Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.31:) !!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwoliłam sobie utworzyć nowy watek dla mojej Zosi:) długo mnie nie było, bo poleżałam sobie na patologi ciąży:( i 30 maja drogą cięcia cesarskiego zostałam mamusią:) Zosieńka ważyła 1960 i miała 44cm. Jest zdrowiutka i już jesteśmy w domku:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to Daria pojechała. pewnie już urodziła:)

Grab, faktycznie zawsze myślałam, że bliźnięta zawsze rodzą się przed terminem, a ty wszystkiemu zaprzeczasz:) ale fajnie, bo nie będą wcześniakami.
witam wszystkich w ten słoneczno-deszczowy dzień :)
u mnie to samo z brzuchem...nawet jak posmaruje to swędzi strasznie..a najgorzej na górze brzucha...
Już mam taki wielgaśny ten brzuchol a to do terminu jeszcze 3 tygodnie i nie zapowiada się aby małemu zachciało się wyjść szybciej..
Ale niespodzianka z Darią :) własnie wróciłam od lekarza i zastanawiałam się kto się już rozpakował :)
No a u mnie nadal nic :/
Dzisiaj mija drugi termin (późniejszy z USG) - lekarka stwierdziła że jak przez tydzień nic się nie ruszy to będzie trzeba pomóc maleństwu ... w piatek mam kolejną wizytę i będę wiedziała kiedy ewentualnie mnie położą;
Chyba zabiorę się za dalsze sprzatanie - mam plan wymyć szafki w srodku w kuchni - może pomoże :)
Miłego dnia Brzuchatki :))
Daria powodzenia!

Wszystkie się rozpakujecie, a ja muszę jeszcze tyle czekać... ah....

grab85 oj swędzi mnie brzuch, szału można dostać.
witam

no pięknie, teraz wszystkie z bomby będą nam się wykluwać ;-))) Ja już Darii zazdroszczę.

W nocy jak się przebudziłam i wróciłam z toalety to wydawało mi się że coś mnie pobolewa pod brzuszkiem, ale to było tak delikatne, że nawet po chwili przeszło. ;-(( mój mąż już mówi: "obudź mnie w nocy że jedziemy do szpitala" oj jak bym chciała. A bliźnięta ciągle w brzusiu. ja normalnie jakiś rekord pobiję.

a co z okruszkiem? pisała że będzie na necie we wtorek i co? czyżby ona też? :-))

dziewczyny czy Was też tak brzuch swędzi? ja już wytrzymać nie mogę, leżę z brzuchem odkrytym i ciągle swędzi!!
a jednak podziałało na Darię:)
gratulacje wszystkim rozpakowanym:)
Zosia dzisiaj w nocy była marudna:(
teraz śpi a ja chwile wykorzystuje w poszukiwaniu wózka:) może możecie coś polecić poniżej 1000zł??
GRATULCJE dla mamuś które się rozpakowały ,, no i Darii juz chyba też można pogratulować ;)))))))))

Ja umieram po nocy prawie nic nie spałam bo mi się kwasy cofały , to jest masakryczne jestem cała połamana :(

Trzymajcie za mnie kciuki mamuśki. Od 2:00 godz. mam skurcze co 3 minuty, poleciało troche krwi. Zaraz bedziemy sie zbierać do szpitala.
Jak coś sie wykluje bede pisać.

Buziaki :-*
jak fajnie, że rodzą się już kolejne bobaski:)
zanim kolejka dojdzie do mnie (dokładnie za 3 tygodnie), to wszystkie zdążycie się rozpakować.
póki co siedzę na allegro i robię ostatnie zakupy. dobranoc (chociaż pewnie już wszyscy spią)
Z aktualną listą chyba poczekamy na wipera i kamilę, nie?
One też już chyba są po wszystkim...
Dzieki za info karolcia :) Przekaż jej pozdrowienia od nas :))))
Na mnie burza też nie zadziałała :( I te poranne porządki też nie :( Czuję się dziś wyjątkowo dobrze ;)
myślę, że Sylver nie będzie miała nic przeciwko więc podzielę się z Wami radosną nowiną :)
dziś ok 15:00 przyszła na świat Aneczka w szpitalu na Zaspie ... 3600g i 55cm, obie czują się bardzo dobrze :)
Czesc Dziewczyny,

widzę, że wykluwanie pełną parą :):).
Ja aż trochę żauję, że urodziłam pod koniec 8 miesiąca, ale widocznie Nataszka tak chciala i już...

Tym czasem Nataszce leci 3 tydzien i przytyła z 2580 na 3080. Pani dr pediatra jest bardzo zadowolona i ja oczywiscie też, że mój szkrab rosnie jak na drożdżach :):)

Słuchajcie dziewczyny, jak już się wyklują wasze pociechy i przejdzie wam babyblues, to dopiero jest zajefajnie patrzeec na swoją Kruszunkę i się nią cieszysz - ja się nie mogę na na moją napatrzeć.

Ściskam was brzuchatki :)
Mimii nareszcie wśród Nas:) Jeszcze troszkę i będziemy mieli dzieciaczkowy wątek a nie brzuszkowy:)

Mój Mały też absorbujący się zrobił budzi się w nocy co 1.5godz:( Za to w dzień grzeczny i spokojny. Wczoraj się na niego zdenerwowałam bo już nie wytrzymałam... I się popłakałam i wiecie co ta kochana istotka zrobiła? przestał płakać i spojrzał mi prosto w oczy. Wtedy to się znowu popłakałam ale już ze wzruszenia:) Ciężko mi bo sama jestem z dwójką dzieci, narzeczony wraca za 2 tygodnie...

Spotkanie z dzieciaczkami super pomysł. Co prawda z Wejherowa jestem ale dojadę sobie:)

Trzymajcie się wszystkie i pogłaszczcie brzuszki lub ucałujcie maluszki:)
aniuko, może jeszcze ktoś dowód odeśle

3oko, jak będzie ciepło to bez problemu możesz iść z takim maleństwem na spacerek. Ja z 4-dniową Patrycja też spacerowałam i nic się jej nie stało. Wszystko zależy oczywiście od pogody, jakby wiało to bym nie wychodziła.

Mimii super że już jesteś w domku, bo szpitale są naprawdę przytłaczające.

Nie będę się wyłamywać, dużo szczęścia dla TOSI :)

Uciekam, bo truskawki na mnie czekają
Jakaś zmęczona dzisiaj jestem. Idę się położyć. Dobranoc dziewczyny.
buzi dla Tosi :*
Mimii witamy Was i czekamy na kolejne mamunie.
Ja dziś poszłam na ktg, zmierzyli mi ciśnienie i mam cały czas wysokie, więc jutro muszę się stawić do szpitala i tam zdecydują, co ze mną robić dalej.
Poza tym zapalenie ucha przeszło mi z prawego ucha na lewe i jest do dupy :( ale co zrobić
Na mnie burza nie zadziałała, buuu
Czekamy dalej..
U mnie już położna przychodzi, teraz do mnie. A jak się urodzi mała to będzie też do niej przychodziła. Oczywiście wcześniej dzwoni i pyta kiedy może przyjść.
a ja też dzisiaj dzwoniłam do swojej i dzisiaj przyszła i mi szwy zdjęła:) małą zobaczyła i założyła kartę zdrowia Zosi:) mówiła że przyjdzie jeszcze w środę zobaczyć jak pępek się zagoi:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (111 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry