Widok

CZERWCOWE MAMY I MALUSZKI 2008 -:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hiphiphurra udało się! to mój pierszy raz :-)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
elo

hehe no to Asiek super !

no Ala faktycznie dzieciaki rosną bardzo szybko, Marcia już w kombinezon na 68 nie wchodzi od jakiegoś czasu, z kolei na 74 jeszcze z lekka duży

a co do temperatur to u nas za oknem teraz - 9 :/ brrrrrrrrrrrr

ja dziś byłam u fryzjera, ale troszkę za jasne włosy mi wyszły hihi blondi jestem prawie ;) za to podcięcie może być :)
Marcia została z tatusie i podobno dobrze się bawili hehe także nic tylko wychodzić ;)

Nastka wciaz nie raczkuje, za to zaczela klekac w lozeczku na kolanka, lapie sie cwaniara za obrecz i dawaj wspinaczka, hehe

siada tez sama wiec czasem jest nie lada wyzwaniem polozyc ja na drzemke... jak corcia nie ma ochoty to nie! siada w lozeczku i koniec, moje proby na nic:)tym sposobem ostatnimi czasy ma tylko jedna drzemke w ciagu dnia... ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo:))))))) pieeeeeeeeeeknie znowu spi w nocy, przebudzi sie co prawda raz czy dwa, ale wtedy szybciutko smoka alternatywnie herbatka i spi do rana!!!:)))
a bylo juz ciezko..........hehe
buahahahha, mmadlen, skoro o farbowaniu mowa..............
ja dzis farbowalam sie z siostra:)) one mnie, ja ją............. no i efektem sa moje z lekka zielone wlosy!!!!!!!!!!aaaaaaaaaaa, hehehe
chyba zle dopasowalysmy kolor, hihi
czym predzej musze sie umowic do fryca, bo wstyd na spacer chodzic:))))))))))
hehee
no to żeśmy sie farbnęły hihihihi
ale kurcze efekt - zielone włosy :):):)

no i gratki dla NAsteczki za nowe umiejętności :)
"...zielone wlosy, zilone butki, cale zielone sa ufoludki..."
przepraszam Alicja ale nie moglam sie powstrzymac od zaspiewania tego :) -mam nadzieje ze nie masz mi za zle.
Co do umiejetnosci to Pawel ma raczkowanie daleko w powazaniu:) chyba nawet nie mysli o tym- rzuca sie na brzuch i to wszystko z raczkowania. Za to ladnie sam staje w lozeczku. Czasami w nocy dojdzie do wniosku ze juz sie wyspal i wowczas umiejetnosc wstawania sie bardzo przydaje , bo moze dosiegnac zabawki z polki no i jest sie czym bawic zeby zabic nocna nude:)
heh Ala, my tez mamy blisko łóżeczka szafkę, a na niej zabawki, no i jak Marcik się obudzi to też tam sięga i zrzuca :/ hehe mają pomysły dzieciaki :)
a może Pawełek wcale nie będzie raczkował ! od razu się za chodzenie zabierze :)

u nas nocka tragiczna :/ kurczaki jak to długo trwa... może kurcze się juz przyzwyczaiła do takiego spania, a nocki, gdzie udaje się pospac ładnie są tymi wyjątkami od reguły ?! hehe

miłego weekendziku :) szczególnei dla pracusiów :)
o buziaki dla Julci dziś ma 8 m-cy :)
a jutro Pawełek Dagi hehe też cmoki i ściski :)
haha ale beczka przesunęłam i nie zauważyłam, że to 8 m-cy i 10 dni Julci hihi
ale i tak buziaki ;)
heja

ala, absolutnie sie nie gniewam, ja tez sie z tego smiaje a slowa tej piosenki mam w opisie gg, buahahahahahah zeby znajomi mogli sie posmiac:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

w sumie w swietle dziennym nie wygladaja tak zle:))) o matko, ale beka:))))))))))))))))))))))))))
Heja :)

My też z raczkowaniem nie przodujemy. Picasso, jak się pomyli, zrobi max 2 kroczki i wraca do pełzania, które za to wychodzi mu coraz lepiej :) Za to ostatnio ujawniła się u niego zgoła psia natura. Bierze, co mu się nawinie do buzi i śmiga z tym po całym pokoju.

Zasmakował też w kredkach ołówkowych. Od razu uprzedzę, że nie robi sobie nimi krzywdy. Od kuzyna się nauczył ssania kredek. Jak idziemy do Stasia, to chłopaki najpierw wcinają kredki, a potem malują się rozmoczonymi rysikami po buzi. Po całej zabawie wyglądają jak Indianie w barwach wojennych. Ostatnio mały był zielony (ufoludek :)), a dzisiaj niebieski :)

Ja też dołączę się do grona farbowanych. We wtorek, po 5 miesiącach zapukałam do fryzjera i w końcu wyglądam po ludzku :) Rozjaśnił moją ciemnotę i usunął stracha na wróble, brakowało mi tych 3 godzin przyjemności okrutnie !

Alicja, Twoja przygoda z włosami, to trochę jak u Ani z Zielonego Wzgórza :) Właśnie czytam 3 część Ani i tak miło mi się skojarzyło :)

A na koniec rewelacja miesiąca. Moa teściowa uważa, że nie powinnam bawić się z Pawłem, bo go rozpieszczam, a potem ona nie może dać sobie rady, jak zostaje z nim sama !!!!!!!!!!!!!!!!!
Daga-ale się z teściowej uśmiałam :)))) Skąd ona się urwała, hehe!!!!
hej
ale dzisiaj pogoda;/ kiepsko,bo julka ma problemy z zasypianiem w domu.
ogólnie mój humor lepszy,zresztą powiem Wam,ze zależy od dnia.do południa jeszcze mam siły i jest ok:)

daga,teściową masz niesamowitą:) moja też ma takie pomysły różne:)ale ja nie biorę tego do siebie:)))

asiek co z naszym spacerkiem?:) być moze od jutra nie będe miała na jakiś czas dostępu do internetu więc w razie czego podaję nr.tel 509-382-057
Kubuś raczkuje, nananananana :))))
Co prawda są to na razie pojedyncze "raczki", ale potrafi już skoordynować rękę i nogę :))))
brawo Kubus:))))
a Anastazja pokazuje rozki ;> maly rojber nam rosnie, heheheheheeh
gratulacje dla Qbusia!

mój Mały bardziej zająca przypomina niż raczkujące dziecko :-)

paulka jak masz chęci na spacerek to zapraszam w środę. napisz może o której Ci pasuje, kiedy wychodzisz z Julką na spacerki, kiedy śpi itp. żebyśm znalazły jakąś godzinkę odpowiednią. oczywiście nie musimy ograniczać się tylko do spacerku, zapraszam na małe posiedzenie do domku :-)

a poza tym u nas nudy.. nic się nie dzieje.
o włosach wolę nie wspominać bo wyglądam... hmmm... ogólnie rzecz biorąc też daaaawno nie widziałam fryzjera ale może już niedługo. przez ostatni czas mój mąż podcinał mi włosy, z rożnym skutkiem, czasem musiałam sama sobie wyrównywać :-), na kolor w wykonanu współmałżonka się nie zdecydowałam!

Asiek z tym kolorem w wykonaniu współmałżonka, jakoś się nie dziwię :)
Mały Pawełek to zajączek, a Kubuś to raczej foczka była i jeszcze trochę jest: jedna noga, druga, obie ręce i hop do przodu :)
Śmiesznie wyglądają te pierwsze raczki. Albo podnosi wysoko rękę (nad główkę), albo traci równowagę i ryje noskiem w podłogę, albo zapomina co ma zrobić z nogami i obie prostuje tworząc "mostek", hehe. Ogólnie śmiesznie, ale do przodu :)
Asiek- masz poprostu zdolnego meza- nei jest wazne z jakim skutkiem obcina, ale sam fakt ze sie za to zabiera i daje rade !

Kubus- gartulacje za kolejnego smigajacego dzieciaczka!

No a u nas weekendzik super -fajnie szczegolnie niedziela zleciala, chyba od czasu kiedy zaczelam pracowac spedzamy wolne chwile bardzo intensywnie i to we 3, zauwazylam ze tata lapie z malym swietny kontakt- maly za nim az sie "trzesie" z radosci.
hymm..jutro kolejny dzionek i poczatek tygodnia- i juz chce zeby byl piatek.
hehe no pamiętam jak MArcia zaczęła do przodu raczkować, tez unosiła wysoko rączki ... a jak już załapie, że takie raczkowanie jest formą przemieszczania to będzie wesoło hehe

hehe Asiek tez bym się nie zdecydowała na farbę w wykonaniu męża... a z podcięciem i też jesteś odważna hehe ja bym się nie zdecydowała ;)

u nas dziś dzionek oki, ale kurcze MArcia miała problem z zaśnięciem, marudzenie oraz stękanie przeplatane smiechem :/ no ale już śpi...
oj zyczę pracusiom by szybko Wam zleciało do weeknedu :)
hopsne nas troszkę do góry

Qba śpi, chwila spokoju. Dziś przyjedzie babcia to się troszkę zajmie swoim wnusiem :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry