Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 22

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Aktualna lista:

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmmm....bielizna i takie tam to już gratis :)

Palić nie palimy ale nawet jakoś bym mu i tak nie kupiła chyba tej popielnicy...

No a w przesądy nie wierzę więc spox :)
*zapalniczki w sensie ;)
Nadrobiłam czytanie. Ciekawe jak nasza Nataluś z Maksiem. Moja mała się dzisiaj wierci, że mi chyba żebra połamie, bo pupą się rozpycha. Ja raczej do pracy nie wracam, tzn pójdę na wychowawczy, oczywiście nie będę miała nic płacone. Mąż nie chce żebym wracała do pracy, mówi żebym posiedziała w domku do czasu aż Wiki pójdzie do przedszkola. Chociaż mi mama by pilnowała małą, sama się cały czas oferuje, bo pierwsza wnuczka itd. Nie wiem czy nie będę się nudziła w domku, zawsze pracowałam. Może pójdę chociaż na pół etatu. Ja od męża dostanę z okazji urodzenia małej pierścionek, już mi to powiedział, ale ja uznałam, że wolę kolczyki, bo pierścionków mam tyle, że nie mieszczą mi się na palcach. Zawsze dostaje od męża pierścionki na różne okazje.
okruszku ja tez nie wierzę, ale ten z ostrymi narzędziami uwierzyłam, po własnych doświadczeniach...

jolla jeśli chodzi np o sztućce to mam na myśli ostre narzędzia typu noże czy widelce. Zawsze jak ktos daje na prezent to niby jak się mu "zaplaci" przysłowiowy grosz podobno pzesad nie działa.
Moja mam dostała kiedyś od swojej siostry komplet noży, przed śmiercią mojej mamy strasznie się pokłóciły- o głupstwo... Ja od swojej kolezanki, która uważałam za przyjaciólkę na ur w zeszłym roku też dostałam sztuśce, bo akurat sprowadziłam się na nowe m wiec chcieli zrobić praktyczny prezent, "zapłaciłam" im każdemu z osobna. Koleżanka okazała się jedną wielką pomyłką, pomimo że znamy się od 2000r. Poprostu z zazdrosci,że sobie życie na nowo ułożyłam, z zazdrosci że już nie będę "dla niej" - bo pomagałam jej bardzo przy dziecku, w domu jednym slowem zawsze mogla na mnie liczyc- to sie poniekąd ograniczyło. Chciala mnie skłócić z moim małżem-niemałżem opowiadając opowieści dziwnej tresci...
takze to te dwa przyklady jesli o sztuśce chodzi.

Ale nie śmiejscie się, każdy wierzy w coś :) Ja przesadna z reguły nei jestem ale te sytuacje jakos mnie zbiły z tropu i wolę dmuchać na zimne:)

Zegarek moj małż-niemałż chciał na prezent ale mu nie kupiłam :D
Ja w przesądy również nie wierzę, mój mąż już dostał odemnie tyle zegarków, że się w głowie nie mieści, jakoś ma talent do ich psucia. Kupuje mu również buty, dostał też scyzoryk z różnymi akcesoriami, to jest jedyna rzecz, której pilnuje jak oka w głowie :) Dziewczyny mam pytanko, jak radzicie sobie ze zgagą? Ja już nie wyrabiam, mam ją całą dobę. Dzisiaj powoli zaczynam pakować rzeczy małej do szpitala.
no ja też się ze zgagą męczę...
mi przez kilka tygodni pomagał kefir, przez następne kilka dni migdały, teraz już tylko Rennie ale nie na długo:(
czasem w akcie desperacji jak już nie chcę Rennie albo nie mogę bo mi z innymi lekami koliduje to po prostu biorę łyk wody, przełyk się wypłukuje i na moment jest spokój - do następnej zmiany pozycji albo kopniaka Małej gdzieś wyżej:)
Ja sie ostatnio zastanawiałam co mojemu na 30-stke wykombinować i stwierdziłam, że nie bede nic kupować. Kupić można pod choinkę albo na inną "zwykłą" okazję, a na 30-te urodziny muszę zrobić coś "od serca". I wykombinowałam, ze zrobię mu taki filmik-prezentację, ze zdjęciami z różnych etapów w jego życiu z jakimś wzruszającym podkładem muzycznym. Akurat bedzie miło, bo bede mogła powstawiać zdjęcia z dzidzią :) Już sie nie mogę doczekać jak to bede tworzyć :)))) I nie mogę się doczekać jak to zapuszczę na imprezce, hehe :))))
Daria-pomysł jest super i sprawdzony przeze mnie:) Ja zrobiłam taką prezentację mojemu mężusiowi na ostatnie urodziny, a że nie mogłam się doczekać to "dałam" mu ją juz po 24.oo :) Rezultat? Popłakał się :D
ja takie coś planowałam na naszą rocznicę Ślubu w lipcu ale nam się skasowały zdjęcia najfajniejsze, mojego rosnącego brzucha i z podróży poślubnej najbardziej nie mogę odżałować... :(

ale prezent suuuper, taki wyjątkowy:)
a po latach jaki będzie ubaw:)
Mimii pliss, tylko bez przesądów... :>

Okruszku ja kupiłam w Aparcie którymś - a którym to nie pamiętam bo ich przedtem nazwiedzałam troszkę. Ja też kupiłam klasyczny bo choć mój małż pracuje w IT to jednak gust ma tradycyjny ;) Cenowo można naprawdę dostać różne fajne zegarki.

I tak nam się nieciążowo zrobiło heh i to w sumie nawet fajnie, w końcu poza naszymi brzuszkami tez jest świat i ludzie obchodzą urodziny, rocznice ślubu i zastanawiają się jaką zupę dziś zrobić ;/

Mimii serio chcesz swojemu prezenta zrobić? Kurcze, dobra z Ciebie kobieta musi być :) Nie dość, że sobie żyły będziesz pruła na porodówce?
Ja mojemu podziękowałam za wsparcie przy porodzie, za to, że nie zemdlał i to wsio :>
aha, bo ja to myslalam zeby kupic mu Seiko bo poczytalam troszku i w grę wchodzą właśnie Seiko, bo na zegarki Tissot mnie nie stać :) a Casio tak se mi się podobają :)

Tylko gdzie ja dostanę zegarki Seiko?????????????
Cały prawie dzień myślę o Natalii :/ ciekawe jak tam sobie radzi....?
No ja też. Mam nadzieje, że sama czuje się już dobrze i mogła dzisiaj zobaczyć swojego synka. Mały jak poczuje obecność mamy na bank od razu wyzdrowieje.
Rety, pierwszy raz słyszę ,żeby z okazji urodzenia dziecka dawać sobie prezenty, ale w sumie prezent zawsze miła rzecz. Ja najbardziej ucieszę sie ze zdrowego dzieciątka w prezencie. z tą rocznicą to Okruszek mi uświadomiła ,ze nasza rocznica już za miesiąc i wypadałoby już o czymś pomyśleć. Szkoda ,że małżon ma jeden ulubiony zegarek i innego nie założy. Może jakiś album?
okruszek, Seiko w necie dostaniesz ;)
A tak to nie wiem, w Auchan przy obwodnicy jest duży sklep z zegarkami, może tam?
no wolałabym na żywo....pooglądać sobie i pomacać a dopiero potem zakupić :)
No,
dobra z Ciebie Kobitka Mimiii !
uważam, że to facet powinien dać kobiecie prezent za poświęcenie i wytrwałość w noszeniu ich wspólnego dzieciątka, no i za 'przeżycie porodu hehe ;-) !!!
Co do prezentów na urodziny dla faceta, to zegarek jest jak najbardziej odpowiedni - pytanie tylko, czy nosi. Ale tak w zasadzie, jak byłby z pięknym grawerem, to jest fajna pamiątka, nawet gdyby miał go ubierać tylko od święta i w gości i chwalić się takim prezentem od żony.
A może warto też kupić coś związanego z jego zainteresowaniami i pasjami ????
Co do rocznicy ślubu, w lipcu mamy czwartą.
Do tej pory z reguły fundowaliśmy sobie coś wspólnie, wcześniej uzgadniając co. Np. wyjazd jakiś romantyczny lub fajnego do domu. Tak naprawdę, to jest Wasze wspólne święto.....
wiem, wiem, ale na tą pierwszą rocznicę bardzo chciałabym Mu dać coś pamiątkowego zeby na 4orocznicę mógł wyjąć ten zegarek i ... no taka sentymentalna jestem :D
kurcze ja nawet nie pamiętam pierwszej rocznicy hihi
Myśmy mieli niedawno 7 !!! Ten czas stanowczo za szybko leci :)
Witajcie Dziewczyny. Widziałam się z moim synkiem, słodko spał, tylko ma tyle rurek popodłączanych i igiełki w rączkach i nóżkach... Okropny widok... lekarze cały czas powtarzają że trzeba czekać... Dobija mnie to... jestem już w domu. ledwo chodzę, ale zawsze to w domu mam tu synka starszego i myślę że tu szybciej dojdę do siebie. Jak tylko ktoś wspomni coś o Maksiu to łzy same mi lecą... Pokarm mi zanikł z tego stresu... Przepraszam że tak tylko o sobie piszę, ale nie mam siły czytać co piszecie, tak bym chciała tak jak Wy mieć moje maleństwo jeszcze w brzuszku, całe i zdrowe...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry