Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 CZ.9

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam. Zapraszam do nowego wątku.

15.05 - Nataluś ~chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~chłopczyk Borys
31.05 - aniami~chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82~ chłopak Hubert
04.06 - wiper~chłopczyk Marcin/Marcel?
04.06 - sylver~dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka
06.06 - 3oko~chłopczyk
06.06 - kamila101~chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ chłopczyk Adaś
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :)
12.06 - inka.ja~dziewczynka~Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk
20.06 - okruszek_
22.06 - mammamia - dziewczynka - Gabrysia :)
24.06 - Myszka
25.06 - dorciag - dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś- dziewczynka?- Wiktoria
28.06 - magda81
29.06 - lestek
30.06 – perla
29.06 - aniuko
01.07 - cecha
~maja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe, coraz szybciej nam idzie zakładanie nowych wątków :) aż się boje co to będzie na miesiąc przed rozpakowaniem ;)
wow już 9 część :)

dziewczyny mam pytanie - bierzecie ciepłe kąpiele w wannie ?Słyszałam, ze nie jest do wskazana, ale od czasu do czasu zdrarza mi się posiedzieć troche w wannie ...
niestety kąpieli nie biorę ciepłej,bo nie mam wanny;P A tak poważnie to lubię brać ciepły prysznic-chodź podobno nie powinno się przesiadywać w ciepłej wodzie.
nie powinno się brać zbyt gorących kąpieli w ciąży...ginekolodzy zalecają raczej prysznic
o kurka, ominęła mnie chyba połowa 8go wątku :) ale nie chce mi się doczytywać... za dużo :) żeście się rozpisały że ho ho :)
Ja we wtorek mam nadzieję, że się dowiem kto siedzi u mnie w brzuchu :)
Apropo kąpieli to nie mam wanny, więc korzystam z prysznica. Jestem przyzwyczajona do bardzo ciepłych kąpieli i od początku ciąży takowych zażywam ale wiadomo-prysznic to nie to co wanna... W wannie raczej bym się bała siedzieć w gorącej wodzie...
Ja mam wannę i przed ciążą uwielbiałam gorące kąpiele, niestety na czas ciąży z nich zrezygnowałam. Korzystam z letnich kąpieli. Odbiję sobie po porodzie (oczywiście nie odrazu). Ja również mam wizytę we wtorek i mam nadzieję, że tym razem lekarz potwierdzi płeć na 100%.
Mamusie,a czy któraś z Was orientuje się jak jest u nas w trójmieście jeśli chodzi o cesarkę planowaną a obecność męża podczas niej???
Zawsze uwielbiałam gorące kąpiele i leżenie w wannie....to mnie zawsze najlepiej odprężało, każdego wieczoru, po ciężkim dniu pracy. Od kiedy jestem w ciąży, a już na samym początku okazało się, że jest wysokiego ryzyka, z dnia na dzień przestałam się kąpać w wannie - prysznic tylko i wyłącznie.
Ojeju ! Nie leżałam w wannie już ponad 4 miesiące !!! Ale się da !!!
nie kąpię się nie tylko dlatego, że gorące kąpiele nie są wskazane w ciąży. Ciepłych też nie biorę, bo w ciąży wzrasta prawdopodobieństwo infekcji moczowej, a w wannie podczas kąpieli ono wzrasta.
a ja bym sobie polezała w wannie choć 10 minut,tak dla odmiany po latach, pewnie szybko bym się zaczęła nudzić, ale na szczęście wanny nie mam to i problemu nie mam, no i oszczędzam wodę;p
ja na czas ciąży tylko prysznic, bo niby mniejsze ryzyko infekcji:) a co do ciepła to staram się nie przesadzać, choć czasami kusi kusi:P
Witajcie. Ale lecimy z wątkami:) Ja jeśli o kąpiele chodzi to tylko gorące biorę, nie jestem aż tak przezorna bo ciążę mam zdrową a jak wiadomo to nie choroba:) No wiadomo unikam alkoholu i dymu choć ja sama nigdy nie paliłam no ale biernego też unikam. A tak to nic się nie zmieniło, nadal lubię słuchać głośno muzyki i tańczyć na całego:) I inne takie nie koniecznie wskazane rzeczy:)

Tylko tak bardzo brakuje i spania na brzuchu:/
My mamy prysznic :( Jestem nieszczęśliwa z tego powodu, bo zupełnie straciłam przyjemność z kąpieli. Marzę o wannie.... Planujemy robić remont łazienki i koniecznie bedzie musiała być wanna! A tak w ogóle to ciepłą kąpiel można brać, oby nie gorącą.

A co do bliźniaków to zwiększa się prawdopodobieństwo tuż po odstawieniu tab. antykoncepcyjnych. Mąż strasznie chciał mieć bliźniaki, mówił że tak musi "foremke zalewać" żeby zalać parke.

Parki nie zalał, ale tak czy inaczej bliźniak bedzie, dla pocieszenia zodiakalny ;)
IG, jak jest cesarka to tatuś nie może być na sali operacyjnej.

Ja raz-dwa razy w tygodniu wyleguję sie w wannie, nie jest to gorąca woda oczywiście tylko ciepła, pozostałe dni prysznic.

Słuchajcie, mam głupie pytanie, czy ilość wypitych płynów przed usg zwiększa "przejrzystość" na badaniu czy nie gra roli ile sie wypiło przed?
nieeee....mi wręcz kiedyś gin przerwał usg i kazał iść się wysikać...pęcherz moczowy zasłaniał mu widok ;)

to nie jest tak jak przy usg nerek czy innych narządów
jak miałam usg ukł. moczowego to miałam być 5 godz. na czczo, wypić 2 litry i przyjść z pełnym pęcherzem, ale to co innego. Jak jedzenie albo picie miałoby pomóc przy "dzidziusiowym usg" to pewnie by nam coś mówili.
Co do kapieli to jestem w tej dobrej sytuacji, ze mam i wanne i duzy prysznic :) Na ciepłą dłuuga kąpiel pozwalam sobie raz w tygodniu - ale właśnie mam wyrzuty sumienia, że sobie sprawiam przyjemność a dzieciątko się męczy...

Ja jak byłam chyba w 8tc i lekarz robił mi usg to też kazał mi się iść wysiusiać hehe Było ciężko bo wcale nie czułam parcia a i krepowałam się, ze on siedzi za drzwiami i czeka aż ja to zrobie hihihi
Dlaczego się męczy? Jak Tobie jest dobrze to jemu też jest dobrze. Przecież lekarze polecają porody w wodzie albo chociaż pierwsza faze porodu w wodzie (ciepłej 36-37 st. C), bo jest lepiej też dla dzidziusia
nieee...dzieciątko się nie męczy...ograniczenie gorących kąpieli jest raczej związane z ryzykiem wystąpienia skurczy...po 38 tyg. wręcz jest zalecane taplanie się w wannie z gorącą wodą ;)
3oko dziękuję za odpowiedź.Pytałam,bo wyczytałam,że w niektórych szpitalach w Polsce się to praktykuje za opłatą.U nas w trójmieście na to wychodzi,że nie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry