Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.25 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to lecimy :)

Nasza lista:

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.

Link do starego-gdyby ktoś czegoś szukał :)
http://forum.trojmiasto.pl/CZERWCOWE-MAMUSIE-2010-24-t162100,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie...nie daszek
to ta osłonka na nóżki w gondoli, zapina się ją na zamek i cała dzidzia jest zasłonięta, zostaje tylko ten otwór pod budką

ja kładłam tylko kocyk albo pieluszkę, nie miałam żadnych prześcieradełek
mój materacyk jest super mięciutki
co to jest osłonka w wózku???? to ten daszek od gondoli???
Czytałam wczoraj ze lepiej wymienić materacyk w wózku (w moim jest jakiś taki zwykły jakby z waty), zastanawiam sie czy prześcieradełko też się zakłada do wózka czy wystarczy położyć pieluszke itp.?
Nataluś już pewnie zabiera Maksia do domku :))) Super, że wszystko dobrze się skończyło.

Aniouka - widzisz i nie potrzebnie Cię stresowali tymi komorami. Ciesze się, że mała jest zdrowiutka - zresztą nie ma innego wyjścia :))

Mammamia moja mała też ma czasem takie dni, że bez przerwy się wierci - zaczynamy się zastanawiać czy nie będzie miała ADHD :P
koleżanka znalazła na trójmieście ogłoszenie o sprzedaży bardzo podobnej kołyski za fajną cenę...

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/meble/lozeczko-kolyska-w-super-cenie-ogl2574012.html

moze ktoś się skusi
Wiperku fajna ta Twoja kołyska - też chce taką - a nie mam miejsca :(

Okruszku wiem, że się powtarzam, ale fajny czas Was czeka :) Dobrze, że uda Wam się wprowadzić przed porodem. Zdążycie przewietrzyć troche mieszkanie.
Ja pamiętam, że dość długo u nas było czuć zapach farby na ścianach (niby bezzapachowa) i lakieru od parkietu - mnie aż głowa bolała :( A co dopiero takiego maluszka.

Kurcze ja jakaś płaczliwa dzisiaj jestem...
Wiper super kołyseczka, widzę że już na pełnym "wypasie" :)

Daria, kurde teraz mi się myslisz z Nataluś bo ja jestem wzrokowcem i Nataluś miała swego czasu identyczny suwaczek :) Muszę się na nowo przyzwyczaić :)

Cholera, dziewczyny, jak dobrze pójdzie to w przyszłym tyg będę mieć przeprowadzkę :D Już nie mogę się doczekać... Najlepsze jest to że nie muszę tam sprzątać-tym zajmie się moja mama i teściowa :D ustawiłam się co? :)
ja nawet nie bede zakładać tej osłonki...bez sensu jest na lato...wystarczy Malucha przykryć pieluszkę a jak będzie chłodniej to kocykiem
Hi, ciekawe czy teraz Iza się rozpakuje, czy któraś bedzie szybsza?
A osłonke z wózka też bede mogła zdjąć, czy lepiej żeby była, żeby dzidzie na słońce nie wystawiać i na wiatry?
to nasze bable maja tak samo przekichane :-(
ehhh, do kitu z ta alergia :-(
Iza...to widzę , ze mamy ten sam problem...bo MIśka też ma najprawdopodbniej alergię na to samo co ja, czyli pyłki...tez jedzie na aeriusie...w poniedziałek idziemy do poradni i zobaczymy jaka będzie decyzja

nam na razie kazali odstawić inhalacje i korzystamy tylko z babyhalera dając Flixotide czy jakoś tak
ale coś czuje, ze wrócimy do Ventolinu w nebulizacji bo kaszel cały czas się utrzymuje :/

Mimii...inhalacje sa super przy zwykłym katarze i przeziębieniu.,..wystarczy zrobić ze zwykłej soli fizjologicznej
Iza ale ja myslalam o zakupie inhalatora na wypadek zwyklego przeziebienia, o astmie nie myślałam, i obyś miała rację by nie był potrzebny... Sama boryka się z bólem gardła, ktory juz utrzymuje mi się d dłuższego czasu ale juz jakos mi minęło... Wstrzymam się.

A jesli o astmę chodzi to straszna chorob, jejku ile teraz osób na nią zapada.... Z resza wraz z rozwojem medycyny i techniki wynajdowane śa co i rusz jakieś nowe przypadłości... kiedys byl jeden antybiotyk, działałna wszytsko i było ok, a teraz antybiotykow od groma a ich skuteczność wymaga wiele do życzenia. Dziwne czasy nastały....

Wiper ladniutka ta kołyseczka:)
Wiper mój mlody miał juz inhalacje wielokrotnie z pulmicortu i berodualu ale lekarz stosowała to przy infekcjach. teraz ten kaszel jest alergiczny i ma go pierwszy raz stąd mój lęk i ta niepewność. Ten walniety lekarz zwiekszył tylko dawkowanie. oprócz tego Damian rano łyka aerius a wieczorem singulair5. pełen zestaw astmatyka :-( Jak dotąd nie miał objawów wziewnej pyłkowej. tylko pokarmy i kurz. wychodzi na to, ze jest coraz gorzej z ta alergią a ja liczyłam, że z niej wyrośnie :-(

Mimii dobrze robisz, że nie kupujesz teraz. Oby nie był wam ten inhalator nigdy potrzebny :-)
Iza ...inhalacje na bank pomogą...a co macie do inhalowania??
jestem teraz ekspertem przez Miśki astmę i notoryczne zapalenia oskrzeli przez to badziewie ;)
Hej :)

Noc przeżyłam, do 24 spać nie mogłam, bo byłam zdenerwowana tymi skurczami. Ostatni był taki mocny,ze aż moj małż-niemałz w łózku podskoczył jak sie zwinęłam z bólu. Tak teraz to myśle,że te wczorajsze dolegliwości to skurcze były;> Wczoraj jak sobie myślałam to fajnie by było jakby Borys ur sie 14 mja- 3 miesiące po moich urodzinach :) No ale neistety, juz raczej to nierealne;/

Aniouka to super, że wszystko ok.

Iza miejmy nadzieję, że inhalacje pomogąi synuś bedzie zdrowiutki:) Ja z zakupem tego inh się wstrzymam jak bedzi epotrzebny to go poprostu zamówię, jak narazie dentysta mnie z kasy ograbia;/ ale przynajmniej mam juz wybrany model :)

Miłego dnia Babeczki, ja pomimo zachmurzenia wybiore sie na jakis spacerek, może i ten 14.05 wypali :D
śliczna :-)
no i lokatora brakuje ;-)
a to moja kołyska :)
jeszcze tylko prześcieradełka brakuje

image

Uploaded with ImageShack.us
grab...zasada z ubieraniem jest taka, ze zakładasz niby jedną warstwę więcej niż sobie ;)
najlepiej dziecko ubrac warstwowo, czyli na cebulkę i wtedy w zalezności jak jest ciepło mozesz coś zdjać

moje koleżanki, które urodziły w lecie i było bardzo ciepło to woziły dzieciaczki w samych bodziakach i przykrywały delikatnie pieluszką
witam,
właśnie ja na ten wózek się tak uparłam bo ma te foteliki montowane i teraz będę się przeciskać, ale trudno, ogólnie strasznie mi sie podoba.

też bym nigdy nie zapłaciła za wygody. Nam się zawsze wydaje że jak za coś płacimy to od razu wymagamy najlepszego i tak powinno być, jednak ta klinika tego nie zapewnia. Ale każdy ma wolny wybór ;)

ja w ogóle nie wiem jak trzeba dziecko ubierać do danej pogody, mam nadzieję, że jak już będą na świecie to będę potrafiła ogarnąć wszystko.
ja mam póki co na materacyku położony rożek po mlodym. przykrywac będę kocykiem. jesli zdarzą sie upały to go wyjmę a kocyk zastąpie flanelą.
młodego rodziłąm we wrześniu i było już zimno więc pakowałam go do śpiwora. no ale przed nami jeszcze lato. oby...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

do góry