Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI 2010, cz. 22

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Aktualna lista:

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
buaganiarko, ja tez wlasnie zaczęłam cos tam pakowac ale szybko zakonczylam bo wlasnie nie chcialo mi sie myslec ile czego spakować :)

apropo pieluch-ja mam te ciensze, po praniu jak szmatki :)

też właśnie myślę o Nataluś i Maksymilianku ...
też mam te cieńsze i uważam, że są ok. i tak używa ich się do wycierania pysia więc piekne być nie muszą. ja np nie lubiłam flanelek do wycierania buzi. własnie jakos za grube były

jeju, ja też nie spakowana... nie chce mi się.mam część rzeczy przygotowanych ale jak pomyślę, że mam wszystko spakować na "tip top" to wena mnie opuszcza...

od kilku dni nie mam na nic siły. ledwie żyję. najchętniej spałabym cały czas. jednak młody jest ze mną a nie w przedszkolu także dupa z planów.
chyba sobie kawe słaba zrobię
buaganiarko ja tez kupilam na allegro te pieluchy z grubszej tetry. Jak chcesz to podam Ci sprzedawce :)

3oko chyba pisałas ze nie wiesz o co chodzi z polozna itd. Ja wybieralam lekarza i-niste i na tej 1 deklaracji jest i lekarz i pielegniarka środ i polozna dlatego ja juz ją wybrałam. Ale w szpitalu zapytają Ci się do ktorej przychodni chcesz dziecko zapisac i tam szpitaol tez wysyla info. Ale jak jestes na chodzie to mozesz sie pofatygowac do przychodni i zapytac oraz wybrac polozna by potem tel. sie umowic na spotkanie. Ja poszlam, bo wole iec wszystko zalatwione wczesniej, bo po porodzie niewiadomo co to może byc. Tatus moze byc w pracy a mamusia moze zle sie czuc i byc zezona:) Takze chcialam Wam tylko w tej sprawie podpowiedzieć :)

A zapisali mnie wlasnie do dr Siemaszko- nie znam typa, ciekawe jaki to lekarz:) Wem tylko,że na Morenie strasznie duzo ma pacjentów i nei chcą juz wypelniac do niego deklaracji ;> Bo to chyba ten sam lekarz:) Chyba... :)

Nataluś pewnie tęskni za Maksem.... cieżko jej i pewnie smutno. Ale my wszystkie o niej myślimy i ją wspieramy... mam nadzieję, ze to pomoże :))
o Mimii a Ty też z Moreny? :)
Siemaszko chyba jako lekarz jest ok;) Tak się mówi :)
mimii podaj tego sprzedawce:) bo ja jeszcze praktycznie wszystko mam do kupienia, łącznie z pieluchami:) jejciu Wy piszecie o pakowaniu a ja nawet wypranych ciuszków nie mam:( poczekam na lepszą pogodę:) albo na mamę:P
Mój sprzedawca to timur00 ale chyba w chwili obecnej nie ma wystawionych tych pieluszek... ale macie tu link tez sa:
http://www.allegro.pl/item1022498928_pieluchy_tetrowe_bardzo_grubeeeeeeee_atest_70x80.html
spoko inka.ja z tym pakowaniem, ja to robię tylko dla świętego spokoju, mój Mąż mi to od 2 dni sugeruje; on lubi przygotować wcześniej ile się da...
(ciuszki właśnie on prasował:D)
ja to do tych mniej zorganizowanych należę;)
więc się pakuję 3 po 3, przecież to się nie da dokładnie...
i też odkrywam czego jeszcze nam brakuje
bo np płyn do kąpieli kupiłam powyżej 1mca :P
mammamia ja nie jestem z Moreny, a z Siedlec:)) ale tu w przychodni na ul. Karuskiej tez przyjmuje jakiś dr siemaszko ;) wiec albo to zbieżność nazwisk albo to ten sam facet :)
chociaż zrobiłam listę co wziąć i jestem z siebie dumna:)
iza...ja też nie jestem na razie spakowana...dopiero kompletuje wszystko
jeszcze musze zakupić szlafrok

i jeszcze będe musiała zrobić co najmniej jedno pranie :/

co do pieluch tetrowych...ja poprzednio miałam te cieńsze i teraz też...są ok...one w założeniu mają być takimi "szmatkami" mięciutkimi
grubsze są flanelowe
hmm.. no właśnie zastanawiam się cały czas nad tym szlafrokiem. Do mamusiek: czy naprawdę zakładałyście szlafroki w szpitalu? Bo tak sobie myślę, że to czerwiec będzie i na pewno sauna na salach i nie wiem, czy opłaca mi się kupić szlafrok tylko na kilka dni. Bo w domu to nie używam takich gadżetów :)
Mimi dzieki, chyba tak zrobie, przejde sie do przychodni i zorientuje co i jak.
Ja dziś kupiłam szlafrok na rynku za 35zeta, chciałam jak najcieńszy, w rosmanie kupiłam malutką paste do zebow, szampon, tonik i plyn pod prysznic - wszystko na max 3 mycia zeby mało miejsca zajmowało (mam nadzieje ze po 2 dobach nas wypuszczą).
Aniouka też sie zastanawiałam czy szlafrok sie przyda, ale niby wszedzie pisza zeby wziasc no to wezme.
Okruszku, piszesz ze od 36 tyg. niech sie dzieje co chce, ja myslalam ze od 38 tyg. dzidzia uznawana jest jako donoszona, wczesniej to wczesniak chyba?
ja pożyczam od Mamy,
jak byłam w szpitalu (na klinicznej) na początku kwietnia to też miałam pożyczony ale nie używałam go więc nie kupuję
poprzednio używałam...bo jakoś tak eleganciej w szlafroku ;)

teraz mam upatrzony taki cieniutki bawełniany z firmy Muzzy, do kompletu z koszulami, które już mam kupione

przyda mi się też w domu, bo ten co mam - mimo że satynowy to z podbitką z cienkiej frotki i jest dla mnie za ciepły
ja na początek biorę gruby, bo jest granatowy. cieńki, który mam jest bardzo jasny i boję się, że go ubabram. jak się tam ogarnę to najwyżej mężul przywiezie z domu i wymienię. ja osobiście czułam się swobodniej w szlafroku. zakładałam go głównie jak szłam do sali odwiedzin.
ogólnie ze mnie straszny zmarźlak także rzadko mi goraco ;-)

musze tez się wybrać do rossmana i pokupowac kosmetyki do szpitala i ogólnie jakieś podpaski i inne pierdoły żeby mieć zapas na pewien czas. w weekend wyciągnę męża, bo samej nie dam rady.
...
no szlafrok powinien chyba być-niekoniecznie na salach, ale jak wychodzisz na korytarz czy cos....

3oko, teoretycznie donoszone dziecko jest od 37tc. Ale juz w skonczonym 36tc jest na tyle wykształcone ze nie martwilabym sie tak o nie jak np teraz.... Zatem napisalam ze po 36tc niech sie dzieje co chce bo wtedy juz nie bede sie tak martwila o malucha, wiem ze sobie wówczas poradzi na tym świecie... Najcudowniej by jednak bylo gdybysmy dotrwały do początku 38 ale wole sie nie nastawiac....
aha, dzwonilam do mojej dr bo jednak 2tabl isoptinu na dobę to dla mnie za mało-mój puls o 18.oo-136ud/min. masakra....
Ciąża osiąga dojrzałość po 36 tygodniu. Taka jest medyczna teoria. W praktyce to róznie bywa, jak np. u Nataluś synka wyszło. Nie zdążył się przygotować. Ale wszystkie tu trzymamy kciuki i wysyłamy dobre myśli. Oby szybko doszedł do siebie!

Jesli chodzi i szlafrok to jak pisze wiper, daje poczucie, że się jakoś "wyzdrzy" po ludzku ;) Poza tym jesli chcecie przyjąc gości czy męża nawet, to szlafrok znacznie lepiej wygląda niż sama piżamka.
Ja nie mogę żadnego fajnego znależć :/ Mam krótki granatowy, ale on jest aksamitny i gruby jak niedźwiedź.
no nieźle-ja 118ud/min miałam na początku jak się przyzwyczajałam
a ja sobie wyliczyłam że mi 6 tabl isoptinu zabraknie:/
chyba skończę brać po prostu wcześniej...
No szlafrok tez moze się przydać jakbyśmy chciały na porodówce połazić by przyspieszyc dzieciaczka-jak będą oczywiscie na to siły ;> bo z gołą dupą to tak średnio :) Ja spakowałam swoj atynowy, ale teściowa pożycyzła mi swój taki jakby z bawełny ale fiolet jasny wiec może ten filoet się ubabrze;/?? Nie wiem czy znow nie zmienic na ten moj granatowy ;)
Ja tez bylam w Rossmanie tez juz od jakiegos czasu robie zakupy chemiczne- niby mój małż-niemałż je zrobi jak cos ale wiecie przecież nie będzie mi wybierał kremu na zmarchy albo zapachu żelu pod prysznic ;) Także zapasy na połóg tez juz mam prawie gotowe:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry