Widok

Co na katar?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Macie coś sprawdzonego na katar u 2,5 letniego dziecka?
Mam Nasivin w aerozolu ale córcia za nic nie da sobie psiknąc a nie chcę robic tego na siłę.

Zastanawiam się nad maścią majerankową ale widzę,że jest jej kilka rodzajów i nie wiem którą wybrac.
A stosował ktoś krople homeopatyczne doustne EUPHORBIUM?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podobno właśnie inhalator to super rzecz - koelżanka stosuje przy dwójce dzieci i polecam każdemu

jeśli moja mała bedzie miała problemy z katarem też na pewno kupie
jak masz inhalator możesz robić inhalacje z soli fizjologicznej - bardzo udrażniają nos
O olejku czytałam ale,że do inhalacji dla dzieci powyżej chyba 7r.ż. więc nie zawracałam sobie nim głowy.

Ale pastylki są super więc może kupię nawet dla nas dorosłych do inhalacji.

Teraz jesteśmy zdrowi i oby tak zostało jak najdłużej:) po 2 tygodniach dziś pierwszy raz moje dziecko poszło do przedszkola i aż się boję na samą myśl,ze znów coś złapie:(
a ja proponuję kupić olejek olbas i skropić nim bluzke dziecka jak najbliżej noska ja zawsze tak robie mojemu
Dziekuję,stosowaliśmy maśc majerankową i oczywiście frida plus sól.
Nasivin stosowałam tylko raz na dobę na noc przez 3 dni.

Niestety leczony czy nieleczony musi jakiś czas minąc aż człowiek się go pozbędzie.
ja proponuję sól morską i fridę
ja używałam EUPHORBIUM ale aerozol do nosa :) w 1 trymestrze ciąży miałam problem z zatokami... farmaceutka doradziła Mężowi ten aerozol :)
sprawdził się suuuper :) chociaż nie cierpię "psikaczy" do nosa :P
Dzięki to powiem mężowi aby tą maśc nam kupił,jutro zresztą idziemy do lekarza bo i ja jestem chora niestety.
Wiem,że nie ma cudownego specyfiku,który by się rozprawił z katarem czy infekcją w jeden dzień ale chciałabym jakoś ulżyc chociaż przed spaniem.
może być maść majerankowa taka zwykła , krople doustne tez są O.K. choć dość wolno działają , mogą być inhalacje z soli fizjologicznej , możesz wklaplac po kilka kropli soli fizj.do nosa ..........nic innego nie wymyślisz , katar leczony czy nie trwa 7 dni pilnuj tylko aby nie przeszedł w bakteryjny wtedy bez kropli się nie obejdzie ( zwykły katar jest bezbarwny powinien niepokoić gdy zrobi się żółty lub zielony.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry