Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 16

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko
30.06 - jolla ~ chłppczyk
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co do wagi to mam 2,5 kg więcej niż przed ciążą, ale na początku schudłam 5 kg. We wszystkie spodnie sprzed ciąży wchodzę, tylko w brzuszku się nie dopinają. Mam 24 latka, w lipcu skończę 25.
Ale super :) fotel bujany - niestety u nas też nie ma miejsca.

Wizdzę jednak, że sporo nas 30-tek :) - mi już 32 leci i też pierwiaską jetsem

Pozdrówka brzuchatki
mammamia oszalałabym z radości, gdybym dostała taki prezent :) Niestety w mieszkaniu brak miejsca :)
Ja w tym roku kończę 28
tak okruszek masz rację ;) chodzi o kwestie fizyczne heh- 2 dni temu mąż kupił mi bujany fotel - i to wcale nie jest żart! :D:D:D
Daria wiem co czujesz, też na siebie nie mogę patrzeć. Jeśli kobiety w ciąży puchną to mi spuchło, ale dupsko. Szału idzie dostać, bo wszelkie bluzki i swetry dosięgają tylko do połowy brzucha. A do lustra wolę nie podchodzić, żeby sobie nerwów nie psuć. Ten miesiąc był przełomowy jeśli chodzi o tycie. Teraz jak mi się w nocy coś zachce zjeść to już się powstrzymuję.

Iza, współczuję leżenia, to musi być trudne...

Mi tam po poprzedniej ciąży wcale super waga w dół nie leciała. Schudłam może 4 kg, a pozostałe kilogramy dopiero przed obecną ciążą zrzuciłam.

aniuko Ty puchniesz, a mi obrączka spada nie wiem jakim cudem. Byłam dziś z córką w kulkach, to mi się tam zsunęła i musiałam jej szukać.

3oko, gadałam z tą koleżanką, nie pamięta jak ten lekarz się nazywał, w dok. też nie ma jego nazwiska, ale mówi że to żaden z tych którzy pracują teraz (sprawdzałyśmy na stronie szpitala). Z tamtej kadry została tylko Sowińska (z tego co ona pamięta). Podobno bardzo dużo skarg było na tego lekarza, może dlatego go już nie ma. Uffff :)
mammamia co Ty wygadujesz ! Jestes młodziutka :) Rożnica wieku 2-3 lata to żadna róznica
mammamia, no przestań! wez pod uwagę to ze masz juz drugiego Bąbelka a nie pierwszego więc uwazam ze 30 lat na drugie jest w sam raz :)

My chcieliśmy płodzić Maleństwo we wrześniu przyszłego (znaczy juz tego) roku, ale wyszlo jak wyszlo i splodzilismy w zeszlym roku-a jaki fart ze we wrzesniu :D

ps ja mam 26 :) ale wydaje mi sie ze wiek o niczym nie swiadczy...no chyba ze chodzi o kwestie fizyczno-zdrowotną :)
3 oko to jesteśmy dwie. Ja też w czerwcu skończę 31 :)))

Aniouka fajnie, że wszystko się u Was normuje, Będzie dobrze. Trzymajcie się.

Myszka leżcie sobie i odpoczywajcie, a wszystko się ułoży. Widzę też, że teraz masz termin na ten sam dzień co ja ;))

Mi przybyło prawie 9 kg, ale pocieszam się tym, że ponad 3600 to waga dzieciaczków. Na razie rośnie mi tylko brzuszek, więc w niektóre rzeczy da się jeszcze wcisnąć i nawet jakoś to wygląda.

Byłam dziś u fryzjera - mała zmiana, a cieszy.

Życzę miłego wieczoru.

obiektywnie nie czuję się staro:p Ale wśród Was - i owszem, lol
mammamia nie histeryzuj :P Moja znajoma też w Twoim wieku, przed ciążą była taką pyzulką, po ciąży dziecko wyssało z niej dużo więcej niż ważyła przed, więc uszy do góry. Poza tym trzydziestka to dla Ciebie bycie starym? wtedy się najlepszy czas zaczyna :>
Oj Iza, oby było jak mówisz :)
Jestem stara :/ buuuuuuuuuuuu
Jeszcze raz dzięki za ciepłe słowa Dziewczyny:*

Ja również przytyłam 15kilo:) Hi hi pechowa 15nastka u większości z nas:) Ale ja tam się baaardzo cieszę:D Bo w zeszłej ciąży przytyłam 27:)
A teraz to już miesiąc mi został z kawałkiem to już aż tyle na pewno nie przytyję:) No a zresztą wtedy schudłam 30 kilo w 3 miesiące, więc i tym razem pewnie się uda:) I mi i Wam wszystkim również:)
bardzo Ci dziękuję 3oko... podbudowałaś mnie cholera - ja za miesiąc kończę 32...
a co do zrzucenia wagi po porodzie to i tak macie lepiej bo w większości jesteście młodsze ode mnie, ja w czerwcu kończe 31 lat. Jak patrze po koleżankach to te po trzydziestce dłuuuuugo chodzą z "ciążowymi brzuszkami" po :(
no to ja tez ponarzekam, 2 tygodnie temu miałam +10 kg a teraz nie wiem bo sie boje wejść na wagę, przed ciążą w wakacje przytyłam też prawie 10 kg wiec czuje sie słoniowato. Mój gin powiedział ze mogę tyć 1 kg na miesiąc, chyba jest to nierealne!!!
Ja uwielbiam sukienki, mam ich sporo no i teraz wreszcie mogę je nosić nie wciągając brzucha hehe, też kompletuje ubrania na lato, głownie rozpinane tuniki. Musze się pochwalić ze dzis w lumpie dostałam sztruksową marynarkę h&m za 5 zł!
Aniouka trzymam kciuki za Twoją maleńką!!! Będzie dobrze :-)
Eh, no to i ja się "pochwalę", u mnie +15kg :/ Na szczęście idzie mi w brzuch, buzia zrobiła mi się pyzowata no i nogi puchną (musiałam kupić balerinki o 1 rozmiar większe!!!!!!), dłonie (obrączka już dawno leży w pudełeczku). Nie muszę więc chyba mówić, że zakładanie skarpetek zajmuje mi kilka minut :).
Ciuchy: właśnie teraz, jak zrobiło się ciepło, to wyciągnęłam swoje bluzki na krótki rękaw, które ku mojemu zaskoczeniu są rozciągliwe :) Spodnie ciążowe mam 1szt, ale bluzkami nadrabiam, kurteczkę wiosenną na dwa guziki u góry kupiłam sobie w lumpie za 25zł, a i po ciąży myślę że mi posłuży- na mojej koleżance przynajmniej wyglądała dobrze hehe
A dziś byłam u gina. Lekarz nie stwierdził jednoznacznie, że mojej córci grozi wodogłowie, ale jest prawdopodobieństwo. Ja jednak się i z taką możliwością pogodziłam. W końcu w dzisiejszych czasach, w dobie dobrego sprzętu medycznego i chorujących dzieci nie ma rzeczy niemożliwych, takie wady można operować. Pociechą dla mnie jest fakt, że od prawie miesiąca komora mózgowa się nie poszerzyła, obwód główki jest proporcjonalny do tygodnia ciąży i reszta narządów wewnętrznych też jest ok. Pozostaje mi mieć nadzieję, że wszystko skończy się pomyślnie. Mała waży 1200kg :)
Ellou dziewczyny :)

no u mnie dziś pomidorówko-marchewkówka przetarta osobiście na sitku i jest przepyszna :)

Nataluś, z tymi rozowdami tak właśnie bywa, że później coś się ciągnie. Ja jestem "tą drugą", ale całe szczęście nie byłam przyczyną rozpadu małżeństwa mojego aktualnie narzeczonego... ciężkie tematy... Ale gratuluję sfinalizowania i wkroczenia w nowe zycie :)

Dziewczyny, ja też czuję się jak mały słoń, pomimo że przybyło mi normalnie (+8kg), ale czuję, że wszystko idzie mi w brzuch. a mała jst coraz większa i budzi się wraz z budzikiem mojego K. i regularnie uprawia gimnastykę, więc już pospać sobie nie pośpię ;)

Dziś po glukozie 75g - nawet lepiej to zniosłam niż przy 50g

A zaraz do SR pędzę

Buziaki dla was :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry