Widok

CZERWCOWE mamuśki - wątek "3"

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to już mamy 3 odcinek :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W invictcie maja dobry sprzęt. Robiłam tak USG 3d z nagraniem. Ale sens takiego badania jest dopiero w drugiej połowie ciąży. Nie pamiętam dokładnie przed którym tygodniem - dopytajcie się swoich lekarzy, na pewno doradzą. USG 3d to to samo co zwykłe USG, tylko że dzieciaczka widać w trójwymiarze. Jak jest za mały albo za duży, to mało co można zobaczyć. Nie słyszałam, żeby 3d dawało jakieś dodatkowe wyniki, ale pewna nie jestem.

image
Cecha dzięki za info... No włąśnie się tak zastatawiałam czy w 12-13 tc jest sens nagrywać płytkę... Chyba jeszcze nie,ale to, że mają dobry sprzęt jest dla mnie bardzo ważne!

p.s. ale fajnie, ze się tak rozpisałyśmy :-)
ja tez chce sobie zrobic 3d czy 4d ale troche pozniej, śmieje sie ze bede miala prezent na osiemnastkę dla synka/córci.
Ja w 3miescie chyba nie bede robiła bo nie mam za bardzo kasy, mój mąż pochodzi z Malborka a tam 3d kosztuje tyle co zwykłe usg :)
Witam w nowym wątku. Miałam dzisiaj sporo do przeczytania. Ja mam super lekarza, pyta o samopoczucie, jakie mam dolegliwości, czy są uciążliwe. Wszystko z USG dokładnie tłumaczy, nawet banalne rzeczy, które widzi się samemu. Zawsze mnie uprzedza czego mogę się w najbliższym czasie spodziewać, co mnie może pobolewać itd. Chodzę prywatnie, ale ten lekarz też przyjmuje w przychodni i tam też mówi, że mogę przychodzić, gdyby coś mnie niepokoiło bo jest codziennie. W każdej chwili mogę dzwonić, dlatego zdziwiły mnie trochę wpisy koleżanek, rzeczywiście mają niesympatycznych lekarzy. Ja bym chyba zdecydowała się na zmianę lekarza. Pozdrawiam
Ja tez mam super doktórkę ;) Wita z uśmiechem od drzwi, zadaje pytania nawet kiedy mi juz żadne do głowy nie przychodza, sama sugeruje, proponuje, pilnuje badań, cytologii, zwolnień ...:) Pełen komfort no i wizyta nie trwa 5 minut jak to mi się wielokrotnie juz zdarzało u innych.

Wróciłam z USG i wiecie co, nie mogę przestać myśleć o tym co widziałam. Niespełna 10 tyg. maluszek machał rączkami i wywijał nózkami! Będę miała dziś piękne sny! :D:D:D
zazdroszczę :) też chciałabym zobaczyć już mojego Ludka-usg dopiero za 2tyg... no cóż...czekam....
Ahh dziewczyny jaka pogoda dziś...brrrr

Te które nigdzie nie muszą wychodzić mają fajnie :) pogoda do spania, akurat dla niektórych z nas :))

Dobrze że dobry nastrój mnie nie opuszcza. pozdrawiam wszystkie mamuski :)

aha wczoraj cały dzień do 21.30 próbowałam umówić się z dr Grzybowskim bo koniecznie do niego chcę iść na usg, ale bez skutku. próbuję dalej
widze, że dziś sama sobie czytam. Ale wieczorem zawsze rozmowa nabiera kolorów.

W mnie wszystko w porządku. W końcu umówiłam się do dr Grzybowskiego na dziś na 15 :))) na samo usg.

napiszę jutro jak było :)

trzymajcie sie w ten paskudny dzień
hej Julka! Koniecznie napisz! :) cieszę się ze udało Ci się dodzwonić...wreszcie:) będziesz spokojniejsza...
Ja niestety muszę wyjsc z domu ale jakoś nie mam dzis siły...a muszę objechac pol gdanska :/ wczoraj mialam takiego powera ze pol ranka ćwiczylam, potem pol dnia sprzątalam, potem zakupy, obiadek a dzis...zdycham :)
pozdrawiam Was serdecznie!!
Ja niestety też muszę dzisiaj ruszyć się z domku :( A tak mi się nie chce. Jadę do chrześniaka na urodzinki. Ja mam teraz wizytę 10 grudnia, także jeszcze troszkę mam czasu. A chętnie już bym poszła na spotkanie z maluszkiem. Miłego dnia dziewczyny.
Hej dziewczyny:)

A ja się dopiero obudziłam;) Znowu spać w nocy nie mogłam, więc rano odsypiam. Mój synek rano wstaje zrobię mu amku i on grzecznie ogląda bajeczki a ja idę drugi raz asiu i on mnie nie budzi:) Ciekawe czy druga dzidzia też będzie taka grzeczna.

Dziewczyny jak spytacie lekarza od kiedy najlepiej to usg 3d robić to dajcie znać dobrze? Ja jakoś już patrzeć nie mogę na swoją lekarkę a zresztą ona i tak pewnie mi nie odpowie. Pamiętam jak byłam zeszły raz w ciąży robiła mi usg a chciałam poznać płeć i się jej pytam czy mi powie co będę miała, a ona mi na to że jak to co DZIECKO!! I tyle:(
Szkoda gadać, zmieniam lekarza.

Ale pogoda... Ale i tak wyjść dzisiaj nie mogę bo mają przysłać avon i muszę być w domu. Jutro idę na badania, więc przy okazji pochodzę po mieście.
Ach nudno mi... a tak w ogóle to ja już nic a nic nie czuje bym była w ciąży, zero objawów wszystkie minęły:)

No Nataluś, dobrze Ci:) Ja wczoraj miałam niezłą jazdę, tak mi niedobrze było, że na nogach nie mogłam ustać- nawet gorzej- mąż musiał się zwolnić godzine z pracy, żeby odebrac córkę z przedszkola, bo ja nie dałam rady, porażka :/

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą duphaston, jesli są takie. Czy Was też tak boli głowa? Lekarka mi powiedziała, że to przez progestagen i chciała z niego zrezygnować, ale ja się boję. Wolę ból niż... Ale tak sobie myslę czy to rzeczywiście ten duphaston? Jak myślicie?
ja biore tez ten lek, dwa razy jak lyknelam go przed obiadem to bolala mnie watroba a nie glowa.. juz zawsze biore po jedzeniu i nie ma tego bolu... ogolnie to jeszcze jestem na luteinie.. wiec faszuruje mnie moj gin bardzo.. ale wole to niz...
wow, ale się rozpisałyście:) chyba pogoda temu sprzyja.
Julka, czekam na relację z badania u dr G. też się do niego wybieram
hej dziewczyny!
byłam dzis na usg, z dzidzią wszystko jest ok, ma prawie 6 cm i fikało koziołki:) ma rączki, nóżki i wogóle piekne:):):)
Lekarz mi powiedział że za dużo przytyłam, od ostatniej wizyty minęło 6 tygodni a ja przytyłam 1.5kg. Ja uważam ze to nie dużo, zważywszy że nie wymiotuje i mam cały czas apetyt. W spodnie w pasie wchodzę bo ciąża idzie mi w biust - mam ogromny!
Czy uważacie że to za duży skok wagi???Przeciez nie bede sie teraz odchudzac!!!
Julka, napisz mi proszę namiary na Grzybowskiego, chce sie wybrać do niego na usg ale po dwudziestym tygodniu. No i napisz jaki jest, czy miły etc. i czy ma może 3d!
no ale przecież na miesiąc można własnie tyć o 1 kg czy jakoś tak

lepiej chyba tak rownomiernie niż skokiem jak ja ;) najpierw chudnięcie a potem dobicie do 17 kg na plus
3oko, nie przejmuj się zobacz jak piszą o tym:

Jak pokazuje tabela w pierwszym trymestrze przyrost wagi jest niewielki. Jeśli męczą Cię wymioty możesz nawet nieznacznie schudnąć. Zazwyczaj w tym okresie waga średnio wzrasta o 3 kg. Największy przyrost kilogramów przypada na drugi trymestr i mogą to być nawet 2 kg miesięcznie. W ostatniej fazie ciąży powinnaś przytyć około 4 kg.

Czyli wszystko z Tobą w porządku:)

Ja od początku ciąży przytyłam już 6kg:/ W zeszłej ciąży (już o tym pisałam) przytyłam 27kg bo mój organizm zatrzymuje wode w organizmie, i nie miałam żadnych problemów w ciąży ze zdrowiem, maluszek urodził się w normalnej wadze 3,6 i dostał 10 punktów.

Wydaje mi się że masz całkiem spoko przyrost wagi co więcej bardzo Ci zazdroszczę:) Głowa do góry.
3oko myślę, że nie ma się czym martwić. A broń Boże odchudzać!
Fajnie masz, że "wszystko idzie Tobie w biust" :) pewnie miła różnica. :)

powiem Wam szczerze, że taka szczęśliwa jestem i spokojna. Byliśmy z mężem u dr Grzybowskiego . Mąż był w siódmym niebie - to jego pierwsze usg a poza tym pierwsza wizyta w gabinecie ginekologicznym :) więc dzień pełen wrażeń.

Oczywiście ja coś pomyliłam i jestem w 13tyg0d więc na usg genetyczne bardzo dobrze.

Co do dr to spodobał mi się, fachowo, usg profesjonalne, wszystko tłumaczy co widać, pokazuje, mierzy, odpowiada na pytania - dodam, że ja byłam tylko na badaniu usg a nie pełnowymiarowej wizycie. Już sobie wyobrażam jak musi prowadzić ciążę - aż mój mąż chce żeby naszą prowadził.

Nie chcę robić reklamy dr ale dla mnie profesjonalnie przede wszystkim. Oczywiście dr jest bardzo poważny i skupiony. Ja nie potrzebuję dowcipnisia i td więc dla mnie ok. Delikatny i konkretny.

Nie wiem co jeszcze, jestem taka podekscytowana :)))))
a dzidzia ma 64 mm, jest taka ruchliwa, ma rączki, paluszki, stópki itd aż mężowi łza się zakręciła jak rączką ruszała :))) to takie słodkie. Serce pracuje dobrze 155/min. obejrzeliśmy dokładnie serce: komory i przedsionki. dokładnie wszystko. Nie wiedziałam, że to będzie takie uczucie.

Dr usg ma 3d i 4d.
3oko
namiary: 603 792 871 ul. rogalińska 19b - najnowsze bloki na chełmie, oboj ujeściska.
najlepiej dzwonić wieczorem w pon i czwartek, bo lekarz pracuje do 16, ale potrzeba dużo cierpliwości, bo dr jak pracuje to nie odbiera.

a przyjmuje: pon i czw: 13-16
wt i śr 13 - 19
pt 13 - 17
ale wszystko można ustalić tel

aha ja za usg genetyczne zapł. 190 zł

ale się rozpisałam :)))
idę do męża do aż z emocji zasnął :)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry