Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 16

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko
30.06 - jolla ~ chłppczyk
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
powodzenia, Myszko. nie wiem jak to jest z szyjką, ale od początku ciąży brałam luteinę - 3x3tabl. zapisała mi je inna lekarka, a tak naprawdę nie było takiej potrzeby.
to miłego leżakowania:) trzymam kciuki, żeby były tylko 2 tygodnie!
a ja od pierwszej wizyty mam 8 kg na plusie (zostały jeszcze 3 miesiące). liczyłam wcześniej, że też przytyję najwyżej 15kg, ale podejrzewam, że tak się nie da.
moja siostra sporo przytyła i jej to zostało, więc może to rodzinne... :(
Hej Dziewczynki !
Dopiero nadrobiłam wątek, bo 2 dni mnie nie było....

....A ja latałam, latałam i wylatałam :-(((((
Byłam wczoraj na wizycie u mojej gin. Nic się nie działo, ale już 4 tyg. minęły i po zwolnienie musiałam iść i na kontrolne badanie i usg.
No i wyszło, że mi się skróciła szyjka troszkę i nie na całej długości jest zamknięta :-((( No i czeka mnie leżenie - znowu !!!!!
Na razie 2 tygodnie leżenia i luteina, a potem do kontroli.

Czy któraś z Was ma podobnie ? Tak się zastanawiam, bo nie wiem czy taki trochę otwarty kanał szyjki, ma szanse się jeszcze zamknąć po tym leżeniu i lekach ? Czy może ja już do końca ciąży - znaczy 2 m-ce ponad będę leżała ??? Trochę mnie to przeraża .......

W związku z tym SR oczywiście odpada - przynajmniej na najbliższe 2 tyg.

Poza tym z dobrych wieści - moja Córcia ma się dobrze - jest zdrowa i duża, gdyż waży ok. 1360 gr. Z wczorajszych wyliczeń usg, termin wyszedł mi na 11 czerwca !!! A wyjściowo był na 23 czerwca, a potem w 16 tc wyszło że urodzę niby 20 czerwca. Ale się to wszystko zmienia .....

Z tyciem to mi poszło chyba tylko w brzuch i biust. Mam + 10 kg na wadze.
Ale ze standardowych tabel przyrostu wagi w ciąży wynika, że jest o.k. i że 2 ostatnie miesiące, standardowo wcale nie jest największy przyrost, bo większy szacunkowo jest podobno w 6-7 mc niż w 8-9 mc. Jakoś mi się nie chce wierzyć...
Ech.....
Teraz przykuta do wyrka, będę miała czas na bieżące śledzenie netu no i na książki i moje ulubione krzyżówki.....

Dziewczyny nie zamartwiajcie się wagą. Zobaczycie jak super będzie leciała w dół po porodzie, a przy karmieniu piersią to już wogóle bajka.
Większość moich znajomych po ciąży jest chudsza niż przed zajściem.
Mi teraz doskwiera najbardziej brak mobilnośći, szczególnie w wannie, samochodzie albo przy ubieraniu butów, no i zaczynam puchnąć, nie wiem czy to nie za wcześnie..
Okruszku, ja też właśnie wróciłam z biblioteki, zresztą jestem tam co drugi dzień, spociłam się okrutnie i czuję ,że chyba jakieś przeziębienie mnie dopada.
ja już drugi dzień zajadam się pomidorówką :)
przed ciążą trzeba było baardzo mnie namawiać na zupki a teraz zjadam je z apetytem
a na deserek zrobiłam miche sałatki owocowej mniam mniam :)
wróciłam już dotleniona z biblioteki.... pogoda-cud miód malina-wiosna pełną parą!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

a ja się ubrałam-kozaki, golf, ciepłe rajstopy, kurtka, szalik ;) zaraz wchodzę pod prysznic :)

no z****iście.... to ja teraz się zmartwiłam, że za mało przytyłam... :/ tak źle i tak niedobrze :) mam nadzieję że przez ostatnie dwa miesiące nadrobię, bo teraz właśnie mi się zaczął 7m-c... ale leci ten czas.... ps cellulit na dupie i udach i tak mnie dopadł-skurczybyk :/

No ja tez sprzedałam mój najzajebistszy :) płaszczyk skórzany, bo na metce było S, ale byl juz ciasny przed ciążą więc stwierdziłam że po ciąży na pewno w niego nie wejde....

Ide po coś na obiadek, ale nie mam żadnej koncepcji...

hejka
ja już mam na plusie 17 wiec pewnie jestem rekordzistką:( i do tego teraz zajadam frytki:P ale nie martwię się :) zgubie to wszystko:)
a ja byłam dzisiaj na zakupach i kupiłam śpioszki i body:) wiec mam już coraz więcej:)
buziaki kochane brzuszki:)
to ja też do Was dołącze - ja mam już 10kg (w tym przez ostatni miesiąc przytałam 3kg!) Jakiegos doła z tego powodu nie mam - może dlatego, że mój mężulek mówi, że mu sie podobam :))
Mam coraz mniej ubrań w które wchodze, mam wrażenie ze ciągle tak samo chodze ubrana :( Ale szkoda mi teraz kupować sobie ciuszki które będe nosiła tylko w ciązy.
Celulitis miałam zawsze ale teraz to sie powiększył ( głównie na udach) a ja mam do tego jeszcze żylaki (które są baaardzo widoczne) i w tym roku nawet w spodniach 3/4 będzie je widać :(((((
Mąż mnie pociesza, że jak dojde do siebie to je zoperujemy (znowu!).
Mam tylko nadzieje, że moja dzidzia nie odziedziczy tego po mamusi echhh
Hej :-) Ja też jestem co raz większa... :-( ale też myślę o tym, że po połogu sie ostro wezmę za siebie :-) Spacerki długie z młodym, troche gimnastyki z nim (są ćwiczenia do ćwiczenia siebie z dzieckiem takie fajne ;-)
A póki co kupiłam sobie 3 bluzeczki, tuniczki na sezon letni i wierzę, że będzie dobrze :-)
Kochane nie jesteście same:) Ja też 15 przytyłam,a do końca jeszcze 10 tygodni.I co najlepsze lekarz na ostatniej wizycie powiedział mi,że mogę przytyć w ciąży 15 kg-także limit mi się już wyczerpał.Cellulit też na pupie i pośladkach jest,a do tego jeszcze rozstępy na tyłku:/
Mimi bede wredna ale ciut lepiej mi się zrobiło jak przeczytałam, że Ty też masz 15 na przodzie ;-) Tak jakoś mi raźniej hehehe
aha...
no tak patrzac na moj suwak to naprawde juz niedaleko :):):)
Hehehehe...

Daria wiesz ja dzis tez przerzałam szafe;/ i tez jakis dół mnie opadł... Pobieglam na Gildię kupic jakis plaszczyk,ale jakas masakra-nie szukalam tyko na teraz tylko tez i na potrm, bo w ciazy cale zycie chodzic nie bede. Ale niestety nie kupila nic, jeden mi się podobal i moze jeszcze dzis tam podjade. Ja tez przybralam juz od 1-wszej wizyty 15kg;> przed samą ciaza tez przytylam wiec wygladam jak wygladam, dzis moj małż-nie małz powiedzial: "faktycznie Ci udka przytyly" nosz kur...mać!!!! Załamka totalna.... no ale pocieszam się,że nie wygladam na 95kg zywej wagi :D Ale mam nadzieje,że do 100kg nie dobiję ;> Po pologu biore sie ostro za siebie, nie ma zmiłuj!!!!!!

Dosc tych wkurzajacych tematów wielorybowatych ;> Rosna w nas Bejbiki i to najwazniesze, a waga...dużo jest grubasów na swiecie, ale my nimi po okresie pologu nie bedziemy :D:D:D( mam nadzieje)!!!!!!

Wiem,ze nie wejde w swoje super kurteczki po ciazy, chyba je wystawie na sprzedaz,a sa takie fajoskie ze mi zal :(
Daria z tym cellulitem to mnie też dopadł tym razem:/ Ale wiesz co mi poprawia humor? Ze po porodzie jak już połóg minie będę mogła się wreszcie wybiegać i zacznę to robić codziennie i dziurki w tyłku poskromię;) No i już sobie dobrego kremu szukam;)
hehee dziewczyny - wieloryby nie łamcie się ;)
Ja wiedziałam co mnie czeka i już jakiś czas temu pochowałam na tyły szafy rzeczy, których nie ubiorę przez jeszce długi czas. Po pierwsze teraz jestem brzuchatkiem a po porodzie- no cóż- nawet jesli się uda nam wcisnąć po tygodniu w stare ciuchy to i tak będzie to własnie "wcisniecie się" - ciało się zmienia nawet jeśli waga wraca do normy, dlatego już sobie zbieram garderobę na lato: tuniki, legginsy, krótkie spodenki do rozszerzanych bluzek itd.
A teraz noszę obsisłe sukienki bo tez mam już dosć jeansów. W końcu nie musze się martwić że nie mam dość płaskiego brzucha by móc je ubrac ;)
3kg?! Szczęściara! U mnie dyszka na liczniku
A nie dość że jestem większa, to jeszcze mi się cellulitis na dupie zrobił, buuuuhuuuhuuuu :'''''(((((

Nigdy się sobie nie podabałam, ale teraz to już jest mega dół
:'''''((((
ja w sumie przytyłam 3kg ale żadnych spodni i spódnic dopiąć nie mogę, kurtki też rozpięte noszę, całe szczęście że w każdą bluzkę jeszcze wlezę :) tzn w każdą tą co się rozciąga :D

ps dzis mam fatalne samopoczucie-psychicznie i fizycznie... a muszę się wybrać do gd głównego :/
...wysiadam
Daria mam to samo. przytyłam już 15kg i czuje sie fatalnie. przed ciążą miałam sporą niedowagę i teraz slysze komentarze,ze w końcu wygladam jak kobieta, ale ja czuje sie jak oblesny wieloryb. dodatkowo wczoraj gin nakazał mi lezeć bo rozchodzi mi sie spojenie łonowe i ogólnie mam mega doła. jestem strasznie obolała i mam juz dosyć. od poczatku ciazy miałam bardzo ograniczony ruch, bo zagrożenie i dodatkowo teraz uswiadomił mnie, że czeka mnie min 1,5 m-ca leżenia /nie plackiem, ale większość dnia mam leżec/. wiem, że nadal będę tyła. jak się nad sobą zastanawiam, to wydaje mi si, ze mam niezdrowe podejście do wagi. coś na kształt anorektyczki chyba. sama nie wiem ale ogólnie psychicznie już

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry