Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI cz.18

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tamten już zamula

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fajnie, że po wizytach u ginka wszystko ok. U mnie też, mam brać magnez na bolące pachwiny i ciągnięcie z boku brzucha. Dzisiaj zaczęłam już prać rzeczy małej, bo się ich uzbierało tyle, że chyba miesiąc mi to zajmie. Kupiłam też już kosmetyki, i inne pierdołki no i smoczek, bo nie było z TT. Zostało mi już malutko do zakupienia dla Wiki no i rzeczy na porodówkę dla mnie. Myślę, że też dokonam zakupów jeszcze w tym miesiącu i w maju będę się relaksowała.
Hej mamuśki!! Długo mnie nie było a wiele się działo.... Okruszku trzymam kciuki!!! Wiper - dodajesz mi otuchy tą swoją siłą!!!

U nas ok, mały szaleje co raz mocniej i dłużej :-) Wizytę u gina mam za tydzień, a usg 27.04 wiec jeszcze chwila.

Trzymajcie się wszystkie dzielnie!!!
A ja znowu nie mogę spać :(((
Dzisiaj obudziłam się o 2:30 i na tym moje spanie się zakończyło, do samego rana oczy jak 5 zł :(
Jestem zmęczona :(
Hej!!!
Daria to jak zmeczona jestes to polecam lezenie, sen sam przyjdzie. Ja z Boryskiem codziennie słuchamy plytki z kolysankami, on przy nich tanczy a mamusia zasypia ;D Dobre co ?? Takze może i Ty zastosuj ten trik ? :)
Iza ale ta twoja córa wielkoludka jest, moj syn w 35tc wazyl 2420g a Twoja tydzien do tylu tyle :) Ale tez spokojnie, usg tez sie myli z waga. Moja kolezanka-wielkosci laleczki z porcelany-niemalze- miala miec w soboie taaaakie duze dziecko w 40tc mala mial 3600;> a urodzila sie 3100g takze luz, spoko. Zobaczymy i przekonamy sie po urodzeniu naszyh fasolek i fasolków :)

Wiper no to z jednej str dobrze,ze to tylko wirus. Ale ty napewno jakims podstępem bedziesz apajała miśkę, no napewno masz juz jakies swoje sposoby na swoją córunie :)

Gratulacje dziewczyny dobrych wizyt. Oby jeszcze u okruszka bylo ok.

Mlego dzionka Babeczki:) Sloneczko za oknem,ale niska temp ;> Cholerka podobno po 20.04 ma byc pięknie i cieplo ;> Ciekawe czy się sprawdzi:)
Buziaki :*
hehe, nawet nie wiesz jak sie ucieszyłam tą waga. sama jestem własnie z tych "krasnali", czyli 160w kapeluszu i chuchro ;-) a synuś nie miał nawet 3kg jak się urodził. Dr powiedział na koniec badania, że mała gigantem nie będzie ale malutka tez nie. Chciałabym, bo synus po urodzeniu wygladał jak pająk hehe. Mała chyba faktycznie musi byc spora, bo miała świetny okragły brzuszek. az się śmiałam jak go mierzył. niesamowity bębenek ;-D Wg usg to juz 36tydzien ale oczywiście wiem,że to przyblizone wymiary. Co prawda ta sama maszyna pomyliła sie na 3dni przed narodzinami syna o jakies 250g, także całkiem wiarygodna jest.
mdłości i wymioty to niestety zapewne bedą mi towarzyszyły do końca. Mała uciska żołądek i będzie coraz gorzej. to jest najwiekszy ból. ehh, jeszcze troche :-)
Myszka to super, że nie musisz już leżeć :) Ale lepiej się nie przemęczać.

DAria współczuję ze nie możesz spać, wiem co to znaczy. Ja znalazłam lekarstwo i oglądam nudne filmy na kompie, są tak nudne, że jeszcze żadnego do końca nie obejrzałam, bo zasypiam.
Leżałam leżałam, kręciłam się, a jeszcze do tego dochodzi ból tej mojej nogi, to głownie przez nią nie mogę zasnąć bo nie mogę znaleźć pozycji, w której jednocześnie nie uciskałabym brzucha i nie bolałaby mnie ta noga, eeeeh :(

Kiedy się robi drugie badanie na różyczke i toksoplazmoze? Wy już miałyście drugie badanie?
Jeśli chodzi o tokspolazmozę to mi w pierwszym badani wyszło, ze nie mam przeciwciał i jestem zdrowa wiec nawet jak lekarz nie kazała, to tak co 6-8 tyg. sobie robiłam.
witajcie:) nie było mnie parę dni z powodu awarii neta:(
okruszku trzymam kciuki!
u mnie ogólnie też nie za wesoło:( dotychczas byłam niskociśnieniowcem czyli ciśnienie na poziomie 110/60 a test glukozowy w ciąży wyszedł super.
w poniedziałek wieczorem źle się czułam i okazało się że ciśnienie mi skoczyło do 162/90 i cukier 170:( we wtorek jeszcze gorzej cukier do 200 :( pojechałam na wizytę do mojej pani doktor i teraz restrykcyjna dieta mierzenie cukru godzinę po każdym posiłku i leki na ciśnienie:( na szczęście stosując się do tych wytycznych mam teraz dobre wyniki:) tzn czekam jeszcze na wyniki badania ogólnego moczu. jeśli ciśnienie będzie mi się tak utrzymywało to mnie położą w szpitalu na obserwacji:( ale mam nadzieję że wszystko się unormuje:)
pozdrawiam i dbajcie o siebie brzuchatki:)
Inka.ja wytrzymasz! Już niewiele zostało do końca
inka.ja ja mam cały czas graniczne cisnienie i mam mierzyć pare razy dziennie, oczywiscie tego nie robie :/

Wiper uspokoiłaś mnie troche z tą szyjką, dzieki:)
Inka,
spokojnie, poleż odpocznij, trzymaj dietkę, a wszystko się z pewnością unormuje.
U mnie się wszystko wyrównało - zobaczysz będzie dobrze - trzeba się tylko oszczędzać.

Ja tak mówię, a sama dziś się po 2 tyg leżenia, wybrałam po rożek dla Młodej. Trochę tylko połaziłam i jestem dosłownie wykończona - kładę się poleżeć. Kupiłam za to ten rożek do koloru śpiworka, wiec mam już coraz więcej z wyprawki.

Mimii - nie to nie ja wczoraj byłam na naszej poczcie. A czy Ty gdzie dokładnie mieszkasz ? W pobliżu poczty ? Bo ja trochę dalej w - tak z 5 min. pieszo do Kościoła i pętli tramwajowej.

A jeszcze tak dla śmiechu powiem, bo mi się przypomniało, wczoraj na badaniu USG, jak Prof. włączył 4D na chwilę, żebyśmy zobaczyli buźkę Małej, to prawie wybuchnęliśmy śmiechem.
Nigdy nie wierzyłam w takie pierdoły typu podobieństwo dziecka na USG - śmiałam się z tego, jak jakaś koleżanka np o tym mówiła - twierdziłam, że to bzdury!
Wczoraj z Mężem jednak, prawie pospadaliśmy z krzeseł. Moja córka wygląda dosłownie jak ja, za czasów noworodkowych !
Ale beka ha ha ha !!!!!!!!!!!!!! Mały klon !!!
A skąd wiesz jak wyglądałaś jako płodek? ;)
05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
Jako noworodek taki malutki bobasek, robili mi zdjęcia jeszcze biało - czarne zaraz po urodzeniu. Te porównuję.
Ale potem jak mam już parę miesięcy też wyglądają podobnie, jak moja Mała wczoraj w brzuszku :-)
Tak tylko się śmiałam ;)))
Hej!!!
Inka.ja szczedzaj sie i pilnuj dietki :)
Myszka ja mieszkam w okolicy giimnazjum na Kartuskiej wiec w przeciwnym kier niz Ty ;>
Ciekawe to ze widzialas podobienstwo, coz za technika teraz jest :) Ale to napewno fajne uczucie :) Mój małż nie małz juz na pierwszym usg powiedzial- ale jest podobny do mnie moj synus choc to byla jeszcze fasolka:)
Ja tez dzis padam, bylam w Pruszczu kupic zlota bizuterie dla ojej chrzesnicy i nogi mi z dupy wychodzą;>

Milego wieczorka :)
hej dziewczyny
A ja musze się z Wami podzielić dzisiejszym dniem. Miałam przykrą i dość wiele mówiącą o naszym społeczeństwie historię...
Pojechałam rano do USC w Kartuzach po nowe odpisy aktu małżeństwa, wczesniej przesiedziałam u notariusza z godzinę.
Widzę kolejka do pokoju tęga, miejsca do siedzenia przy pokoju zajęte. Byłam z mamą i ona zaraz mówi głośno, że ja nie musze przecież czekac w urzędach, kobieta która siedziała z brzegu potwierdziła, że mam wchodzić bez kolejki. No ale ja stanęłam po środku i spytałam wprost czy panie pozwolą mi wejść bo stać nie mogę (siedziec w sumie też nie bo mam tę zakrzepicę na którą biorę codziennie zastrzyki w brzuch).
Wyobraźcie sobie, że żadna nie odpowiedziała- jakbym mówiła do sciany. Ale po chwili zaczeły się szepty, szuranie, potem słysze coś jak jedna do drugiej mówi, że ona tez czeka, kolejna, że tez się źle czuje, a inna, że ona ma dziecko w domu itd. Wiecie, zwyczajowe w naszym kraju gadki...
Moja mama się wkurzyła i głośno spytała, czy to tak przyzwoicie i wyraziła wstyd z powodu tego, że to kobiety tak się zachowują. Naprawde były niemiłe. To były kobiety między 25 a 40 lat czyli w wieku rozrodczym.Wtedy dopiero zaczeły głośno krzyczeć, jedna przez drugą. Nawet nie pamiętam o czym.Taka jadka się zrobiła, ze naprawdę mi było wstyd, że tam jestem:/
A! Jedna użyła takiego argumentu:"jak byłam w ciązy to mnie też nikt nie ustępował"!
Jedyna tam starsza pani, około 60-tki wstała i trochę z oddali zaczeła mnie atakować. Byłam w szoku kiedy usłyszałam z jej ust: "a pani w ciązy jest to dlaczego pani tak wygląda"? Szok!!! Wiem, że chodziło jej o to, że miałam tylko legginsy i tunikę (obcisłą!) no i kurtkę skórzaną. Spytałam jej o co jej chodzi a ona, że w ciązy się powinno ciepło ubierać. Powiedziałam, że mam zakrzepicę a nie problemy z pęcherzem. Już nic nie mówiła...
Mama się nie dała i kiedy wyszedł petent weszła do pokoju i wtedy jedna z tych młodych złapała moją mamę za ramię i wypchnęła z pokoju krzycząc "nie, pani nie wejdzie!" :/
Okropne to było. Moja mama jest elegancką i porządną kobietą i było mi wstyd, że tam ze mną musiała być akurat i tak ją potraktowały...inne kobiety.
Wszystkie inne zrobiły to samo i warowały przy drzwiach.Chciałam zrezygnowac i wrócić, ale potrzebowalam tych odpisów a przeciez jechałam po nie z Gdyni i nie wiem kiedy znów bym miała okazję tam być.Więc czekałam chodząc przez 2 godziny. wpuściła mnie w końcu ostatnia w kolejce przede mną kobieta, ta która chciała to zrobić od poczatku. Potem mama mi powiedziała, że ta kobieta urodziła 5 dni temu dziecko i spieszyła się na zdjęcie szwów do szpitala... Czułam się podle bo to ona z nas wszystkich powinna była pierwsza wejśc. Najpewniej czuła się niekomfortowo. A ona wpuściła mnie...
Zadaję sobie pytanie jak może być wśród kobiet taka złość? zawiść?chęć zrobienia przykrośći? Nie rozumiem tego i nawet nie chcę...
mammamia nie zazdroszcze dzisiejszych przeżyć
Brak słów na takie zachowanie wstrętnych bab grrrryyyyyyyyyyyy

Ja dzisiaj miałam słabszy dzień. Najpier rano zrobiło mi się słabiutko i musiałam się położyć a później na sr niewiele brakowało a bym zemdlała :( Pewnie to przez niskie ciśnienie albo anemie echh

Wieczorkiem pojechaliśmy do Akpolu i kupiliśmy kilka pierdułek (wanienke, pieluszki, ręczniczek, nozyczki, fride itd) Ciężko się kupuje jak niewiadomo czego i gdzie szukać, ale jakos sobie poradziliśmy :)Jakas spokojniejsza jestem z każdym kolejnym zakupem dla małej :)
No naprawde!!! Co za akcja!!! Myszy ich zjedzą! Mnie babka też dzisiaj w autobusie z łokcia potraktowała, prosto w brzuch mnie tym łokciem szturchnęła i jeszcze się spojzała takim wzrokiem jakby chciała powiedzieć "a masz suko!".
Chciałam tylko przypomnieć, jak wiele w ostatnim czasie mówi się o solidarności Polaków! To jest tylko na pokaz, a w rzeczywistości jeden drugiego w łyżce wody by utopił! Tak samo za granicą! Prędzej Ci obcy pomoże nić Polak, Polak to Cie jeszcze wykorzysta, okradnie albo jeszcze coś gorszego!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry