Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.25 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to lecimy :)

Nasza lista:

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.

Link do starego-gdyby ktoś czegoś szukał :)
http://forum.trojmiasto.pl/CZERWCOWE-MAMUSIE-2010-24-t162100,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie Madziu-wychodzicie oboje zdrowi, Ty spokojna i jeszcze szwy ;)
kurcze nie wiedziałam, że z paciorkowcem zostaje się dłużej w szpitalu :(
A ja mam tylko dwie koszule kupione - chyba dokupie jeszcze jedną na wszelki wypadek.
Może to i dobrze jak dłużej się jest - wychodzisz spokojniejsza o malucha a i może uda się zdjąć szwy w szpitalu i nie trzeba by jeździć na ściąganie
Okruszku dzieki! przygotuje na wszelki wypadek wiecej ciuszków do szpitala...

Magda mój lekarz prowadzący jest z Wojewódzkiego i mówił tylko ze kobieta dostaje antybiotyk a reszta zależy od pediatry
Niestety - w wojewódzkim nie wiem, ale myślę, że procedury powinny być podobne....choć może czekają ten 1dzień do wstępnej diagnozy...
A Tobie 3oko nie wdrożą tego leczenia teraz bo masz za blisko do porodu.
3oko ja też mam tego gada paciorkowca :(
Dostałam antybiotyk dopochwowy Dalacin (w trzech aptekach nie wiedzieli co to jest - specjalnie mi zamawiali i koszt jego to niecałe 100zł ) po paru dniach brania, okazało się że mi nie służy. Spuchły mi wargi i dostałam grzybice - musiałam do odstawić.
Kuracji nie zakończyłam więc nie wiadomo czy się go pozbyłam czy nie - gdzieś za dwa tygodnie zrobie badanie jeszcze raz.

Okruszku a wiesz może jak postępują w Wojewódzkim jak się ma paciorkowca?
3oko-doorientowałam się :)
więc rodzi się dzidzia, pobiera się jej badania na posiew krwi i już wiem dlaczego podają antybiotyk wcześniej profilaktycznie tzn od razu po porodzie-bo okres hodowli paciorka wynosi ok 4dni a wstępnie można cos juz wiedziec po 1dniu. :) Przypomniało mi się :) Dlatego żeby działać od razu i nie narażac dziecka, podają mu antybiotyk. A Ty pamiętaj żeby powiedzieć że nie możesz pencylinki!!!
Myszko spróbuj Activii :) mnie przeczyściło :)
Mimii - kurcze ten paciorkowiec okropny !!!!
Na szczęście wiesz i będziesz leczona - to bardzo ważne. Ja robię go 20 maja - tak mi moja gin będzie pobierała. Pytałam w szpitalu MSWiA i będzie kosztował 30 zł, także właśnie tam zawiozę i po 4 dniach ma być wynik.
też puchną mi nogi. Kiedyś miałam stopy bardzo szczupłe, a teraz jak po bardzo aktywnym dniu robią mi się takie raciczki jak u zwierzątka. Ciśnienie mam jednak super, bo mierzą co parę dni.

U mnie problemem w dalszym ciągu są straszne zaparcia i to chyba głównie od nich ciągle boli mnie brzuch :-(
Próbuję różnych rzeczy, jabłek, siemię lniane piję - ale i tak wg mnie to guzik pomaga niestety.
3oko to chyba zalezy od szpitala i lekarza neonatologa na którego traficie. Na klinicznej większość lekarzy podaje profilaktycznie, w sumie nie wiem czy to dobrze czy nie.... Moze ten paciorkowiec ma długi czas wylęgania (nie jestem za dobrze zorientowana w temacie) i wtedy dobrze jest jak poda sie antybiotyk "profilaktycznie", bo np załózmy ze wychodzicie do domu a badania w szpitalu nic nie wykazały a tu sie okazuje ze maluch chory (oczywiscie tak nie bedzie! będzie zdrowy :)) ale tak tylko gdybam bo sama do konca nie wiem. W kazdym bądź razie na pewno nie jest to grozne dla dziecka jesli zostalo teraz wykryte i bedą podjęte odpowiednie działania, także nie martw się!
muszę się Wam przyznać, że zaczynam się już bać. chyba nawet nie tyle cc co tego co będzie dalej. już nie będzie odwrotu ;-) chociaż cc też się cholernie boję.
podejrzewam, ze we wtorek to juz ocipieję do reszty ze strachu hehe ;-)
Hej Dziewczynki !!!
Jestem, jestem !!! Okruszku, dzięki za pamięć ;-)

Nie odzywałam się przez parę dni - fakt. Po pierwsze czuję się ostatnio naprawdę gorzej. Po drugie, jak na złość miałam do pozałatwiania parę spraw oraz jeszcze trochę zakupów dla Młodej.
Te dwa powody doprowadziły do tego, że po powrocie do domu nie mogłam się ruszyć ze zmęczenia i z ogólnie beznadziejnego samopoczucia - nawet do kompa nie miałam siły usiąść :-(
Dziś za to jestem cały dzień w domu i nadrobiłam dwa wątki bo widzę że galopujemy strasznie!

Też jestem coraz bardziej jakaś taka zmienna w nastrojach i zdarza mi się dołować i płakać też. Ta końcówka taka już chyba będzie.... Widzę że nie jestem w tym sama.
Będąc w chyba w 26 tc, siedziłam w poczekalni u gina i gadałam z dziewczyną, która była w 39 tc. Była tak zmęczona, wykończona i już tylko marzyła żeby urodzić. Dziwiłam się, bo ja czułam się super !
Teraz wiem o czym ona mówiła .... U mnie jeszcze 3,5 tygodnia do 38 tc. Także czekam na ten czas i najlepiej już następnego dnia po tym terminie chciałabym rodzić. Ta końcówka jest coraz trudniejsza...
Okruszku, a jak po porodzie zbadają dziecko i okaże sie ze sie nie zaraziło to i tak "profilaktycznie" podają ten antybiotyk czy wychodzimy po 3 dniach?
Iza czekamy z niecierpliwością :)
3oko, nie martw się. Myślę że dzidzia i Ty dostaniecie antybiotyk i że pobędziecie min 5dni (bo min 5dni podaje sie maluchowi antybiotyk), ale myślę że spoko i że będzie oki.

Ołłł... Iza ja zapomniałam o Twoim CC :) to juz w ogóle masz zaplanowane :) ale jakbys wczesniej zaczęła, np juz dzis to i tak będzie oki :)
Aniouka, bardzo dobry pomysl z tym terminem na liscie rozpakowanych :)
popieram w calej rozciaglosci

jak poprzednio gadalam na forum to tak wlasnie mialysmy wpisywane

Iza...to juz w srode????????????/ ale ten czas leci
Koleżanka miała tego paciorkowca i została kilka dni dłuzej w szpitalu :( Oby Ciebie to nie spotkało, może sie uda inaczej
Dobry pomysł Aniouka!

Wyczytałam właśnie, że na przyspieszenie porodu dobre jest drażnienie brodawek sutkowych, bo to powoduje wydzielanie oksytocyny. No i seks oczywiście i sperma ze swoimi cudownymi właściwościami (dziwne, że spermy nie skupują na jakies kosmetyki, skoro łożyska ze szpitali skupują). No, ale lepiej poczekać aż dzidzia sama bedzie chciała wyjść
no doczytałam ze musze dostać antybiotyk na 4 godziny przed porodem - a chcieliśmy z mężem jechać na ostatnią chwilę! Dzidzia też dostanie antybiotyk i jak sie nie zarazi to wychodzimy po 3 dniach, w innym przypadku po 7
3oko, ale dupa! Ja się nie znam na tym paciorkowcu i czy można go leczyć w ciąży czy robi się coś z tym dopiero na porodówce.

Czas pędzi jak szalony :) Ja proponuję później na liście "rozpakowanych" pisać planowany termin porodu i faktyczną datę :) będziemy porównywać czy się sprawdziło. Ja to jeszcze ponad 3 tygodnie oczekiwania mam..
Iza a ja zapomniałam o twojej cesarce:) No w śr też moj termin ale zobaczymy :) Choc juz dzis tez zaczyna się cosik dziać;/ Normalnie juz sie stresuę pomaluśku ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry