Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 16

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko
30.06 - jolla ~ chłppczyk
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A z tymi kredytami na 30 lat to rzeczywiście nielekko. Dzięki Bogu ja miałam kredyt na 5 lat i w zeszłym roku go spłaciliśmy i naprawdę czuję ulgę teraz.
witam dziewczyny, u mnie nie za ciekawie-wzkazania do lezenia(a przeprowadzka przede mna:-( ), mialam miec zakladany krazek dopochwowy, ktory zabezpiecza przed urodzeniem wczesniej itd.(duzo dobrych rzeczy mozna w necie o tym krazku przeczytac-dlatego zalezalo mi na nim, zebym sie czula pewniej i bezpieczniej, ale...) ale niestety warunkiem jest czystoscs w pochwie, wiec zrobili mi ten wymas(podobne do cytologi)i oiazalo sie ze mam zapalenie(ktorego nawet dobrze nie czulam!)a okazalo sie dosc powaznym zapoaleniem-musze robic irygacje z tantum rosse( a cos czytalam,ze w ciazy niezbyt wzkazana jest irygacja, dlaczego??) i biore dopochwowe globulki. Chce was tylko ostrzec jak wazna jest teraz czystosc "wewnatrz" nas, badajcie sie i koniecznie robcie te badania przesiewowe(taka jakby cytologia), bo dzis sie dowiedzialam,ze kuzynka mojego meza wlasnie tak stracila swoje dziecko-w dziewiatym miesiacu zaczela czuc slabe ruchy, kiedy pojechali do szpitala okazalo sie,ze dzieciatko juz jest martwe. Po sekcji zwlok i rozmowach z innymi lekarzami okazalo sie,ze dziecko zostalo zakazone bakteriami, tymi ktore miala w pochwie matka dziecka- lekarz prowadzacy poprostu nie zrobil tego badania na bakterie, tylko podawal jakies delikatne globulki, ktore nie dzialaly akurat na te konkretne, ktore ona miala. Teraz troche sie boje o te swoje zapalenie, mam tylko nadzieje,ze leczone po prostu minie i bedzie ok, poza tym musze duzo odpoczywac. Co do tego zapalenia nawet sa przeciwskazania(jakby zapalenie bylo w czasie porodu) do porodu naturalnego i wtedy robia cesarke, zeby dziecko nie mialo kontaktu z tymi bakteriami. Za tydzien koncze kuracje i po swietach ide na kolejne badanie czy to wszystko sie wyleczylo- trzymajcie kciuki!
a! jeszcze mam pytanie co do dentysty- czy bylyscie w ciazy u dentysty, bo ja mam jednego zeba do wyrwania i nie wiem jak ze znieczuleniem?
Ja chodziłam do dentysty, znieczulenie miejscowe może być, gorzej z RTG
Mammamiatej czekolady nei zjadłaś sama :D tylko z dziewczynkami :P:P:P Takze luz, nie wyszło na to że mały łakomczuszek z Ciebie :D ale z Was:)
Ja dzis koszmarnie się czuję, fajnei u Was zaczynają sie odkształcenia brzucha u mnie juz one sa czeste i wyrazne i zazwyczaj bolesne ale jakze uspokajające, że Borysek cały i zdrowy. Właśnie mi w jajnikwycha cos-albo rączkę albo nóżkę.
W pn ide do lekarza i okaże sie czy głowa już na dole :)

Miłęgo wieczorku :)
oj Mimii wierzę, że takie kopniaki naprawdę potrafią boleć:)

Pamiętam, że pod koniec 8 miesiąca z Tosią miałam akurat referat do zaprezentowania na ćwiczeniach z Pedagogiki pracy (do dziś pamiętam heh) no i mala wtedy zaczeła mnie "atakowac nóżkami". Po kazdym niemal zdaniu wydawałam z siebie jakies "uh" i "yh" w końcu wykładowca spytał "przepraszam, czy to już?" :D
No mi też brzuch nieźle faluje. Fajnie to wygląda, a jeszcze fajniej czuć. Czasami zdarzy się bolesny kopniak, albo jak się za mocno przeciągnie, ale tak ogólnie to jest fajowe uczucie :)
i mnie rozczulają ruchy. Piszecie, że Wasze dzieci to akrobaci, tancerze, piłkarze.. moja córka od samego początku leniwie się ruszała w brzuchu. Dopiero od początku tygodnia zaczęła się ruszać częściej niż raz dziennie i to są najcudowniejsze dla mnie ruchy.
Do lekarza prowadzącego idę w środę, a we wtorek do lux medu po skierowanie na usg (z tą nieszczęsną komorą mózgową ;( )
Kurcze, ja już czuję ruchy od 17 tygodnia. A tak już z miesiąc widać jak brzuch się cały rusza i faluje. Kopie, przeciąga się i szaleje całymi dniami i nocami jak dziki bączek :) Czasami wręcz uspokajam, żeby poszedł sobie spać i mamie dał popracować w spokoju, bo nie mogę się skupić jak mi tak szaleje
a mój synuś najbardziej lubi dzikie harce między 21 a północą. Mam nadzieje że jak się urodzi to się przestawi:)
3oko oby sie przestawił :) Moja kolezanka nocami calymi biegala po dworzu, spac nei mogla, maly w niej szalal i do dzis mu tak zostało ;/ No ale jak ja to uwazamlepsze dziecko zywe niz taki flegmatyk :)

Dzis pogoda masakryczna:( znów...kropi, szaro, buro... no ale cóż....w marcu jak w garncu :) Jeszcze troszke i kwiecień :D

Młego dzionka:)
Patrycja jak siedziała w brzuchu to też dzikie harce odprawiała nocą i zostało jej tak aż do skończenia dwóch lat. Dopiero teraz zasypia przed 22:00. Niestety obecny dzidziuś ma to samo, więc już wiem że znowu będzie ciekawie.
Ale tu cichutko ...

Musze Wam się pochwaliś, że dokonałam pierwszych zakupów: łóżeczko, materacyk, pościel + wypełnienie, przewijak, rożek :)
Ale to frajda hihihi Już nie mogę się doczekać kiedy to wszystko przyjdzie - bo kupowałam przez internet oczywiście.
witam:) ja jeszcze nie mam ale też ledwo się powstrzymuje, bo takie wydawanie pieniędzy jest baardzo przyjemne:)
ja dzisiaj mimo przespanej nocy i zmiany czasu o 5 byłam już wyspana:) wiec zjadłam śniadanie i coś sobie porobię:) a co!pewnie o 11 będę zasypiać na stojąco:P
dzisiaj mam wizytę i zobaczę co z moimi bakteriami w moczu:( mam nadzieję, że już sobie poszły:)
buziaki i miłego dnia i całego weekendu:)
My wczoraj kupiliśmy rożek usztywniany i okrycie kąpielowe z Kolorino :-) i mój mąż w końcu "wpadł" w zachwyty w sklepie nad ciuszkami i zaczął wybierać czapeczki, bodziaki i koszulki :-) Uroczy widok a i jakie zakupy fajne!

Mnie wczoraj tak bolała głowa, ze nie wiedziałam jak sie nazywam, ale na szczęście po nocy jest ok.

Mój brzuch jeszcze tak nie faluje - ale nie mogę się tego doczekać!!
hejka czerwcóweczki:) macie namiary na szkołe rodzenia na majewskich? mam zamiar sie zapisac bo niedawno dostalam skierowanie od mojej gin:)
inka.ja miałąś bakterie w moczu? co Ci lekarz przepisał? ja z bakteriami walczę prawie od początku ciąży, dwie serie antybiotyku, a tym razem moja gin stwierdziła że nie będzie mnie męczyć kolejnym antybiotykiem i kazała pić fitolizynę...(kto zna ten wie co to za świństwo) i też jakoś za tydzień będę znów robić posiew, oby te bakterie zniknęły...
hej:) ja po wizycie:) wyniki super:) bakterii brak:) ja dostałam taki antybiotyk w saszetce do wypicia jednorazowo i sobie poszły a miałam liczne bakterie:( a teraz super nic:) dodatkowo pije herbatkę żurawinową, biorę raz dziennie żuravit i zajadam suszoną żurawinę ( do kupienia w biedronce) takie 3-4 owoce dziennie:) te dodatki to juz teraz tak zapobiegawczo żeby już nic się nie przypałętało:) później zobaczę do moich badań bo może mam gdzieś nazwę tego antybiotyku:)
ni i żadna toxo mnie nie dopadła wiec dalej przytulam się do mojego psiaka:)
pozdrawiam z w końcu niebolącą mnie głową:)
Również miałam bakterie w moczu, chyba to było jakoś koło 4 miesiącu ciąży. Także moja gin zapisała mi w saszetce do wypicia jednorazowego jakieś lekarstwo. Brałam też żurawit. Teraz piję tylko codziennie herbatę żurawinową z Herbapolu, bo ja polubiłam. Dziś wieczorem odbieram kolejne wyniki badań morfologii i moczu. Mam nadzieję, że bakterii nie będzie i że żelazo będzie o.k., bo wciąż mam z nim problemy.
Ja też miałam liczne bakterie w moczu, ale gin przepisał mi też jakąś saszetkę jednorazową i czopek i chyba przeszło (do wc nie latam już tak często).

A ruchy dzieciątka są zajefajne :):) - moja skacze i wije się bardzo często i mocno - aktywny czas ma wiecczorem i rano, chocaż w ciągu dnia też się potrafi przebudzić. To jest to uczucie, którego facec nigdy nie doznają... ale za to później czeka nas niezły ból - pocieszające, że ponoć ten ból się resetuje, gdy maleńst jest na rękach :):)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry