Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 16

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko
30.06 - jolla ~ chłppczyk
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli mogę Ci coś poradzić na ból pleców. Mi też strasznie dokuczał (pod prawą łopatką) i oprócz pleców bolało mie po prawej stronie tak jakby w żebrach (macica tam zachodzi). Doskonałym "lekiem" okazało się głębokie oddychanie. Pokazała mi to położna na szkole rodzenia. Oddychać trzeba z przepony, głęboko, krótki wdech i dłuuugi głośny wydech. Wierzcie mi, ze rewelacyjnie rozluźnia i ból mija. Oczywiście ćwiczenie aby było skuteczne wykonujemy w ulubinej (leżącej pozycji) wskazane jest na lewym boku. Ćwiczenie powinno trwać około 10 minut, potem przerwa (od głębokiego oddychania się w głowie kręci). Pamiętajcie tylko aby oddychać przeponą. Ważne: na wdechu MOCNO wypinmy brzuszek a na wydechu przyciągamy go MOCNO do pleców. Polecam wszystkim z dużymi brzuszkami. Aaaa i wdech noskiem a wydech ustami :)
Mimii ale Ci zazdroszcze spaceru. niestety musze poczekać na spacery z wózkiem już. buuuuu
Hej!!!
Witam nową mamuśkę :))

Melduję skię w kolejnym watku :))

No ja juz mam SR za sobą- w sr ostatnie spotkanie z psychologiem :))

Dzis odbylam dluugi spacerek w Brzeznie, bylo super, pogoda świetna!!!

Wasze problemy z imieniem hehe. U nas jest od początku BORYS i zostanie. Tez miała tobyc wersja robocza, ale moj brzuchatek chyba juz reaguje na to imię. Oczywiscie tesciowa uwaza ze to ruskie imię i jej się nie podoba, ale ja to olewam- moj syn i nazwiemy go jak nam się podoba. Moj ojciec tez tak bez entuzjazmu do tego imienia podchodzi:))A to się okazuje że Borys to imię protobułgarskie :D i zawsze jak tos z ruskimi wyjezdza to mam ripostę :D

jolla a ty czemu jak się wkurzysz to nazwiesz syna bORYS ;.?? Przecież to bardzo ładne, rzadkie imię ;>

Mnie coraz ciezej kobietki i powiem że ból pleców mi strasznie dokucza. Jak pochodzę dłużej to potem idę jak kaczka...Kwa kwa :))

Pozdrowionka i dużo słonecznych dni życzymy razem z Boryskiem :))
dzięki dziewczyny:) też myśle,ze bedzie ok tylko strach sam o sobie daje znac.*Iza* damy rade:)
Kasiak witamy w naszym wątku:)
Co do kosmetyków, to ja będę używać kosmetyki firmy Bubchen, mam nadzieje ze bąbelek nie będzie na nie uczulony. W przeciwnym razie będę próbować z jasnoniebieskim Nivea
niby dziewczynka, ale ja sama do końca nie wierzę - byłam na usg 3d w 21TC i tak mi lekarz powiedział, że będzie dziewucha. Ponoć jak dziewczynka, to nigdy na 100% nie jest pewne, bo siusiak tak się moze skryć, że podczas porodu będę zdziwiona, że moja córeczka ma ptaszka :)
z listy wychodzi że dziewczynka- Madzia:)
dopisać...hmmm tzn do tej listy się wpisałam, mam nadzieję, że to wystarczy. Całe dnie spędzam w domu, głównie przy kompie, więc dużo czytam o ciąży itd. A Wasz wątek bardzo mi się spodobał.
Może się trochę przedstawię :) Jak już napisałam wcześniej termin mam na 4 czerwca. Prawdopodobnie będzie dziewczynka. Jak do tej pory ciąża przebiega bezproblemowo i mogę powiedzieć, że jest to cudowny okres moim życiu. Aktualnie walczę z rozstępami i muszę powiedzieć, że idzie mi całkiem nieźle - smaruję piersi Mustelą.
Planuję poród rodzinny, w szpitalu w Pucku - najbliżej mojego miejsca zamieszkania. Wyprawka już gotowa (prawie), wózek jest, łóżeczko też, masa ciuszków również - ale ciągle coś dokupuję...a nóż widelec się przyda :) Brakuje mi tylko kosmetyków dla maluszka. Chętnie skorzystam z Waszych rad co polecacie kupić.
też nie wiem. a to nie tydzień ciąży? nie martw się, wszystko będzie ok :-)
Witaj kasiak2101 :):) miło, że dołączasz :):) zdradź, czy będzie chłopiec, czy dziewczynka.

Mnie gin robi usg i sprawdza wtedy stan szyjki. Nie zagląda mi między nogi ale pyta się za każdym razem czy są jakieś zmiany w upławach i jak będą jakieś niepokojace sygnały, to mam dać niezwłocznie znać telefonicznie i nie czekać do kolejnej wizyty.

15.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
04.06 - kasiak2101 ~ dziewczynka Madzia
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko
30.06 - jolla ~ chłppczyk
01.07 - cecha ~ chłopczyk

IG ta liczba oznacza po prostu plus minus w cm wysokości dna miednicy od spojenia łonowego, czyli 29 to ok.29 tydzień.
kasiak 2101 pytasz się czy możesz?? musisz się do nas dopisać:) witamy nowego brzuchatka
No pewnie, że pasujesz!! :))))
Dopisz się do listy :)
Cześć dziwczyny,

ale te wątki lecą... szok ;)

A widzicie, ja byłam przekonana, że będzie chłopiec (Kuba) a okazało się, że będzie dziewczynka, ale wcale się tym nie zmartwiłam :):) będzie babska większość w domu ;). Wczoraj nawet facet u mechanika się spytał czy będzie chłopak - brzuch z przodu (piłeczka) i super cera i włosy :)

Co do imienia dla dziewczynki, to było parę opcji: Anielka, Anastazja, Nataszka i została Nataszka :):). Ale dziadki jakoś bez entuzjazmu: "bo takie jakieś ruskie... a może jednak Ewusia albo Kasieńka"... Nie wyobrażam sobie inaczej nazywać mojego brzucholka niż Nataszka i tak już zostanie - a teściowie sobie pomruczą i tyle ;)

Aha, pisałam w 15 części ale wątek w 16 cz. tak szybko poszedł do przodu i nie wiem, czy ktoś zarejestrował ;): Czy ktoś wybiera się w poniedziałek na 1 zajęcia do Szkoły Rodzenia na Kliniczną?

P.S. Xawier bardzo ładne imię, znam jednego Xawiera i jest bardzo uzdolnionym i wspanaiłaym chłopakiem.

Pozdrówka brzuchatki
*Iza* leki to kazał brać na razie no-spe rozkurczowo i magnez B6.W razie jakichkolwiek bóli mam szybko przychodzić.W karcie ciąży w rubryce dno macicy mam wpisane+/- 29 i nie wiem co to znaczy.bede szla na usg jeszcze to zobacze co i jak dokładniej:/
cześć dziewczyny! Można do Was dołączyć? Mam termin na 4 czerwca więc bym tu pasowała :) pozdawiam
Już jestem po glukozie. Miałam od razu 75. Nie było tak źle. Na początku nawet mi smakowało, ucieszyłam się że to takie dobre, ale pod koniec już było ciężko, nie chciało mi to przez gardło przejść, gorąco mi się robiło, ale dałam radę :) Jutro wyniki.

A co do badania ginekologicznego to miałam chyba ze 4 razy, ale bez wziernika, tylko "metodą palcową". Gin powiedziała, że nie lubi badać wziernikiem, bo wie że to nieprzyjemne i jak nie musi to go nie używa. W jej wykonaniu to badanie jest całkiem przyjemne (o ile można to tak nazwać, w porównaniu z tym co wyprawiał mój poprzedni ginekolog to jest niebo a ziemia).
Co jakiś czas tam zagląda, żeby przede wszystkim szyjke sprawdzić. Pochwaliła, że mam fajną, prostą i "ładną" szyjkę macicy :) Taki komplement nie często można usłyszeć :)

U nas bedzie Adaś albo Madzia. Kupe lat podobało mi się imię Hania, ale teraz jakoś tak mi przeszło. Zawsze podobały mi sie takie całkiem zwyczajne imiona, bez fisiowania a Magdalena jakoś tak dobrze mi się kojarzy, z taką delikatnością, subtelnością i dobrocią, a poza tym ma fajniutkie zdrobnienia na każdą okazję :)
IG spokojnie. leż i zobaczysz będzie dobrze :-) ja mam od początku bardzo duże zagrożenie i mimo różnych przebojów, nadal jestem 2w1 także wszystko da sie zrobić ;-) Tylko leż!!! dostałaś jakies leki?
dzień dobry mamuśki.ja jestem po wtorkowej wizycie u swojego gin.i co sie okazało:szyjka mi sie skróciła i przez co najmniej najbliższy tydzień mam leżeć:(jest ryzyko przedwczesnego porodu:(jestem w strachu.i znowu na L4 jestem-teraz to już do końca ciąży-tak mi lekarz zapowiedział.nie dość,że tak długo się o dzidzie staraliśmy to jeszcze teraz taka przykra niespodzianka:(
Co do imienia jeśli będzie chłopak to Nikodem-mąż podjął decyzję,a jeśli dziewuszka to ADA,ALICJA bądź Amelka.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry