Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.28 NA CZEŚĆ MIMII NASZEJ :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Oto lista:

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed
20.05 (termin 11.06) -dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Czerwcowe-mamuski-cz-27-t163607,1,16.html

NO TO O UŚMIECH PROSZĘ I O KOLEJNE ROZPAKOWANIA :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zapraszam do nowego wątku http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=165262&c=1&k=16
Super, że jest już po. Wielkie gratulacje. Zdrowia dla mamy i Boryska.
Mimii urodziła, info wyżej :)

Gratulacje Mimii :)
Witam dziewczyny. Ciekawe jak tam Mimii, mogłaby się do kogoś odezwać. Chociaż napisać, że jest już po, to byśmy wątek zakończyły i rozpoczęły kolejny na cześć Wiper. U mnie dzisiaj piękna pogoda, mam nadzieję, że nie będzie padało. Miłego dnia.
19.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys (Kliniczna)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna (Zaspa)
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor (Zaspa)
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
17.06 - tata Carlosa ~ chłopczyk Karol ( czy to mąż kamyka?) :)
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
27.06 - nitusia25 - chłopczyk ~ prawdopodobnie Michałek
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
19.05.(termin 25.06) - Askomcio1 - dziewczynka Natasza 2580g/50 cm
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
28.05 (termin 31.05) - aniami - Mikołaj 3300, długości nie ma bo w Madrycie nie mierzą
29.05 (t.18.05) - Mimii - Borysek 3790, 54 cm
Całą noc myslałam co z Mimii, tyle się ona nadenerwowała, że nie mogłam przestac o niej myslec i sama dziś rano do niej napisałam.
Rzeczywiscie Boryska ma już przy sobie, ale wygląda, że wiele ją to kosztowało:/ Trochę mi żal, bo naprawdę zyczyłam jej lekkiego i dobrego porodu po tym całym stresie:/
No, ale napisała, że po 12 h musieli jej cc zrobić i ok.23 przyszedł jej synek na świat. Wazył 3790 i ma 54 cm :)

Mimii przesyła dla wszytskich pozdrowienia :)
Oby szybko doszła do siebie!!
Dopiero wstałam :) Byliśmy wczoraj na grilu, robiliśmy go na plaży Gdyńskiej. Bałam się, że sie ktoś przyczepi, ale nie :) O 1:00 byliśmy w domu, myślałam że tam padne na tej plaży, siadać na piachu nie chciałam bo zimny był i sie troche wymeczyłam, ale luz :)
Macica dotleniona i dojodowana :)
heloł :-)
ciekawe jak tam Mimii..
dzisiaj chyba zrobimy sobie mały spacerek z Polą. chłopaki jadą na festyn z okazji dnia dziecka a ja zostaję z małą. nie jestem jeszcze w stanie tak dużo chodzić, ehhh.
Miłego dnia kochane. korzystajcie z pogody, bo od jutra dupaaaa znów :-/
No Wiperku a może zrobi Ci dziś niespodziankę ;-) Jak Nataszka askomcio w niespodziewanym momencie, choć w terminie :-)

Ciekawe co z Mimii i Boryskiem??!! Na pewno już isę cieszą swoim szczęściem!

Dziś na Wydziale Nauk Społecznych UG ul. Bażyńskiego 4, jest "Dzień matki" i fajne wykłady, ja wybieram się na " Jak pięknie karmić piersią… – Agnieszka Pietkiewicz, konsultantka laktacyjna IBCLC, Centrum Nauki o Laktacji.
Uwaga! Wszyscy uczestnicy warsztatu otrzymają prezent film „Wszystko o karmieniu piersią i pielęgnacji noworodka” wykonany przez „Razem łatwiej” oraz „Szkołę Matek i Ojców” prof. Rudnickiego, neonatologa ze Szczecina. " Takie info dostałam.

Może ktoś chętny??? przy okazji pięknej pogody się wybiorę i będę miała spacerek zaliczony :-)

MIłej niedzieli Kochane mamuśki!!
bry...na dziś mam termin :) he he he
Młody sie nie wybiera na ten świat
Cześć.
Życzę wszystkim pięknej, słonecznej i spokojnej niedzielki. udanego grilla-smacznego.

Mimi czekamy na Was.
hello, widzę ze nie tylko ja cierpię na bezsenność :)
poszlam spac po północy a dziś już od 6tej nie śpie..
uciekam przygotować miesko na grila. Mam nadzieje ze bedzie ładna pogoda.
Miłego dnia Mamusie
ciekawe co tam z naszą Mimii?????? Do mnie się nie odezwała :/

Ja juz nie spie od 4.oo :/ nie wiem czy to z powodu przeprowadzki czy co? :) Dzis jeszcze spalismy na starym m, ale wlasciwie wszystkie rzeczy są na nowym... i złożylismy wczoraj wyrko :) wcale nie śmierdzi-całe szczęście :) ale jest na nim pełno pyłu... dziś juz sie wymeldowuje i powrócę jak podłączymy neta, moze juz bede "po" :D

3majcie sie ciepło :* i jesli łaska daj Któraś znać na mój tel czy Mimii juz po - plis :) to papa
Mimii pewnie już ma Boryska przy sobie :)

Co do stanika i porodu to zamierzam nie zakładać - przecież i tak kładą dzidzie po porodzie od razu na cyckach wiec bez sensu!
Teraz mimo ze mam niestety duze cycki to po domu chodze bez stanika, wszystkie mnie uwierają i dusza....

Aha, byłam wczoraj na koncercie Kultu - na bramce najpierw mnie nie wpuscili bo miałam parasolke i stanowiłam zagrożenie (musiałam zaniesc do auta), następnie - po dokładnym wymacaniu wpuścili na koncer!!! a myslałam ze jak zobaczą brzuchol to nie bede miała żadnych problemów :)
czekamy, czekamy :)))
Też ciągle zaglądam czy coś wiadomo o Mimii, ale cisza. Mam nadzieję, że już ma Boryska i się nie męczy.
Mimii wróci już do domu z Boryskiem :-))

A co do butelek to nie jest tak źle. Najważniejsze żeby się zorganizować. Ja niestety tylko do 2 miesiąca karmiłam cyckiem a poźniej sztucznym. Fajne są podgrzewacze bo juz wieczorem przygotujesz sobie wodę na mleko i jak tylko bedzie potrzeba to podgrzewasz. A nie gotowanie a poźniej jeszcze studzenie tej wody a dziecko PŁACZEEEEEE ;-))
Też nie wyobrażam sobie wyparzania butelek i robienia w nocy mleka i mam nadzieję, że młody będzie chciał pić moje mleczko.

Jestem dziś wypompowana, zawsze jak długo jestem na świeżym powietrzu to potem po powrocie do domu padam. Dodatkowo zaliczyłam dziś grila i tort, przejadłam się i teraz mi nie dobrze.

Ciągle tu zaglądam sprawdzając czy Mimi już urodziła więc jak tylko któraś się dowie to proszę napisać :)
askomcio...dokładnie...ja miałam to samo z tym płaczem...pamiętam jak przyjechaliśmy ze szpitala, nakarmiłam Miśkę i leżałam obok niej na łóziu w sypialni i łzy mi ciurkiem ciekły nawet nie wiem czemu...i tak parę razy na dzień...normalka

a co do wcześniejszych opisów walki z cycem...ja tego nie znam...przynieśli mi rano Miskę...zaczęła płakać dałam cycka i już...raz poprosiłam babkę od laktacji zeby sprawdziła czy Miśka dobrze ssie i to wsio..jakoś bezstresowo do tego podeszłam i polecam wszytskim takie podejście, nic na siłę dziewczyny...raz poprosiłam o dokarmienie sztucznym w nocy bo Miska płakała - u mnie w szpitalu nie używają butelek ani smoczków, dokarmiają strzykawką więc nie bałam się ze zaniknie jej odruch ssania
w domu natomiast ani razu nie wpadłam na pomysł dania butli ze sztucznym...jak płakała był cyc i już, wisyty u pediatry pokazywały ze MIśka przybiera ponad normę więc luzik :)

mam nadzieję, ze z Młodym będzie tak samo bo ja nie wyobrażam sobie tych butelek i mieszania mleka po nocy :( to nie dla mnie, za leniwa jestem
Ciekawe jak Mimii? Magda trzymaj Liwcie jeszcze trochę. Ja mojej Wiki też tłumaczę żeby jeszcze troszkę posiedziała.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

płyta indukcyjna czy gazowa? (26 odpowiedzi)

Witajcie. Chciałabym poprosić Was o opinię. Budujemy dom i stanęliśmy przed wyborem płyty...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry