Widok

Co chwilę umieram, by żyć...

Czy macie jakieś sposoby na zatrzymanie potoku myśli w Waszych głowach, na wyłączenie własnego ego i postrzeganie świata takim, jakim naprawdę jest - nie przez pryzmat myśli i całej tej przestrzeni nazw? Światek psychologiczny dopiero od kilkudziesięciu lat zajmuje się poważnie tym tematem, filozofia i kultury Wschodu znają problem od tysięcy lat. W najgorszych sytuacjach zwykły potok myśli może przerodzić się w kompulsywne zaburzenie, znacznie utrudniające funkcjonowanie w społeczeństwie. Ale nawet jeśli nie jest to jeszcze(sic!) zaburzenie z dziedziny psychiatrii, nie sądzicie, że taki niegroźny potok myśli to nic innego jak życie w Matrix-ie? ...z jedynie chwilowymi przebłyskami, w których naprawdę czujemy, że żyjemy, że jesteśmy tu i teraz?

Jestem ciekaw Waszych opinii :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ Manson (jakiśtam) skoro nie wyobrażasz sobie życia bez medytacji- to idź medytuj....a nie siedzisz tu i normalnym ludziom przeszkadzasz w komunikacji

.....A Ty gender się nie nabijaj, bo na Twoje stany kontrola umysłu jest akurat najlepszym lekarstwem :-)))....wolę jednak inne lekarstwa, niż siedzieć w bezruchu i myśleć o d.pie Maryni :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
tzn:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
otoja- niektórzy maja horyzont bez ograniczen
sa tacy co od kosmetyczki po solarium i pomiedzy reseved-
łuk tego,co im inni wcisna!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie wyobrażam sobie życia bez medytacji.
Jeśli praktykujesz, wiesz o czym mówię, jeżeli jeszcze nie, koniecznie spróbuj.

A Ty gender się nie nabijaj, bo na Twoje stany kontrola umysłu jest akurat najlepszym lekarstwem :-)))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
normalne:)
i ty jestes tego swiadomy
schizofrenik nie:)

z tym,ze ty masz potoczek
a on solidna tamę moze rozerwać:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ooooo, ja pitolę-masz chyba bardziej namieszane w łepetynie ode mnie. Czyżby zbyt wiele czasu wolnego? ....... Filozofia, kultura wschodu i potoki. Poproszę pół dawki tego co bierzesz (oczywiście w weekend)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (225 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

muza na dziś (792 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (351 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry