Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.31:) !!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwoliłam sobie utworzyć nowy watek dla mojej Zosi:) długo mnie nie było, bo poleżałam sobie na patologi ciąży:( i 30 maja drogą cięcia cesarskiego zostałam mamusią:) Zosieńka ważyła 1960 i miała 44cm. Jest zdrowiutka i już jesteśmy w domku:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny te od rozpakowania powodzenia życzę, dari, wiper i nie pamiętam jeszcze jednej, przepraszam za to. Stwierdziłam, że od ciąży mi się mózg skurczył.
Lilus coś w tym jest :) Ja mam wrażenie, że się cofam hehe Chce coś powiedzieć a jak otwieram buzie aby to wypowiedzieć to nie pamiętam co to miało być. Masakra :) Mam nadzieje, że to chwilowe. Ja mam nr do Darii - mam nadzieje, że da znać co i jak a jak nie to sama wieczorem do niej napisze :)
aniuko ja wg ostatniego usg termin miałam na wczoraj :) Wg usg w 12tc na 19 czerwca a wg miesiączki na 28 - także mam w czym wybierać :)
aaaaa aniuko właśnie zauważyłam, że jest szansa na spotkanie w szpitalu :))
Mamy podobny termin i ten sam szpital :)

Ciekawe co u naszego okruszka ? Z tego co pamiętam to miała się odezwać dzisiaj wieczorem - więc czekamy
Jak Wy już tak sie rozpakowujecie to ja chyba powinnam zacząć myśleć o pakowaniu... w torbę oczywiście... tylko weny brak.
witam Panie!
co za tempo...
ja już trochę wymiękam z czytaniem, jak już doczytam to nie mam siły nic dopisać albo mi Mężuś kompa przejmuje :)
No super że u Darii się ruszyło !
Mnie swędział brzuch ale chyba ok. 6 m-c ciąży. Myślałam ze oszaleję. Zastosowałam metodę szorowania go podczas prysznica taką ostrą stroną gąbki. Poskutkowało i przestało mnie swędzieć. A przecież wtedy w porównaniu z chwilą obecną brzuch był niewielki....
a ja pisze 1 reka bo Piotrus ze mna na forum! przed chwila zrobił kupke dla wszystkich cioc forumowych, chyba mu sie forum nie podoba;)
no tak cos czułam wczoraj że Daria może się wypakować - jak napisała, że się czuje "wyjątkowo dobrze" heheeh :D
Mam nadzieję, że juz PO i krótko trwało. Podobno pierworódki rodzą znacznie dłuzej niż wtórne mamusie, ale skoro u mnie było ekspresowo to u innych tez może, wiec tego Wam życzę dwupaki :)

Magda jak się cieszę, że masz sklerozę i mózg w zaniku bo już się samotnie z tym czułam a teraz moge wyrzucić to z siebie :P

jolla ja konczę 38 tydz i nic nie mam spakowane, tez czekam az się dziewczyny rozdwoją bo każdy milimetr ciała mówi mi, że poród jeszce daleeeeeeeko... Nawet żadnego szlafroka nie mam. Po prostu totalna zlewka, albo jakaś ukryta niechęć... :/
mammamia ja mam własnie zamiar za tydzień zacząć jakoś intensywniej się ruszać z nadzieją, że coś się ruszy... mam nadzieję, że w tydzień uda mi się spakować :) Ale też nie mam jeszcze wszystkiego co trzeba, np. tych sexi majtek z siatki :D
3oko, czy w Redłowie rodzi się we własnej koszuli czy dają jakąś?
hej Jolla, w redlowie daja jesli sie nie ma swojej koszuli :)
ciekawa jestem czy sie spotkamy nw porodówce.
mi teraz na usg wyszlo 28 czerwiec...juz chyba mam z 5 terminów...
cholllipa, może ja tez pojadę do tego Redłowa... tak by było najwygodniej, widze ten okropny szpital przez okno...
Albo poczekam najpierw na relację Darii i tych, które tam urodza przede mną ;) Przetarte szlaki wydają się być mniej wrogie :D
mnie nie pytali czy chce ich koszule tylko od razu powiedzieli zebym sie przebrała, ale pewnie mają swoje jak ktos nie ma lub chce rodzic w szpitalnej.

Mój mąż własnie dzwonił bo jest na porodówce w Redłowie, czeka na mój wypis, mówi ze nie widać ani Darii ani jej męża (znamy sie ze SR), krzyków też nie słychać wiec może Daria już na noworodkach :)

Mammamia a Ty masz jakies przykre wspomnienia z Redłowem?
3oko dzięki, zaraz przeszukam męża szafe i sobie jakąś koszulkę wybiorę, żeby można było potem wywalić, jakby się pobrudziła :)
no właśnie, a co to ma być za koszula? taka która już tylko pójdzie do wyrzucenia? jakbym miała wziąć jakąś męża to tylko arki gdynia (zagorzały kibic) tylko że on mi nie pozwoli żadnej wyrzucić. Zwykła koszula piżama to nie może być?

dorcis jak Twoje maleństwa?
UWAGA!!!
moj maz spotkał meza Darii! urodziła przed chwilą córeczke a teraz własnie rodzi łożysko :):):)
Stał na korytarzu a tu pielęgniarka niesie jej dzieciątko do odśluzowania etc a za nimi idzie jej mąż!
Daria GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Super :-))
grab może byc zwykła koszula jak najbardziej, może się nie pobrudzi tak bardzo :) Ja akurat nie mam takiej krótkiej swojej i specjalnie nie mam zamiaru kupować, ale póki mąż w pracy to wzięłam się za szukanie i już mam "ofiarę".

No to się Daria doczekała :)
aż mi się łezka zakręciła....cudnie!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (111 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

do góry