Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.31:) !!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwoliłam sobie utworzyć nowy watek dla mojej Zosi:) długo mnie nie było, bo poleżałam sobie na patologi ciąży:( i 30 maja drogą cięcia cesarskiego zostałam mamusią:) Zosieńka ważyła 1960 i miała 44cm. Jest zdrowiutka i już jesteśmy w domku:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam w kolejny piękny dzień

aniouka biedna jesteś że jeszcze takie paskudztwo Ci się trafiło. Ale jak przeżyłaś noc, pomogło coś? Lepiej się czujesz?
Dzień dobry
witamy w dniu, w którym moje dziecko powinno się zlitować i wyjść. Na razie zero litości :p
mammamia w akcie desperacji chwytam się wszystkiego :>
oj Aniouka współczuję Ci choróbska, ból ucha to coś okropnego:/

Tę herbatę z liści malin piję się u nas na wywołanie porodu? Z tego co wiem to w niecywilizowanych plemionach piję się ją po to by uelastycznić mięsnie pochwy i macicę samą przygotowac do łatwiejszego porodu :) Także na pewno warto pić bo ułatwia poród, ale to, ze go przyspiesza to nie wierzę ;)
inka.ja serdecznie Ci gratuluję słodkiej Zosi

ja tylko napiszę, że trafiłam na IP na Zaspie, bo się okazało, że mam zapalenie ucha. Naszło mnie znów wysokie ciśnienie (nie wiem, czy to przez tą pogodę, czy co), stan podgorączkowy i w ogóle czułam się do dupy. Trochę czasu jednak minęło, aż te paniusie łaskawie mnie skierowały do laryngologa. Najpierw mówiły, że oni nie wykonują "usługi" czyszczenia ucha. Z mężem prawie walczyliśmy z nimi. Mówię, że się naprawdę źle czuję i co mam zrobić, a one tylko wzruszały ramionami. No to im mówimy, że jak widać jestem w zaawansowanej ciąży i to one powinny mi coś powiedzieć, a nie krzywią tylko swoje buziulki. Nic to, opisałam to tylko tak w skrócie, bo jestem naprawdę zbulwersowana tą sytuacją , grrr
Lekarz mi zaaplikował jakiś antybiotyk do ucha i wróciłam do domu. Nadal mnie trzyma temperatura, nadal boli mnie ucho, ale mam nadzieję, że będę mogła tej nocy pospać coś

Wypiłam dziś herbatę z tych liści malin, bleeeeeeeeee!! i nic mnie jeszcze nie bierze

Dobranoc
no to hop :)

O tak teraz to daleko lepiej się nie wypuszczac bo nigdy nie wiadomo a po co dodatkowy stres

tak to był ciężki ale piękny dzień, mi wszystko mąż wynagrodził, a teraz pozwoliłam mu popiwkować, w końcu ma święto. Oby maleństwa teraz nie zechciały wyjść. Też sobie myślę, a może teraz, każde lekkie zakłucie albo dziwne uczucie dla mnie to już jakiś znak, objaw a tu nic. Chyba jutro gdzieś pojedziemy na noc, ale blisko Wejherowa w razie "w", bo to faktycznie nigdy nie wiadomo...
Dziewczyny odpoczywają chyba po dziesiejszych harcach bo aż na drugą strone spadłyśmy :)

Inka.ja GRATULACJE. Mojej córci podoba się Twoja Zosia, muszę ciągle na górę strony wracać, bo ona chce zdjęcie oglądać :)
Ale wedrujecie dziewczyny ja też gdzieś bym się wybrała prawde mówiąc ale mój mąż cos chce przy domu tworzyc. Już sie jutra nie moge doczekać bo w domu mozna ssfiksowac .

no ja dziś troche na dworzu ale jakoś mi zimno było ,a chodzić nie mam sił bo mam nogi strasznie spuchniete.
Za to zrobiłam 6 prań takze wszytko dla Sunusia wyprane i 3/4 rzeczy wyprasowałam choć miałam prasowanie zrobić po niedzieli.

A ja ciągle się zastanawiam jak ja mam się spakowac do tego szpitala.
Ktoś się pytał czyz jest mozliwość rodzenia z mężem jak na się cc, wiem ze rok temu mojego kuzyna żona rodziła w Wejherownie i on mógł być przy cc tylko tam to kosztowało 250 zł.

Jedziemy znowu na małą wycieczke do castoramy! Chyba targne sie na worki z cekolem! Może to coś przyśpieszy... ;)
my wróciliśmy z działeczki...
i dopadła mnie alergia z siłą wodospadu :/ Miśka też kicha i z nosa jej leci
a ja mam oczy spuchniete, ze szok...

nie wiem czy pisałam, ale dziś nie byłam w spzitalu bo nie musiałam...jak nic się nie ruszy to melduję się w poniedziałek o 11 na patologii
Taka piekna pogoda - myslałam, że ominie mnie pare wpisów a znowu musiałam godzine poświęcić na czytanie wszystkich postów :)
Ja byłam na długim spacerku, upiekłam ciacho i wpadła przyjaciólka na kawke i tak sobie siedziałysmy na balkonie.
Poszłabym jeszcze na spacer, ale nogi mam jak balony :)

inka.ja ogromne gratulacje :) Mała jest sliczna :)
Też juz bym chciała mieć swoją Liwcie przy sobie hehe
laski ale pędzicie!!!! na dwór sruuu a nie przed kompem ;-)

Co do ubranek to na Zaspie dają małżonom.

Inka gratulacje!!!! Śliczna ta Twoja Zosia kruszynka :-)

...
hehehe choćbyś się nie wiem ile nastawiała to i tak będziesz zdziwiona tym co się dzieje :D wszelkie scenariusze są do niczego, teraz tu sobie piszesz a za 5 minut mozesz już się nie móc wyprostować tak Cię "skurczy" ;)
a odnośnie pozycji w których można przeć w 3miescie to nei wiem czy pamiętacie ale dla mnie było to bardzo istotne swego czasu bo pierwszy raz rodziłam w kucki i tak chciałam i teraz. Niestety zrobiłam wywiad wsód lekarzy i wszyscy zgodnie kiwali głową, że w szpitalach u nas do parcia lecisz na łózko :/ Niestety jak chce sobie rodzić jak mi pasuje do do Pucka mam wyrywać, a tym razem już tam nie pojadę... :/

A żeby mnie przykrywali do porodu to mało realne, w telewizji to nawet wizyta u ginka jest pod "płachtą". Była która na takiej wizycie kiedyś: :)

Moja siostra rodziła golutka cała 2 razy. W wannie. ale i poza wanną potem tez była goła. Zresztą mnie tez nic nie zakrywało bo i piersi miałam odkryte przy parciu żeby małą od razu mi wrzucili na gołe ciało:) w ogóle to nie miało dla mnie znaczenia. A mój mąz do dziś uwaza nasz poród za coś pięknego ;)
No wiem, żeby sie takimi skurczami nie przejmować, nie dzwoniłam nawet do małża. Regularne mają być - to wiem. Wolałabym żeby to szystko się nagle stało, tak jak u 3oko, nic nie pisała, nic sie nie zapowiadało, żadnego czopa, żadnych przepowiadających i nagle bach, chwila moment akcja ruszyła. A nie, że ja tak czekam i czekam przez tego czopa.
o losie kobity w taką pogode na forum siedzieć?! :)
Się własnie do domu wpakowałam po zakupach i spacerach po skwerze i pierwsze co to.. ;)

inka.ja a to ci niespodzianka! Graatuluję Zosii zdrowiutkiej :D

Tak to już jest, że tylko 5% kobiet rodzi w terminie, reszta czeka dłuzej bądź wykluwa się dobrze przed czasem ;)
Ja niestety czuję, że czeka mnie długie czekanie tym bardziej ze na kolejnych USG termin się przesuwa i przesuwa....ostatni był na 30 czerwca... A mi już tak ciezko, nie myslałam, że w ciązy mozna się czuc tak źle z powodu gabarytów, jakoś w pierwszej ulgowo minęło a teraz :/
I nawet nie to, że jestem duża bo nie jestem, waga stoi, 11 kg przytyłam do 8 mies. nic mi nie puchnie dzieki zastrzykom, ale wstac z łózka normalnie nie mogę, ani szybko iść, a stanie w miejscu dłuzej niż 20s powoduje mroczki w oczach... Jestem niepełnosprawna!!!! :o

Daria jakość skurczów to nic, wazne żeby się pojawiały z zegarmistrzowską precyzją co te kilka minut :)
Nie będę Cię stresować i poganiać bo bedzie jak u Mimii ;) A wizytę masz 7 to sobie poczekaj co? ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry