Widok

CZERWCOWE MAMUŚKI cz.18

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tamten już zamula

05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anusia:)
5/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Beniamin/Ignacy
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Już wiem czemu tak mnie boli noga - to rwa kulszowa! Ałaaaa! Myślałam, że przejdzie ale minął już tydzień a nic się nie zmieniło :(((
Naczytałam się teraz o tym i może mi nie przejść aż do końca ciąży, bo płód uciska na nerw :(((( O nie!!!!! Ratuuuuuunku!!!!
no bo to nie choroba ale spore utrudnienie ;)

niech sobie przyczepią taki brzuchol ruszający się a zobaczą jak to przyjemnie
O z tymi rozstępami w okolicy krocza to rzeczywiście nie wiedziałam ale przecież od rozciągania rzeczywiście może się zdarzyć.
Ja smaruje się ciągle, ale nie wiem, czy mnie nie dopadną te rozstępy. Patrząc jak mi szybko rośnie brzuch jestem przerażona że lada dzień je ujrzę. No niestety, takie są uroki bycia matką.....

A tej obojętności i braku życzliwości innych ludzi wobec ciężarnych nie skomentuję.
Widzę jaka jestem wykończona w 8 mc jak mam gdzieś jechać i coś załatwiać, lub robić zakupy, a jeszcze kilka tygodni...
Stanie na nogach w kolejce lub autobusie jest koszmarne już teraz, a co będzie za m-c. Pewnie już nie wyjdę z domu.
Aha i nie znoszę jak ktoś używa tego wyświechtanego tekstu, że "ciąża to nie choroba" !!!!!!
mi nie wylazły ani w ciaży ani po prorodzie...mimo tego, ze waga mi zleciała w ciągu 3 tyg. od porodu do wagi wyjsciowej

mam nadzieję, ze teraz tez tak będzie
Dziewczyny chciałam Wam jeszcze uświadomić ,żebyście kremikowały sobie nie tylko brzuszkii biusty, ale też wnętrze ud w okolicy krocza- przynajmniej te z Was ze skłonnościami do rozstępów. Mi w trakcie parcia porobiły się rozstępy właśnie w tych okolicach i wygląda to bardzo nieładnie.
po porodzie rozstępy mogą wyjść jesli za dużo schudniemy w krótkim czasie, dlatego lepiej nie myslec o dietach cud, tylko pieścić swe ciało jakimś przyjemnym balsamem itp ;)
po porodzie??? o kurcze, tego nie wiedziałam!

Dziś ide na impreze do knajpy do ktorej chodzi Okruszka brat, może się czegoś dowiem!
to co? Przeprowadzamy się do Francji na końcówkę ciąży? :) Ja tam jeszcze nie byłam, więc bardzo chętnie :))
ja też mam rozstępy tylko na piersiach na razie. Ale podobno strasznie wychodzą po porodzie :(
Moja kumpela była w 7miesiącu na wycieczce we Francji i mówiła ,że jest to idealne miejsce dla cieżarnych. Wszyscy przepuszczają z uśmiechem na twarzy, ominęły ją wielogodzinne kojeki do Luwru i innych muzeów i nikt nie robił problemów.Nawet w restauracjach była odrazu obsługiwana przez personel.
Iza, moja mama dokładnie tak samo mówi. Naprawdę nie wiem o co chodzi, ale fakt, że te całkiem młode dziewczyny i mężczyźni mają taką empatię nie wiadomo skąd:)
A z tym, że my będziemy takie same to nie chcę wierzyć.
Urodziłam pięc lat temu i od tamtego czasu wiele razy ustępowałam ciężarnym, szczególnie w autobusie miałam okazję. To jest dość naturalne przecież. Myślicie, że jak wejdziemy w okres menopauzalny to się zmieni? Płodności będziemy innym zazdrościć? Byłoby to okropne, ale mam nadzieję, że tak jak moja mama będę pamiętać o tym, że ciąża, mimo, że to nie choroba to przecież powoduje wiele ograniczeń i dolegliwośći, a nawet chorób.

A! I wiem, że kiedy któras z moich córek będzie w ciąży to żadna z Was jej nie zakrzyczy w kolejce :D
moja mama mi mówiła, że jak ona była w ciązy, to ustepowanie brzuchatkom było oczywiste. nawet nikt by nie pomyslał żeby sie pytać o pierszeństwo. to było oczywiste. wiec o co kaman tym babom?
Mi jak ustepują miejsca to są to albo młodziutkie osoby albo ludzie starsi.

Apropos rozstepów to ja mam jak narazie tylko na piersiach. Juz od dawna smaruje się dwa razy dziennie (ziajką) ale ostatnio mega swędzi mnie brzuch. Potrafie w nocy sie obudzić i iść go posmarować bo to swędzenie jest nie do wytrzymania. Teraz na tą koncówke ciąży zamówiłam sobie mustele - mam nadzije, że jest tak dobra jak piszą bo jak dla mnie jest cholernie droga.
Inka Super! Widzisz, bedzie dobrze :)
Wiper, teraz to wiadomo ze bedziemy ustępować miejsca, zobaczymy co bedzie za 20-30 lat!

A poza tym, dziś zauważyłam w dole brzucha rozstępy:( zaczynam sie smarowac 2 razy dziennie a nie raz na jakiś czas, plus dla pewności będę lykać krem przeciw rozstępom ;)
hej mi też jeszcze nikt nie ustąpił miejsca a brzuszek mam spory...
ja dzisiaj na szczęście wyniki ok :) godzinę po śniadaniu cukier 103:) a ciśnienie 130/70:) oby tak dalej:)
miłego dnia brzuchatki:)
ja iwem po sobie, ze nie jestem taka wredna...po urodzeniu Miśki jak widziałam babkę w ciąży to od razu jej ustępowałam miejsca...żaden problem
zresztą mi ostatnio tez chciała ustąpić miejsca dziewczyna, która niedawno co urodziła więc to się tak nie nakręca

to jakaś kwestia pokoleniowa chociaż tez bez sensu bo przecież za komuny to raczej ustępowano cieżarnym miejsca i mamom z dziećmi
A może faktycznie bedziemy takie same, wyjdziemy z tego samego założenia "Mnie nikt nie ustępował to ja też nie bede" Hehe
Tak z tym ustępowaniem to jest tragedia. Mnie kiedyś Pani w aptece zawołała bez kolejki, bo mnie znała i wiedziała, że jestem w ciąży. Panie które stały wyraziły swoje oburzenie, że ciąża to nie choroba i jak się chce być obsłużonym pierwszym to trzeba przed drzwiami apteki warować przed otwarciem. Wogóle tragedia. Najgorsze rzeczywiście są kobiety. Kiedyś jeden Pan ustąpił mi miejsce w przychodni, chociaż wtedy prawie nie było widać, że jestem w ciąży, bo to był chyba 4 czy 5 miesiąc, ale stwierdził, że w tym stanie to kobiecie napewno ciężko stać. A ostatnio to w kościele, jedna babka ustąpiła mi miejsca, a ja zanim się dopchałam to już taka baba po 40 się wygodnie usadowiła. Już mi się nawet nie chciało wykłucać, bo wstyd. Mi jest ostatnimi czasy ciężko stać, bo robi mi się słabo.
wpadła mi ta mysl do głowy, ale niekoniecznie musi tak być. a może to kwestia pokoleniowa? że niby gówniarze ustepowac nie bedę?
może to sie samo nakreca? jak nam nikt nie ustąpił w ciąży to my tak samo sie zachowamy jak bedziemy starymi wredymi babami, chociaż teraz sie zarzekamy ze tak nie postąpimy!!!???

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry