Widok

CZY MOGĘ BYĆ WE WCZESNEJ CIĄŻY JEŻELI DOSTAŁAM MIESIĄCZKĘ???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny mam taki problem otórz 2lata temu poroniłam byłam w 8-tygodniu ciąży, za rok znów spróbowaliśmy z mężem i zaszłam w ciążę, ale na przełomie między 7, a 8tyg zaczełam krwawić poprostu tak jakbym dostała okres, trafiłam do szpitala naszczęście pod dobra okiekę, dostawałam zastrzyki domięśniowe luteine, kwas, i duphaston, urodziłam zdrowa córeczke siłami natury, w tej chwili ma 16mc, karmię ją jeszcze piersia na noc do spania;)cieszymy się z mężem bardzo z niej:):)ale mam pytanie nie uważaliśmy przez ten miesiąckochalismy sie bez zabespieczenia z skończeniem do...moje miesiaczki zawsze trwaja po 9dni bardzo obfite pierwsze 3dni a okropne poprostu leje sie ze mnie jak z kranu...mialam nadzieje ze jestem w ciazy mierzylam sobie termometrem temp ale nie mialam wiekszej niz 36,5 brak apetytu, wiem ze mozna miec do 3-mc miesiaczke bo wlasnie moja szwagierka miala wczoraj cesarke i nie wiedziala ze jeste w ciazy az do 6-mc miala miesiaczke i brala tabletki antykoncepcyjne, nikt jej nie mógł uwierzyc, wszysycy mysleli ze ona nie chciala sie przyznac bo to ich czwarte dziecko z kolei, no ale wlasnie ja na 29dzien cyklu dostalam okres, narazie nie jest obfity?i tu pytanie jezeli bym byla w ciazy to ile ny trwał i jaki by był bo wiem z opowiadan mojej mamy ze jak była ze mna w ciazy to miala okres przez pierwszy miesiac i nie wiedziala ze jest w ciazy. prosze o odpowiedz..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Po pierwsze, w czasie ciąży NIE MOŻNA mieć miesiączki. Bo po zagnieżdżeniu nie zastępuje zluszczenie, bo nie ma się co złuszczać. Zdarzają się krawawienia, w terminie @ w czasie ciązy, ale mają one inne przyczyny. I należy podkreślić, że są one o wiele mniej obfitsze i trwają dużo krócej, nie jest to normalne zjawisko i należy skonsultować je z lekarzem, czy aby nie zagraża ciąży. Jeśli krew jest obfita i ze skrzepami, to jest to normalny okres lub nastąpiło poronienie.
Ja na Twoim miejscu bym się nie zastanawiała tylko zrobiła test, tymbardziej patrząc na wcześniejsze doświadczenia
image
zgadzam sie z Gabi, kazde plamienie czy krwawienie w ciazy nie ma nic wspolnego z miesiaczka tylko ze zbyt niskim poziomem progesteronu lub krwiakiem pod kosmowka - w 1% przypadkow przechodzi samo, ale zwykle moze prowadzic do poronienia dlatego zawsze nalezy konsultowac to z lekarzem.
image

image
Marika, robisz betę i wesz ...
papilio1@op.pl
morzna,miec miesiaczke podczas ciarzy,moja kolerzanka miala cale 9 miesiecy okres podczas ciarzy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
"morzna,miec miesiaczke podczas ciarzy,moja kolerzanka miala cale 9 miesiecy okres podczas ciarzy.
~m.k"

"ż" ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
znowu forumki mają zgadywać czy jest ciąża czy jej nie ma... eh...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja w drugiej ciązy też myslłam że mam okres i nie wiedziałam długo o naszym drugim synku a okazało sie że mam krwiaka który powoduje tak silne krwanienia ,miesiączka nie jest możliwa w ciąży a jeśli ktoś ja niby miał to poprostu nie wiedział że ma ciąże zagrożana.
imageimage
Moja siostra tez tak miala ze miala okres a juz byla w ciazy, no ale fakycznie zrobic bete i wszystkie watpliowosci rozmyte

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

rodzice chrzestni-kiedy zapytać? (21 odpowiedzi)

Tak sobie myślę kiedy prosi się by dana osoba została rodzcem chrzestnym naszego Maluszka? Jak...

do góry