Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.25 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to lecimy :)

Nasza lista:

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.

Link do starego-gdyby ktoś czegoś szukał :)
http://forum.trojmiasto.pl/CZERWCOWE-MAMUSIE-2010-24-t162100,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja podobnie... :) Codziennie cos tam dokładam bo wszystkiego na raz nie dałabym rady ;) a tak powaznie to nie chce mi się i po prostu jak cos mi sie przypomni to dorzucam, na razie do siatki bo nie ma kto mi torby zdjąć z góry szafy :)
no ja się pakuję tak od 1,5 tygodnia;)
końca nie widać :P
kupiłam ten wóżeczek :) mam nadzieje ze bede zadowolona.
kolor brąz z dodatkiem ecri.
mam pytanie odnoście pakowania do szpitala...Jestem w 34 tygodniu ciąży i zastanawiam się kiedy zacząć się pakować...kiedy Wy się spakowałyście bądź będziecie pakować?

:)
baskasl-z męzem byliśmy praktycznie zdecydowani na ten wózio,ale przeszło nam jak go zobaczyliśmy na żywo-mieliśmy nadzieje,że ten amortyzator faktycznie dobrze się sprawuje-ale to tylko bajer.Dlatego zdecydowaliśmy się na x-landera x1-ma świetną amortyzacje(4 amortyzatory regulowane),a zobaczymy jak się spisuje po narodzinach:)
spoko z nas też się rodzinka śmieje, że tak się nad wózkiem zastanawiamy, jakbyśmy samochód kupowali;)
ale myślę, że to normalne :P
dziekuje dziewczyny za rade..czlowiek tak przezywa wybór wózeczka a pozniej pewnie jak już mały bedzie po drugiej stronie brzuszka to będę miała w nosie to czy jezdzi, w co jest ubrany itpp..aby miał wygodnie, był czysty i nakarmiony,,,,,nio ale podobno przy drugim dziecku tak sie nie wariuje :)
aha, no to jak widziałyscie na zywo to spox, to jak stabilny to jak dla mnie tez ok. :)

Mimii to moze zadzwon chociaz do pana M. jesli czujesz taki niepokój. Ps o łożysku ja mam tylko w opisie, na zdjeciu nic nie mam napisane-tak dla ścisłości :)
baskas hmmmm.... wygląda nieźle ale jak dla mnie ten stelaż jest podjerzany ;) taki wydaje się niestabilny, ale może na żywo jest całkiem inaczej...

Buaganiarko to po prostu skrócisz sobie dróżkę odstawiania bo od razu mozesz przejsc na 2tabl Fen.
wózeczek nie ma niestety skrętnych kółek ale na żywo wygląda jeszcze ładniej...mi zależało na pianowych kołach bo mieszkam na 4 piętrze.
dzieki za opinie :)
jeździ u nas taki jeden wózeczek...pomarańczowy...z daleka wiem kto jedzie bo jest bardzo charakterystyczny :)
wygląda solidnie i w prowadzeniu też jest raczej ok
baskasl a oglądałaś wózeczek na żywo?
ciekawe, czy rzeczywiście buja tak fajnie, jak opisują;>
ja osobiście mam zamiar wybrać coś ze zwrotnymi przednimi kółkami no i pompowane przynajmniej tylne więc to nie mój typ,
chociaż piankowe lżejsze...
ale nieźle wygląda;)
a z czkawką to też mi się wydaje, że jakoś tak często, aż przestałam o lubić:/
pocieszam się tylko, że gdzieś czytałam, że dla maleństwa to nic nieprzyjemnego a wręcz przeciwnie-świetny trening:)
moja Martynka też dziś odpoczywa więc się tylko wyciągaaaaaamy na kanapie:)

hmm mój gin mi powiedział (bo też nie wiedziałam, co to takiego jest) że ten stopień dojrzałości łożyska to taka dodatkowa inf, nic za bardzo nie determinuje...także dziewczyny - jako niedoświadczona młoda matka mogę powiedzieć, że uważam, że nie ma co się martwić;)
a już tak daleko jesteśmy!

okruszku dzięki, ja też sobie muszę to jakoś rozpisać bo już mam tylko 9 tabl Iso i będę kombinować... (ja brałam 4,5tabl fenka i 3tabl Iso na dobę)
czesc Dziewczyny...co myślicie o tym wózeczku?
pozdrawiam
i z góry dziękuję za opinie.

http://www.allegro.pl/item1008678109_abc_design_4_tec_cookies_wys_0zl_okrycie_kap.html#gallery
No własnie z tą czkawką to ja już nie mogę! Kilka razy dziennie! Wszytsko mi skacze i to tak pod żebrami co nie jest takie znów bardzo przyjemne, zwłaszcza jak się ma tam łaskotki. Dziś pół nocy czkała :D
A co są te przepływy? Ja na żadnym usg nie mam nic o przepływach.
Sprawdzałam też to łożysko i zawsze było w 0 stopniu dojrzałości, a teraz ostatnio w 1 stopniu.
Marcinek tez nie źle dokazuje, on tam chyba sobie tańczy, ale nie mam pojęcia jak sobie miejsce znajduje. Cały brzuch mi faluje.

Brzuch mam już coraz wyżej i chyba mi jakoś płuca uciska, bo mi się gorzej oddycha, sapię jak jakaś staruszka :)
Moja Madzia już na kopniaki nie ma miejsca, ale przeciąga się i wierci jak opętana! Jak ma ochotę sobie nogi rozprostować to mi je wciska pod żebra, fajne uczucie chociaż czasami zaboli, hehe ;) I ostatnio często czkawke ma, hehe :)
jednak nic na żadnym usg nie ma takiego jak podajecie;/ Na jednym mam tylko napisaną adnotacje odnośnie przepływów-prawidłowe. Kurde troszke się zmartwiłam,ze nie mam zadnej info o łozysku ;/ a wizyta dopiero 1905-1 dzien po terminie;/

oj Borys to chyba bedzie tak jak ja meteopatą i dlatego sobie dzis spi :) niekiedy tylko wystawi a to nózię a to rąsię :)
Oj Mimii jest dobrze, się nie przejmuj już !! :*

Umówiłam się na wtorek do dr Stencel bo do Puzio musiałabym czekac 2 tygodnie.

Teraz czytam o laktatorach. Mój stary się już nie nadaje do użytku i chyba chciałabym jakiś elektryczny bo kiedy sobie przypomnę jaka to syzyfowa praca była ręcznie pompować to mam odruch ucieczkowy

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry