Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 16

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
15.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel?
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (?)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopiec ?
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko
30.06 - jolla ~ chłppczyk
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
znalazłam ten antybiotyk nazywał się monural:)
moja mała czasami tak nagle się poruszy, że mamę przestraszy:P
słuchajcie, co WY dostałyście za saszetkę do wypicia że od razu Wam przeszło... ja łykam też żurawine w tabletkach, niby dawka 1,25 cokolwiek to znaczy, herbatki żurawinowe to jedna wielka ściema, najczęsciej jak maja 5% żurawiny to jest dobrze...
no nic pozostaje mi łykać moja zielona zawiesinkę - fitolizyne:/
ja w poprzedniej ciąży miałam bakterie w moczu i piłam przede wszystkim dużo soku żurawinowego

Mój maluch też skacze, brzuch faluje, wypycha się i co tylko może. czasem tak szybko jakby tam młody w brzuchu biegał :)
Tak dokładnie to była ta saszetka morunal. Gin kazał mi wypić to przed samym snem, żeby ni chodzić do wc i trzymać ten lek w orgaiźmie najlepiej 6 godzin. Mi przeszło praktycznie na następny dzień.

Ja też az sobie jeknę czasami, jak mi mała da kuksańca w jelito ;)

A czerwcóweczka - to nie fajnie masz z tym krążkiem, ja też się zastnawiam, czy aby małej nie chciało się rozpakować wcześniej, szczególnie podczas spacerku mam wrażenie, że mi wypadnie zaraz na chodnik. To leż dzielnie, a przy przeprowadzce nie będiesz i tak dźwigać, więc będziesz musiała się posilić cudzymi rękoma.

Buziaki dla wszystkich
za godzinkę pędzę do SR Kliniczna :)
hej Mamuśki! ja miałam też bakterie w moczu z 2-3 miesiace temu, jadła suszoną żurawine z Biedronki+sok z czerwonych owoców i samo przeszło.
Ale teraz coś innego mi dolega, wczoraj przez cały dzień strasznie bolało mnie podbrzusze, coś jak na okres ale bardziej, ból byl paro sekundowy, przechodził i po 15 min znowu to samo, dopiero jak sie położyłam przeszło. Dziś znowu to samo, tylko rzadziej. Czy powinnam iść z tym do lekarza czy to normalne???
3oko wygląda na to, że to skurcze przepowiadające, będa się powtarzac nie raz. Nie przemęczaj się, nic nie podnoś itd
Gdyby jednak zrobiły się bardzo silne, częste i nie miną to bez zwlekania na izbę albo do lekarza. Teraz już teoretycznie może się zacząc poród wiec trzeba na siebie uważać.
3oko, ja z czymś takim pojechałam na Izbę przyjęć. Lekarz najpierw kazał mi obserwować czy przechodzi jak się kładę, ale u mnie nie przechodziło więc wolałam się upewnić. Okazało się ,że to nic groźnego , właściwie nawet nie wiem co. Być może na tym etapie to już te skurcze Higginsa czy jak mu tam.
Mammamia, a te przepowiadające to nie są takie "z całego brzucha"?
przepowiadające są różne, najczęscie przypominają skurcze miesiączkowe, zaraz znajde jakąs stronkę
http://www.cudownedzieci.pl/Porady/1-Ciaza-i-porod/356-Skurcze-przepowiadajace---Braxtona-Hicksa/

Ja jak je czuję zawsze się kładę i powoli przechodzą. W ciąży z Tosią miałam gorsze i to od 20 tygodnia. Lekarka zabroniła mi masowac i zbyt czesto głaskać brzuch żeby nie pobudzac macicy. Raz myslałam że urodze w sklepie. A potem minęły i urodziłam 2 tygodnie po terminie...
Dzieki Mammamia, ja sie bałam żę mi sie łożysko odkleja czy cuś :/
W tym linku jest : "Mówią, że ból przypomina wyjątkowo dokuczliwą miesiączkę, albo że nagły ucisk uniemożliwia wyprostowanie się"
- ja dokładnie tak mam!
3oko, to może jednak wybierz się na izbę.. nawet jeśli to te przepowiadające, to nie zaszkodzi, jak Cię po prostu odeślą do domu. A Ty będziesz spokojna.
Daj znać co i jak
3oko ja teraz tez misalam bole w podbrzuszu i na dodatek nogi jak balony-opuchlizna nawet 2-3 dni mi sie trzymala i okazalo sie,ze szyjka mi sie skraca.Dlatego tez bym na Twoim miejscu pojechala na pogotowie i to sprawdzila-dla swietego spokoju.
Jesteśmy po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia (Dobry Początek) - dostaliśmy dwie siatki z próbkami, broszurkami itd Położne wydają sie kompetentne i miłe. Na dzień dzisiejszy jesteśmy zadowoleni - zobaczymy jak będzie po kolejnych spotkanich.
fajnie, że już chodzicie do SR:) my dopiero za 2 tygodnie.

a propos bakterii - jakiś czas temu też miałam bakterie w moczu, brałam tabletki i minęło. chociaż teraz wiem, że nie pobrałam próbki ze środkowego strumienia (czy jak to się nazywa) tylko z początkowego. przez to mogły mi wyjść fałszywe wyniki i niepotrzebnie faszerowałam się lekami.

a czy bolą was plecy (tak w krzyżu)? nie mogę sobie znaleźć miejsca w łóżku czy na krześle :(
ostatnio mam też zawroty głowy i mroczki w oczach. muszę zrobić morfologię, bo może coś nie tak z żelazem

a i dobra nowina - dziś w biedronce młoda kasjerka powiedziała, że mam podchodzić do kasy bez kolejki, bo ona czasem nie widzi kto stoi w kolejce.
to już druga taka sytuacja. wcześniej starsza pani upierała się w sklepie, żebym kupiła bez kolejki. tak więc od 7 miesiąca przestanę ustępować miejsca w autobusach :)))
no to faktycznie milo, mi ostatnio w sklepie starsza babka dosłownie wcisnela sie "wbiegając" babcinym krokiem do kasy... bez komentarza... :/ no ale to przeciez ta dzisiejsza młodzież:P
3oko jak takie skurcze to koniecznie do lekarza albo na izbe, nie wolno lekcewazyc takich rzeczy, moze sie skraca szyjka i wtedy trzeba duuuuzo lezec. Ja mimo zalecen do lezenia bede chodzic Do SR (w Cisowej-BOBAS)-JUTRO PIERWSZA LEKCJA:-), ale bede brala tylko bierny udzial w zajeciach-rozmawialam z pania prowadzaca i powiedziala ze ok, wole byc spokojniejsza, przypomniec sobie wszystki wiadomosci i oddychanie- duzo mi daly przy pierwszym porodzie.
Przy kasie jeszcze nikt mnie nie przepuścił, w autobusie tylko ze 2 razy chociaż jeżdże dosyć dużo, a brzuch mam widoczny, wiec niemożliwe żeby ktoś nie zauważył, tymbardziej że widze że na brzuch się gapią, ale ustąpić nie ustąpią.
Ale byłam niedawno świadkiem nieprzyjemnej sytuacji. Była w Biedronce dosyć duża kolejka, w kasie obok też ciężarówka stała, ale w bardziej zaawansowanej ciąży niż ja i kasjerka poprosiła ją do przodu. Na to jak się jakaś baba zaczęła wydzierać, że ona czworo dzieci urodziła i jej jakoś żadne specjalne względy wobec tego nie przysługiwały więc ona nie ma zamiaru jakiejś gówniary przepuszczać w kolejce! Kumacie to!? Akurat! Pewnie pierwsza zawsze się darła żeby jej ustępować i pełno rzeczy "na ciąże" załatwiała - to po pierwsze, a po drugie jak kobieta może coś takiego powiedzieć, skoro urodziła 4 dzieci to chyba wie z czym wiąze się ciąża! No to był skandal! Ale na szczęście wszyscy stanęli po stronie ciężarówki.
właśnie czegoś takiego nie chciałabym słuchać i i tak nie podejdę z boku (mimo, że ta kasjerka mi "kazała"). cóż, takie czasy...
Witam, wszystkie przyszłe mamusie, zapraszam do nowego sklepu z odzieżą ciążową M jak Mama Gdynia CH Batory II piętro.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry