Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 16

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko
30.06 - jolla ~ chłppczyk
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej dziewczęta :)

witam także NOWĄ CZERWCÓWKĘ :D

Ja pojechałam sobie do rodziców i teraz czekam na maminy obiadek :p
Ja już chyba też Wam się chwaliłam kredytem-wczoraj podpisaliśmy umowę kredytową i zaczęło się...w czwartek odbieramy mieszkanko-jestem taka szczęśliwa :D Właściwie to mamy już wszystko wybrane.. ;) a dla dzidzi dużogabarytowe przedmioty zakupie już na nowym m, żeby teraz tego nie targać.
ps Aniuko-gratuluję kredytu-wiem co to za radość z nowego m, ale ja też jednocześnie czuję krzyż na plecach z powodu 30lat spłaty ... :/ coś za coś...Dobrze że kawalerka będzie nam "spłacała" raty..uffff

buziaki-my już mamy spacer za sobą :D jest przepięknie :D
Dotarł do mnie w końcu leżaczek-bujaczek :) to najprzydatniejsza rzecz jaka mi się przydała przy Patrycji :)

Mi cieknie jak nacisnę, ale żeby tak samo z siebie to nie.
i mi nic nie cieknie :) Dobrze, że piszecie, że to nie ma nic wspólnego z laktacją, bo sama się zastanawiałam :)
Daria bravo wynik bardzo dobry - norma po 2 godz. nie może przekroczyć 140, więc możesz spokojnie jeść słodycze - jest o.k. ;-)
Mi tez nic nie cieknie z piersi.

Kurcze ale Wy dziewczyny już duuużo macie. Ja mam tylko pare ciuszków od znajomego :(
Teraz wybieram się do fryca (już patrzeć na siebie nie mogę) ale jak wróce to zamówie na allegro łózeczko, pościel, przewijak ... :))
Odebrałam wyniki glukozy. Przed podaniem 87, po 2 h 103! To dobrze, nie?
Aniuko to teraz czeka Cię goracy okres przeprowadzkowy :)

Myszko moja pralka ma funkcje prania ręcznego i na tym programie mam zamiar wyprać ochraniacz.
Hej Dziewczynki !
Także nie mam siary i nic mi nie cieknie i się z tego cieszę, tym bardziej, że nie ma to podobno wpływu na karmienie po porodzie.
Dziś rano byłam na morfologii. Wstałam o 7 rano, to dobrze, bo jak wstaje po 10 tej, wieczorem leżę 2 godz. i zasnąć nie mogę.

Wczoraj i przedwczoraj uzupełniłam parę rzeczy do wyprawki. Kilka brakujących ciuszków, termosik do butelki - niestety butelek nie mam wciąż i kosmetyków żadnych też nie. Kupiłam za to mięciutki i naprawdę fajny śpiworek z kapturkiem i zamówiłam rożek do kompletu firmy Drewex.
Mam pytanie. Ubranka, kocyki itp. wiadomo - pierzemy przed użyciem. Ale zastanawiam się, czy te śpiworki i rożki też ? Chyba tak, bo Dzidzia przecież będzie ich dotykała. Tylko, że one mają wypełnienia w środku i po praniu pewnie już nie będą takie śliczne jak przed praniem :-(
A czy będziecie prały ochraniacz na łóżeczko ? Sama nie wiem czy prać? Mam jeden z Feretti i tam się wyciąga ten wkład, bo jest na zamek więc luz - można wyprać. Ale drugi mam Gluck i jest na stałe z tym wypełnieniem. Boje się, że jak to wypiorę, to straci fason i już nie będzie tak ładne jak teraz. Co myślicie?
W sumie niedaleko bo na Chełm, córka jest tam zapisana do szkoły.
Aniuko gratuluję kredytu :-) dokąd się przeprowadzacie?

3oko siara nie ma nic wspólnego z pokarmem. Nie stresuj sie, bo nie masz czym. Siara w wciaży nie oznacza, że po porodzie bedzie pokarm i odwrotnie. teraz i w pierwszej ciazy zalewałam się siara a po porodzie musiałam się namęczyć żeby zaczęła się laktacja. dostałam pokarmu dopiero w 4dobie dzięki temu, że całą 3dobę spędziłam na masakrowaniu się laktatorem ;-)

ale jest ciepłoooo :-)))
Dziewczyny, czy Wam wszystkim już cieknie z piersi? bo mi nic nie wypływa, mam oczywiście schize ze pewnie nie bede miala pokarmu :(
Ja muszę się Wam jeszcze pochwalić ,że właśnie dostaliśmy zgodę z banku na kredyt więc wreszcie wyprowadzę się ze znienawidzonego wieżowca. Hurrra
ja też wybrałabym wózek z większą gondolą. W sumie już kupiłam Jedo fyn 4ds. W naszym przypadku duża gondola powinna się sprawdzić, rodzimy w czerwcu i nasze dzieciaczki jesienią i na początku zimy będą pewnie jeszcze w gondoli jeździły (mój wózek ma w gondoli regulowane oparcie) a w gondoli zawsze cieplej.
cześć Mamuski :-)
pieknie i ciepło za oknem także idę zaraz na taras posiedzieć. chociaż się dotlenię :-)
miłego dnia
Mi doktor badanie na czystość pochwy robi przy każdej wizycie.
Pobiera mi wymaz takim patyczkiem chyba ( do końca nie wiem ,bo z samolocika słabo to widzę ) . Wydaje mi się ,że badanie banalnie proste i wynik jest już po chwili. No chyba ,że jest jeszcze jakaś laboratoryjna wersja takiego badania.
Witajcie Mamusie:) Melduję się w nowym wątku. Witam nową Mamusię:)

My też na spacerek się wybieramy trzeba korzystać. Hi hi a ja dzisiaj zmieniam się z brunetki w blondynkę:D Ależ się zdziwi moje Kochanie jak wróci z pracy- bo nic nie wie:) Trzymajcie kciuki żeby to zielony nie wyszedł zamiast blondu :DD

My kupione mamy już wszystko. Ostatnio w Tygrysku kupiłam fotelik do auta 3 funkcyjny za 97zł:) Także jak mieszkam tu na miejscu to zaglądam co jakiś czas i czasami trafi się coś fajnego, ale tak żebym jechała z Gdańska specjalnie tutaj to nie.

Buziaki
Mimii i ja pójdę w Twoje ślady. Trzeba się cieszyć, póki jest tak ładnie. Ja słyszałam że od kwietnia ma się pogorszyć, ale skoro mówisz, że już od jutra, to nie ma bata i jak już wyjdzie na dobre to słoneczko, to w południe wymarsz z domu :)
Hej!!!
Widze,że wiosenne sacerki nie tylko mnie dają się we znaki ;/ No ale coz stesknieni za wiosna jak tu nie isc na spacerek...a najwyzej wieczorkiem jest sie padnietym na maxa, ale dizdzia dotleniona i ukolysana:)
Dzis tez ma byc pieknie-bo od jutra jakas masakra jesienna ;> wiec tez obrobie chalupke i smigam :)
Miłego dzionka:)
ja też wybrałabym dużą gondolę. jednak my dostaniemy wózek po innym dziecku z rodziny, a jak wiadomo darowanemu koniowi... :)

A nawet nie wiadomo jak dzidzia bedzie rosła. Niektóre rosną szybciej, inne wolniej. To samo z siadaniem. Niektóre 6 miesięczne dzieci już siedzą, a inne siadają dopiero po 9-tym miesiącu. Także biorąc to wszystko pod uwagę ja kupię wózek z dużą gondolą z regulowanym oparciem, w razie gdyby dzidzia chciała szybko siadać i obserwować świat.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry