Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010 cz. 15 :))

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć Mamuśki.

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
05.06 - Aniouka ~ dziewczynka, wstępnie Zuzia
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek
29.06 - aniuko
30.06 - jolla
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lestku a jak Ty się tam dodzwoniłaś?? W kółko zajęte i zajęte :/
A przy muzyce robi "tany tany" ;)
Boże, niedługo całe moje życie usłane będzie tekstami w stylu tany tany, piciu, ziuchnać, amku, aa, ee, nyny, o matko! Bede sobie musiała wyporzyczyć trochę książek żeby nie zapomnieć języka, hehe ;)
Bo jak czytasz bajeczki to ona sobie grzecznie słucha i zasypia :)
od wczoraj wypróbowuję na córce, czy lubi muzykę klasyczną :) Być może to zbieg okoliczności był wczoraj, ale przy Beethovenie i Vivaldim bardzo się ożywiła :) Na pewno wiem, że lubi reggae (ja tego nie cierpię:p ). Ciekawe, ciekawe :) A np jak czytam bajeczki to zero reakcji
Dzięki Lestku za info :) To za mną też bardziej przemawia ta na morenie, bo: mam bezpośredni autobus spod domku i jest bezpłatna :D minus-że aż 4x w tygodniu :/ masakra :) A na wszystkie zajęcia będzie chodził z Tobą mężuś??jeszcze dzis tam zadzwonie czy mają wolne na maj...

A co do teatru - gra za to Bogdan Smagacki-super się wcielił, nie wiem czy nie lepiej od Kondrata :)

to ja zacznę:)

SR w Przychodni na Morenie (vis a vis mcdonalds) tel. 347 90 93 wewn. 329; zajęcia są bezpłatne dla mieszkanek Gdańska; zajęcia 4 razy w tygodniu (pn. 10, wt. 17, śr. 10 i czw. 17), razem 16 zajęć, czyli 4 tygodnie.
jeszcze tam nie chodzę, zaczynam za miesiąc, bo nie było miejsc.

SR przy szpitalu na Klinicznej tel. 502 156 827; koszt 150zł, zajęcia 2 x tygodniowo (poniedziałki i środy 17.00), razem 12 spotkań, czyli 6 tygodni.

a co do Dnia świra, to szkoda, że w spektaklu nie gra Kondrat:)
aniuko, a może polubisz sporty ekstremalne hihi
Mój mąż marzy o synu więc obawiam się, że przynajmniej do trzech razy będziemy próbować :O
No dobrze :) To teraz mam pytanko do Lestka i Mimii :)
Apropo szkół rodzenia-macie jakieś namiary? A ta na morenie to na jakiej ulicy jest? Czy szkoły są bezpłatne i ile jest zajęć i w jakie dni tygodnia???I czy chodzicie z facecikami?
Dziękuję Wam Kochane z góry za odp :)

Poza tym właśnie wróciliśmy z Gdyni, byliśmy w teatrze na "Dniu świra"-fajowy spektakl :D Zrobiony na wzór filmu, naprawdę warto zobaczyć.

Słodkich snów :*
mimii, a w jakie dni masz zajęcia na klinicznej? czy zawsze chodzicie z tatusiami czy raczej w babskim gronie?
i najważniejsze - co tracę, jeśli zapisałam sie do innej SR, a zamierzam rodzić w szpitalu na klinicznej?
Hej Kobitki !
Z tarczycą zaczęłam zmagania od momentu, gdy stwierdziłam, ze jakoś chyba zajść w ciążę nie mogę ok. 2 lata temu.
Okazało się, że mam małą niedoczynność, ale hashimoto na szczęście nie wykryli.
Przez 1,5 roku brałam euthyrox i jeszcze inne leki i pomogło, bo efekt w postaci brzuszka jest ;-)
Dla zainteresowanych podejrzewających nieprawidłowości związne z tarczycą trzeba zrobić badania TSH, FT3, FT4.
Tyle, że z tego co wiem (a o chorobach tarczycy wiem sporo) w ciąży TSH nie jest specjalnie miarodajne, bo bywa zawyżone i właściwie się go nie wykonuje.

Do szkoły rodzenia natomiast chcę iść na Kliniczną.

hehe, na kolejną ciążę to ja się już nie piszę. Dwójka dzieci to dla mnie bohaterstwo , a trójka to już sport ekstremalny dla najodważniejszych:) A jakby na dodatek okazało się ,że trzecia córka?
Mąż już się zastanawia czy nie zbierać na posag i ciuszkowe zachcianki córek;)
Hej!!!
Okrszku ja tez doradzam bys jak najszybciej zapisała się do szkoły rodzenia. Ja teraz chodze i chyba mam najnizsza ciąze :) jak patrze na te ociężałe kobitki to mi ich zalnie to że mnie jest lekko ;/ ale sobie nie wybazam bym w 9miesiacu miala tam chodzic ;> Ja chodze na kliniczną, p. Jola-polozna jest miła choc na pierwszy rzut oka wydaje się na zimną suczkę :) Ale jest jednak ok. Dają tam dużo próbek dla dzidzi takze na poczatek nie kupuje zadnych kosmetyków- wyprobuje to co mi dala i zobacze jak Borys nie bedzie uczulony to wtedy zakupie duze opakowania:)
Dzis zakupilam posciel dla małego :) Nino.. jest przepiekna. Miłego wieczorku :)
hehe, co prawda predzej siusiak urośnie niż miałby zaniknąć, ale skoro Wasza córeczka się już cieszy z siostrzyczki lepiej jej nie rozczarowywac:) A mąz jakoś przeżyje ;) Może przy kolejnej ciąży siusiak się wyprodukuje :p
Oj tak, mąż wymęczył lekarza, który jak zwykle nic nie widział i ten tak długo mnie badał ,aż dziecko się poruszyło pupą i pokazało co tam ma.
Teraz córcia się cieszy z siostrzyczki, a mąż ma nadzieję ,ze może jeszcze siusiak urosnie:)
witam mamuśki:)muszę się pochwalić,że kupiliśmy z meżusiem wózek dla naszego dzidziusia:)Padło jednak na x-landera x1.za tydzień czeka mnie wizyta u mojego gin i zobaczymy co mnie teraz czeka jeśli chodzi o badania.póki co nie musiałam robić glukozy 75g.
dzięki mammamia :-) uspokoiłaś mnie. w takim razie chyba nie będę robiła na własną rękę badań. najpierw pogadam z ginolcem
aniuko to się jednak wyłamałaś i nie będzie samych facetów na końcu :)

Ja robiłam w ciązy TSH i wyszło znacznie powyzej normy - ginka się przeraziła i kazała mi zaraz do endo jechać z tym wynikiem. Mam bardzo dobrą endokrynolog i ta powiedziała, że jesli fT4 jest przy górnej granicy w ciąży to nie mam w ogóle zwracać uwagi na poziom TSH. Dopiero po porodzie.
A te uderzenia gorąca to dość częsta przypadlość w ciąży, po prostu mamy więcej krwi do przepompowania no i serce też jest powiększone.
Moja mama płaci za tzw. profil tarczycowy ok.50zł razem. Czyli TSH fT3 i fT4. Nie wiem ile kosztują te badania pojedynczo
drogie to badanie jest? może bym sobie przed nastepną wizytą u gina zrobiła, bo ostatnio mam uderzenia goraca jakbym menopauze miała... hmmm

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry