Widok

Ciśnieniomierz - jaki wybrać?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Z uwagi na to że moje ciśnienie szaleje muszę zakupić jakiś ciśnieniomierz. Pytanie teraz jaki??? Jestem zielona w temacie. Chciałabym żeby był dokładny, łatwy w obsłudze i nie przekłamywał wyników co podobno się często zdarza.
Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Użytkujecie jakiś? a moze wasi rodzice korzystają z jakiegoś?

Proszę o rady!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja w ciąży też musiałam mierzyć ciśnienie i kupiłam sobie ciśnieniomierz tech-med tma 10( naramienny cyfrowy) bo głównie nadgarstkowe przekłamują.
Jestem z niego bardzo zadowolona.
Wiem że dobre są też ciśnieniomierze omron.
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam Omron, kupilam dokladnie taki, jakim mierza u nas w przychodni cisnienie.
tez ma normalny rekaw na ramie.
moj to Omron M3
ja mam cisnieniomierz OMRON M2 COMPANY
korzystam z niego juz dobre 4lata i bardzo sobie chwale wyniki sa bardzo dokladne i zapamietuje kilka ostatnich pomiarow
http://agd.worldtrade24.pl/cisnieniomierz-omron-m2-classic-p-5037.html
dzięki dziewczyny za szybką odpowiedź.
Ja używam BP A200 AFIB. Też nie byłam w temacie ciśnieniomierzy, jak szukałam odpowiedniego, ale ten z Microlife miał jako jedyny opcję wykrywania migotania przedsionków, co ułatwiło mi wybór.

Jaki polecacie naramienny czy moze jednak wybrać nadgarstkowy?

Jesli chodzi o ciśnieniomierze, polecam zerknąć sobie na sprzęty od firm:
Citizen
Oro
Smart Tech
Dobre sprzęty, które są obecnie do kupienia w sklepach medycznych oraz aptekach. Aczkolwiek polecam poszukac w sklepach internetowych z uwagi na niższą cenę niż w sklepach stacjonarnie. Na przylad warto jest sobie zerknąć tutaj:
https://megamedic.pl/cisnieniomierz-naramienny

Moim zdaniem naramienny daje najbardziej adekwatne wyniki.

Ciężko mi było wybrać dobry ciśnieniomierz za dużo tego jest na rynku. Szukałem sprzętu o potwierdzonej jakości, z jakimiś certyfikatami. Znalazłem iXellence BPM Easy, ma certyfikaty, ale też doczytałem, że ma walidację kliniczną a to podobno jest gwarancja najlepszej jakości. Kupiłem i jestem zadowolony, działa bez zarzutów, ale najważniejsze, że jest przebadany i pomiary mam dokładne i pewne.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry