Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ.9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Zapraszam do nowego wątku.

15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka
06.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :)
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka?- Wiktoria
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 – perla
29.06 - aniuko
01.07 - cecha
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Daria, dostałam maila:

"Na pierwszych zajęciach 1.04.2010. rozdane zostaną harmonogramy zajęć z zaproponowanym wstępnym grafikiem (zajęcia 2 razy w tygodniu o godz 19:00). Tego dnia uczestnicy będą mogli zadecydować czy wszystkim dany grafik pasuje czy może ktoś chciałby jakiś dzień czy godzinę zmienić. Po ustaleniu grafiku satysfakcjonującego całą grupę trzymamy się go już do końca kursu.
Z założenia tworzymy kameralne grupy (od 5 do 10 par)
Aby zarezerwować sobie miejsce należy wpłacić zaliczkę w wysokości 100zł na konto "Szkoły Rodzenia Super Mama":
Anna Bartkowska
Volkswagen Bank Direct
61 2130 0004 3001 0309 9710 0001
W tytule przelewu proszę podać Imię i Nazwisko oraz o który kurs chodzi
(np. Imię i Nazwisko; Kurs kwiecień; Gdynia)."

Mimii, miło znowu Cię czytać, wogóle dziś rano o Tobie myślałam i zastanawiałam się czy nic sie nie stało....No ale widze że podróżnik z Ciebie :)

Byłam wczoraj u koleżanki, która rodziła w Redłowie we wrześniu 2009, wyrażała sie w samych superlatywach. Równiez uczą "do bólu" przystawiania do piersi, babeczka siedzi z mamusią nawet po 2 godziny az opanuje o co chodzi.

O tej zaliczce też mi pisali, ale to nawet dobrze, 100 zł zapłacę teraz, a 120 zł w kwietniu. Takiego wydatku się nawet nie zauważy.

Niech mnie kule biją, a może rodzić w Redłowie? Jakby człowiek nie miał wyboru to by było, kurcze łatwiej. A tak kilka miesięcy sie zastanawiam gdzie lepiej.
gdybym obecnie była w Gdyni rodziłabym w REDŁOWIE :)

miałabym 5 minutek od domku
Daria, a Ty zastanawiasz się tez nad Wejherowem o ile dobrze pamietam, ten szpital ma bardzo dobre opinie chyba!
hej, o... Mimii milo Cię "widzieć" z powrotem :) gdzie Cie wywiało?
apropo żłobka-my jestesmy zapisani juz od grudnia i pani powiedziala ze na kwiecien przyszlego roku powinnismy sie dostac-takze super!
Mimii ile placisz za szkołę rodzenia na klinicznej?
pozdrawiam.
aha- napiszcie mi proszę czy duzo wczesniej trzeba sie zapisywac na szkołę rodzenia?
Także zastanawiam się nad szkołą rodzenia na Klinicznej i porodem u nich też coraz bardziej.
Mimii witam, witam,
Jeśli przypadkiem się już coś dowiadywałaś daj info, czy wiesz coś na temat tej szkoły rodzenia ? Cena, od którego tc preferują zapisy (bo jak widać w różnych SR jest różnie), kiedy zaczyna się kurs, ile spotkań, godzin itp.
Hejka:)
3oko, okruszku i Msyzka dzięki za troskę, na szczęście z nami wszystko gra :)Podrózowałam, bo to ostatni dzwonek by odwiedzic rodzinę przed porodem bo potem z tym duuużym brzucholem nie ma co wyruszać w tak długą drogę :)
Dziś zadzwonie do szkoły rodzenia na klinicznej isię dowiem. Pani mówiła ze cena to 100zł jak ostatnio chodziłam :)Szczerze to rozwazałam by nie chodzic do SR ale moja kolezanka rodzila w nd i jej mąż powiedział, że gdyby byla na SR to byloby latwiej a tak porod trwal baaardzo dlugo. Mamusia poprostu nie umiala oddychac i ciezko jej bylo wyprzec malą Lenkę. Takze pojde, z reszta moze bedziemy mialy okazję na spotkanie :)
Zadzwonię i dam znać:)
mimii...a ja dopiero w marcu wyruszam na wojaże ;)
a potem jeszcze w maju się urwiemy z Miśką na jakiś weekendzik
Zastanawiam się nad Wejherowem i Redłowem. I nie wiem co wybrać. Czas pokaże :)

Okruszek, mówisz o prywatnym żłobku czy państwowym?
Mimii cieszę się, że w końcu jesteś. Ja mam dzisiaj wizytę u lekarza. Jestem ciekawa, jak tam moja malutka. Już nie mogę się doczekać.
Daria, pisałam o panstwowym żłobku. Na prywatny bym sie nie zdecydowala-wolałabym nianię bo za takie same pieniądze wychodzi!
Dziewczęta! Będę miała wymarzoną córeczkę :D Gęba mi się śmieje :D
Aktualizuję oczywiście listę :)

15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka
06.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :)
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_ -dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka?- Wiktoria
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 – perla
29.06 - aniuko
01.07 - cecha
~maja
To gratulacje!!! Na początku naszej listy - sami chłopcy, a na końcu dziewczynki, hihi :)
gratuluję okruszek! :) Nie żebym coś miała do chłopców, ale dziewczynki są super;)
Hej!!
Okruszku moje znaczy nasze gratulacje, bo przeciez jestem 2w1:) Fajnie mieć dziewuszkę, te rózowe ciuszki.... no ale chłopaczek tez fajny :)
Dzwoniłam na szkołę rodzenia na kliniczną. Pani prosiła o tel. 15.02 po 19 w celu podania daty rozpoczęcia kursu, dziś nie podała bo nie wiedziała ile będzie kursantek. Także jeśli któaś z Was jest w okolicy 27 tyg niech dzwoni-podaję nr tel. 0502156827.
iluś też się cieszę ze wróciłam w Wasze szeregi :) Mam nadzieję, ze po wizycie jest wszystko ok.
Wiper no to jak w marcu wojaze to kurcze podziwiam :) Mnie sie juz nei bedzie chciało z moim brzuchem jezdzic zwlaszacza tak daleko jak byłam:) No ale Ty chyba jestes z innej gliny :) Ale o jakims weekendzie tez pomyslę w maju :)chyba że synek nawiedzi nas wcześniej... oby siedzial sobie tam do końca planowanego terminu ;)

Trzymajcie się kochane ;)
Mi koleżanka ostatnio mówiła, żeby spytać o możliwość refundacji Szkoły Rodzenia. Ona zapisała się do szkoły "dobry początek" i udało jej się dostać bezpłatnie.
mimii...ja poprzednio w ciąży jeszcze w 8 miesiącu wojażowałam ;)

i to jeszcze w większości za kierownicą ;)

mam wygodny samochód to mogę jeździć...w marcu czeka mnie 600 km w jedną stronę bo wybieram się do Gdyni :)
ja dzwonilam do urzędu miasta, w sopocie nie ma szkoły rodzenia i myslalam ze mają podpisana umowe z gdańskiem lub gdynia jednak nic z tego i obojętnie gdzie sie zapisze musze płacic :(
Ja również jestem po wizycie. Wszystko jest dobrze, teraz już na 100% jest córeczka. Dzisiaj dokładnie pokazała co ma między nóżkami. Waży prawie 300g i lekarz powiedział, że jest akuratna :) Bardzo się cieszę, mąż również. Dobrej nocki życzę.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry