Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI cz.18

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tamten już zamula

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wczoraj pisałam, że moje maleństwo nie ma czkawki, a teraz właśnie dostał :)
Moja dzidzia też rzadko czka :(
Ale wierci się niesamowicie, dzisiaj tak sie kręci że aż boli, ale i tak jest fajnie :)))
no to też jestem w nowym wątku:)
okruszku, powodzenia! trzymam kciuki!
okruszku jesteśmy z Tobą :*
moja córa ma czkawkę od 4 dni rano po ok 5-10 min, śmieszne uczucie
a i ja "se" lewatywkę zafunduję, a co! :)
laktator dostanę ręczny, żeby jakby co rozhuśtać laktację
Nataluś, a tą kapustę to świeżą czy mrożoną przykładałaś? Bo ja słyszałam o mrożonej
Cześć dziewczyny,

Okruszku, będzie dobrze, daj znać później.

Wczoraj w nocy zbudził mnie mega-ból w prawej pachwinie, tak jakby mała wsadziła tam nóżkę... ale to był ból nie do zniesienia...noga sparalizowana, ale czucie było i bez mrowienia, przeszło mi przez myśl, że może coś z żyłami, bo leżałam na prawym boku. Skórcz to nie był... Przeszło mi dopiero po paru minutach, a potem już zasnąć nie mogłam i snułam się po domu sprawdzając, czy mi noga nie odpadła.
Miała któraś z was coś takiego??
Dziś o 10.00 gin, to się spytam...

Moje maleństwo też czka sobie rytmicznie podskakując w brzuszku, jest większa i silniejsza, więc jak mi łupnie po pęcherzu, to az podskakuję ;)

A lewatywy nigdy nie robiłam i aż mnie ściska w żołądku na samą myśl, więc chyba się obejdzie bez niej ;)

Okruszku -trzymam kciuki!
Hej!!!
Dokopalam sie do oprzedniego wątku i odczytalam info od okruszka juz wczoraj.
OKRUSZKU my tez trzymamy kciuki za Was, bedzie dobrze, przeciez przeprowadzka was czeka :D Ania musi Ci pomóc przenosić meble ;)

Ten ból po prawo to moze byc to co u mnie ucisk na moczowód.

Odebralam wyniki, mam lekko podwyzszone leukocyty, bakterii w moczu niet- i teraz nei wiem musze zadzwonic do lekarza czy mam brac antybiotyk czy nie. Ból sie zmniejszyl, ale jest.

Dzis ide do kosmetyczki- pedicure, manicure i brewki :D Z brewkami dałabym radę, gorzej z pedicure, takze ide sie zrelaksowac.

Milego dnia :)

Buzka:*

P.S.
Ja tez planuje lewatywe :) Nigdy jej nei mialam, ale hyba w momencie skurczów nie bedzie ona najgorszym doswiadczeniem :D
Wiesz co, z tą nogą to ja mam też problem ostatnio, od piątku boli mnie cała noga od pośladka aż do łydki, a najgorzej z drugiej strony kolana. Czuję tak jakbym miała żyły za krótkie w tej nodze. A jak chodzę boli jakbym miała skurcz. Nie mogę przez to spać. Już jest troszkę lepiej, ale i tak nie do wytrzymania, od piątku nie byłam na żadnym spacerku :( tyle co z psem dookoła bloku (pies sie smuci że nie skręcamy do lasu).
Mówiłam o tym gin, zapisała sobie w karcie, ale nie powiedziała mi co to jest i co mam z tym robić.
Wiecie co to może być?
a ja dziś piorę rzeczy naszej Dzidzi, nigdy pranie nie sprawiało mi takiej radochy:) Wczoraj zlozylismy lozeczko i szafe zeby zdążyly "wywietrzec" sprzęty, wczoraj też pierwszy raz Junior miał czkawkę!!!

oj coś mi się zdaję że jednak Okruszka zatrzymali w szpitalu....
ja miałam przy pierwszym porodzie pierwszy raz lewatywę...nic nie poczułam ;) tak więc to pikuś jest a później jak leciutko ;)

ja jeszcze nie piorę bo nie mam gdzie składać ciuszków...wpierw musze się wybrać do Ikei po drugą komodę

a mój Misiak od wczoraj wymiotuje i nie chce nic jeść :( dziś zadzwoniłam po lekarkę-przyjedzie po 17
nie chcę Małej ciągać po przychodniach bo jeszcze coś gorszego złapie
Wiper, moja Patrycja też wczoraj wymiotowała, ale przespała się, trochę ją przegłodziłam, na obiad dostała tylko gotowaną marchewkę i wieczorem była już jak nowonarodzona
Wiper, to smutne, może to jakiś wirus?
Biedne te maluchy, dorosly czlowiek cierpi jak ma jakies wymioty biegunki itp a co dopiero takie dzieci. Dobrze,ze lekarz Mske zobaczy, byle do 17. Trzymajcie sie dziewczyny :) Wiperku silna jestes babka wiec Miśka napewno tez Twardzielka:)
chyba jakiś wirus...śpi prawie cały czas i teraz nawet nie chce pić nie mówiąc już o jedzeniu...
przed powrotem tutaj rodzinka przechodziła grypę żołądkową więc moze to podłapała
pewnie tak, takie wirysu są najokropniejsze.
wiperku, przykro mi z powodu Twojej córeńki:/ Cieżko jest patrzeć na chore dziecko, spróbuj jej choć po łyżeczce napoju dawac co jakiś czas co by się nie odwodniła. Masz Orsalit albo coś podobnego?
Ja musiałam 2 mies temu wezwac pogotowie, bo mi się moja lała przez ręce. Też tylko wymiotowała, ale po 2 dniach się skończyło.
Zdrówka!
nie mam własnie nic...

poczekam na lekarkę i wspólnie coś uradzimy
Hej,
Jakoś tak się przejęłam naszym Okruchem :-( Nie odzywa się więc pewnie ja zatrzymali na obserwacji.
Przeżywam to może też dlatego, że mam podobne problemy jak Okruszek - krótka i miękka szyjka. Dziś wieczorem idę do prof. P. - zobaczymy co powie. Boję się strasznie, że też mnie skieruje do szpitala. Oszczędzam się ostatnio jak mogę. Przez ok. 20 h/dobę leżę. Mam nadzieję, że to wystarczy.
Dostałam dziś przesyłkę od hurtowni internetowej dla Malej (butelki, smoczki, pieluszki itp.) - muszę jeszcze sprawdzić, czy wsio gra, ale chyba jest o.k.
Wiper - biedulka z tej Twojej Miśki, to pewnie te grypsko okropne - na szczęście te wirusy są krótkotrwałe - oby Mała męczyła się jak najkrócej i jeszcze dziś wieczór było po wszystkim.
Lewatywę zrobię na pewno - co by nie było niespodzianek....
moja szyjka też miękka i rozwarcie na paluch ale niestety nie mogę sobie pozwolić na leżenie :( jeszcze teraz jak Miśka taka biedna to i ponosić ją muszę bo słabiutka jest
Wiper, to Ty też masz przechlapane jak ja.
Rozumiem, że leżeć nie możesz, ale nie martwisz się tym, że zaczniesz za szybko rodzić, skoro jest taka sytuacja ?
Ja się tego boję strasznie - 30 tc to jeszcze kupa czasu.... do końca ...
Cały czas się zastanawiam, czy mi się nie pogorszyło od 2 tyg. tj od ostatniej wizyty u gin.
A czy taka sytuacja jaką my mam z tą szyjką, nie jest wskazaniem do założenia szwu ?
jakoś nie wiem jak to jest - dziś wieczorem się wszystkiego zapytam profesora.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry