Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.31:) !!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwoliłam sobie utworzyć nowy watek dla mojej Zosi:) długo mnie nie było, bo poleżałam sobie na patologi ciąży:( i 30 maja drogą cięcia cesarskiego zostałam mamusią:) Zosieńka ważyła 1960 i miała 44cm. Jest zdrowiutka i już jesteśmy w domku:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
próbuje wkleić fotkę
image
Dzięki Magda.
Jakby, któraś z Was miała wątpliwości czy przypadkiem nie nastapiło sączenie wod płodowych to jest test (mozna kupić w aptece) o nazwie: Bobo Safe - za moment się dowiem czy jadę do szpitala czy to jednak fałszywy alarm :)
Jolla, Daria - ślicznie wyglądacie !!!!!!!
grab85 z tego co pamiętam to dziewczyny coś pisały, że w końcówce ciąży miały więcej śluzu i był bardziej gęsty - ale nie jestem pewna na 100%

Wróciliśmy właśnie z ponad 2h spacerku po Gdańsku. Na szczęście nie było zbyt wiele ludzi. Byliśmy w okolicach Ołowianki. Aż wstyd się przyznać ale bylismy tam pierwszy raz hehe - ale z nas gdańszczeanie :P
Nie obyło się bez lodów :))

Ciekawe jak Mimii i malutki Borysek się mają - może któraś ma jakieś wieści od nich ?
aa i chciałam się zapytać, bo ja od kilku dni też mam ciągle taki gęsty śluz i nie wiem czy to normalne. Krewki żadnej nie ma na szczęście. Wizytę mam teraz w czwartek, myślicie że mam zadzwonić jutro do mojej gin?? jakoś to obserwować dokładniej?
3oko gratuluję, kolejna cudowna nowina :-)) my wszystkie brzucholce możemy tylko pozazdrościć.

Daria ale tak szczerze..bardzo ładnie wyszłaś na tych zdjęciach.

z mężem pojechałam do Gdyni ale tylko na kebaba i mojego ulubionego loda świderka :) mogłabym takich z 10 zjeść hehe. jak wracaliśmy do samochodu to jedna babcia flirtowała sobie z jakimś dziadkiem a jak mnie zobaczyła to powidziała' "rany!!zobacz!!" ja wiem że do zgrabnych nie należę, ale nie będę każdemu tłumaczyć że dźwigam dwa szkraby, ale zaczęłam sama się śmiać. Teraz odpoczywam bo mężulek na mecz pojechał.
wstawiłam sobie zdjecia na nk ze statkami ;)
o Kamili już wiemy :)

Wróciliśmy z Portu, szczerze to nie spodziewałam się takiego tłoku. Nie weszliśmy na żaden statek bo mi się nie chciało stać w kolejce, a potem jak już usiadłam to nie wstałam bo nie miałam sił :)
Czesc dziewczyny,
Przegapilam nowy watek, i napisalam na wczesniejszym :S
Chcialam tylko dac Wam znac ze 04.06 kamila101 urodzila pieknego, zdrowego chlopczyka- 3785g, 53 cm. Bedzie chyba Leon :)
Wróciliśmy sobie ze spacerku. Rzeczywiście masa ludzi na tych statkach! Ale głównie polskie są do zwiedzania i jeden niemiecki. Te lepsze i ten największy amerykański stoi w ogóle gdzieś indziej i nie można na niego wchodzić. Wpuszczają ludzi na okręty podwodne, ale ja się nie odważyłam tam zejść! Takim wąskim wejściem! I to jeszcze po drabinie! Nie ma mowy! Dużo tam jest chodzenia i zwiedzania, ale to super pomysł żeby iść tam z dziećmi bo po drodze nie ma ani jednej okazji żeby wydać pieniądze! Zero budek z lodami, goframi, piciem, jedzeniem, nic, totalnie nic!!! Szkoda, że ogólnie ten teren jest zamknięty. Powinien być otwarty tak jak skwer, tam naprawdę można by było teren super wygospodarować i przyciągnąć turystów. Ja bym miala gdzie z wózkiem na spacerki chodzić...
Natusia,
odpuść prezerwatywę, ale tak jak moja gin mówiła, sterylnie, czyli 3 razy się tam wyszoruj porządnie i Małżon też niech się porządnie wyszoruje i to powinno już wystarczyć. Sama sperma jest sterylna i nie wnosi zagrożenia zarażenia żadnymi bakteriami.
hejka dziewczyny
3oko gratulacje !!!!
Mi wczoraj dzień minoł bardzo fajnie :) a dziś czekam na męża bo coś robi przy aucie i jedziemy do catoramy a poźniej na grilla do rodziców będą też teście także objem się dzis kiełbaska :)
No mi z ta prezerwatywą to nie chodziło o przyspieszenie tylko o to żeby żadne zarazski się nie dostały ale nie wiem czy to słuszna teoria :)

3oko NAJSZCZERSZE GRATULACJE!!!!
Super że masz już Maleństwo przy sobie :)

A u mnie nadal spokojnie - nawet skurczy jakoś specjalnych nie mam ... za to lekarz kazał mi zrobić test czy przypadkiem nie sączą mi się wody płodowe, bo jakoś od wczoraj zauwazyłam, że często mam "mokro" na wkładce ;/

Bylismy z rana na spacerku na bulwarze tzn Mąż spacerował a ja rozsiadłam się w słoneczku z ksiązką - nie mam już siły na dłuższe spacery;
a wczoraj miałam mały kryzyz i pobeczałam Mężowi trochę - że już mam dość tej ciązy, że jestem zmęczona i wogle że wszystko jest Blee - pocieszył, pogłaskal i od razu mi się zrobiło lepiej :) Dzisiaj już jest OK;
3oko GRATULACJE!!!!
Moja Pola też smoczkowa ;-)

Wiper niektóre dzieci sa po prostu głodne i drą sie w niebogłowsy i dlatego sie je dokarmia. Ja nie miałam serca patrzeć jak Pola szaleje z głodu. Później problem był /i jest/ze wzmożona potrzebą ssania, czyli jadła po 80ml nawet i wymiotowała a następnie znów jeść. Sama pediatra kazała podać smoka. niestety niektórych dzieci nie da się wychować bez smoczka.
Na szczęście to nie zbrodnia ;-)

idę cyckolic a potem na dwór
3oko, gratulacje !!!
Fantastycznie, że wszystko poszło dobrze. Teraz już z górki.
Super, że Was po 2 dniach już wypuścili ze szpitala.

Mój Małżon pojechał do Gdyni do Portu Wojennego już rano co by trochę zdjęć porobić. Ja nie miałam ochoty i siły.
W domu gorąco jak w piekle, a to dopiero poranek.

Ja nie mogę, ale to zleciało, za moment wszystkie się rozpakujemy i będziemy piastować nasze Maluchy.....
3oko ale fajnie się czyta to co napisałaś. Dzielna z Ciebie kobieta !!! Super, że nie poddałaś się z karmieniem piersią!
Jak czytam Wasze opisy "tego" dnia - zastanawiam się jaki będzie mój :)

Tez zastanawiam się co zrobić z dzisiejszym dniem. Do Gdyni na okręty nie chce mi się jechać bo pewnie będzie maaaasa ludzi blee Musze wymysleć jakieś spokojniejsze miejsce.

Daria jesteś niesamowita :))
DzieńDobry,
3oko, gratulacje, fajnie ,że nie dałaś się z karmieniem, zazdroszczę ,ze skarba masz już w domu.
Daria, ja myślę, ze wycieczka na okręt jak najbardziej apropos, w końcu my też już jesteśmy grubszego kalibru. No i pijcie tą herbatę z malin, skoro u 3oko pomogło to warto.
Daria, Ty to masz pomysły, hehe :)
A z muzyką to możesz na mnie poczekać ;p spróbuję się pospieszyć.
Dzięki za cynk z tymi statkami, zaraz się ubiorę i pojedziemy pooglądać, bo nie mieliśmy żadnych planów co dziś robić, a w domu siedzieć się nie chce.

3oko gratulacje! Fajnie, że tak dobrze piszesz o Redłowie, spokojniej człowiek będzie tam jechał :)

Chyba mi się brzuch zaczął obniżać wczoraj, albo to może tylko złudzenie...
Dzisiaj na Oksywiu w Porcie Marynarki Wojennej jest darmowe zwiedzanie okrętów wojennych z całej Europy. Od 10:00 do 14:00.
My sie chyba wybierzemy, ale jak ja bede latać z tym brzuchem po trapach, przecież to wąskie jest i strome... ale może taka gimnastyka coś tutaj pomoże...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry