Widok
Co pod suknię?
Dziewczyny, wiem jedno że chce pończochy samonośne, ale zaczęłam się zastanawiać w jakim kolorze powinny być: czy w kolorze sukni czyli jakiś delikatny odcień białego, czy może w kolorze naturalnym skóry?
Co Wy kupujecie, zaznacze że w trakcie wesela chcę zmienić buty na czerwone z lekko odsłoniętym palcem( są wycięte), więc chyba w kolorze naturalnym byłyby lepsze, co wy zakładacie?
Co Wy kupujecie, zaznacze że w trakcie wesela chcę zmienić buty na czerwone z lekko odsłoniętym palcem( są wycięte), więc chyba w kolorze naturalnym byłyby lepsze, co wy zakładacie?
Hej :) ja do ślubu będę miała fioletowe buty z odkrytymi palcami. ubieram pończochy samonośne naturalne. takie jak skóra. osobiście nie podobają mi się białe rajstopy/pończochy. i nawet gdybym miała pełne białe buty ubrałabym naturalne pończochy :) poszukaj, podobno są takie bezszwowe na palcach. ja też szukam ;)
Jeśli w trakcie wesele będziesz się przebierać to zawsze możesz zmienić pończochy :) wiesz to zależy od tego w którym momencie wesela będziesz zmieniać. Ale ja na Twoim miejscu kupiła bym pończochy w dwóch kolorach i będzie po sprawie :) Ja osobiście nie będę miała tego problemu bo całe wesele chce być w sukni no i nie zamierzam zmieniać butów ;)
to w takim razie wybrałabym naturalne choć ja miałam pod białą suknią białe i to na pasie bo bałam się że mi się zsuną, a gdy ok. 2 w nocy zmieniłam buty na złote sandałki to całkowicie zdjęłam pończochy i też było ok (miałam ładnie opalone nogi) :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
mi sie osobiście do butów bez palcow nie podobają żadne pończochy...nawet naturalne i bezpalcowe...bo ten szew i tak jest (jeszcze nie spotkałam takich które by go nie miały)
Ja mam pełne białe buty i będe raczej zakładala białe pończochy, ale chyba razem z pasem do pończoch bo boję się noszenia sylikonu przez tak dlugi czas...szczególnie latem.
Zastanawiam się też powaznie nad jakimiś fajnymi rajstopkami, a to z tego względu że latem zawsze sobie obcieram wewnętrzną stronę ud (dziewczyny z większymi nóżkami zapewne wiedzą o co chodzi) ;)
Ja mam pełne białe buty i będe raczej zakładala białe pończochy, ale chyba razem z pasem do pończoch bo boję się noszenia sylikonu przez tak dlugi czas...szczególnie latem.
Zastanawiam się też powaznie nad jakimiś fajnymi rajstopkami, a to z tego względu że latem zawsze sobie obcieram wewnętrzną stronę ud (dziewczyny z większymi nóżkami zapewne wiedzą o co chodzi) ;)
kolor naturalny
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.com

oj, marciocha - bardoz dobrze wiem, o co chodzi...
tak przy okazji - mnie pomaga taka zasypka jak dla dzieci albo alatan (tak się to chyba nazywa)
wchłania pot i uda tak szybko się nie obcierają
u mnie pończochy to pewnie dopiero na ostatnią część dnia/wieczoru - sam na sam z mężem;) wcześniej bedą rajstopki - pod kolor sukienki
tak przy okazji - mnie pomaga taka zasypka jak dla dzieci albo alatan (tak się to chyba nazywa)
wchłania pot i uda tak szybko się nie obcierają
u mnie pończochy to pewnie dopiero na ostatnią część dnia/wieczoru - sam na sam z mężem;) wcześniej bedą rajstopki - pod kolor sukienki

dla mnie ślub, wesele i poprawiny to eleganckie imprezy i nie wypada być "na gołe nogi" - takie jest moje zdanie...
tak samo jak nie wypada "na gołe nogi", albo w klapach do biura
osobiście jestem na to wyczylona
i to bez dress-kodu; poprostu tak mnie nauczono, że plaża to jedno a kościół, praca, oficjalne okazje to co innego
tak samo jak nie wypada "na gołe nogi", albo w klapach do biura
osobiście jestem na to wyczylona
i to bez dress-kodu; poprostu tak mnie nauczono, że plaża to jedno a kościół, praca, oficjalne okazje to co innego

chociaż Dori mnie popiera ;) uważam, że jeśli kobietki mają krąglejsze uda to białe rajstopy je dodatkowo pogrubiają. ale dobór rajstop/ pończoch jest każdego indywidualną sprawą. my tu na forum możemy tylko doradzać ;) moja koleżanka na obtarcia ud używała zwykłej skrobi ziemniaczanej :) będę szukać aż znajdę pończochy naturalne bez szwów przy palcach. a jeśli już ubiorę tak, by nie było ich widać :)
pod suknia nie widac czy masz rajstopy biale, zielone czy czerwone czy masz szew na palcach czy nie, taka prawda... a moj slub byl na luzie i wiekszosc gosci byla bez rajstop bo bylo ponad 30 stopni i sory ale najwazniejsze dla mnie to poczucie komfortu :) spod sukni maaaaalo co widac :) :) :) dla mnie za to odpadaja rajstopy do butow open toe...
ja również nie planuje żadnych rajstop ani pończoch pod suknię. Będę miała gołe nogi i buty z odkrytymi palcami.
Do butów typu peep toe można dostać specjalne rajstopy bez palców tzn palce są odkryte. Ja kupowałam jakieś dwa lata temu na jakąś imprezę z netu. Poszukam, może znajdę to Wam podam.
Jeżeli ktoś musi mieć rajstopy lub pończochy pod suknią, to moim zdaniem powinny być w kolorze naturalnym. Białe mi się osobiście nie podobają.
Do butów typu peep toe można dostać specjalne rajstopy bez palców tzn palce są odkryte. Ja kupowałam jakieś dwa lata temu na jakąś imprezę z netu. Poszukam, może znajdę to Wam podam.
Jeżeli ktoś musi mieć rajstopy lub pończochy pod suknią, to moim zdaniem powinny być w kolorze naturalnym. Białe mi się osobiście nie podobają.

jesli chodzi ubieranie rajstop do butów typu peep toe (otwarty palec) to istnieja podobno specjalne, bez palcowe rajstopy do tego celu:) pewnie ciezko je dostac, ale jesli ktos ma nylonowe rajstopki w kolorze naturalnym, to moze przetestowac takowy sposób:
-wykonać dziurę w okolicy palców
-objechac dziure zapalniczką lekko (aby sie nie pruły) aż do pożadanej wielkości
zaznaczam, ze do jedwabnych rajstop sposob sie nie nadaje, jedynie do nylonowych.
-wykonać dziurę w okolicy palców
-objechac dziure zapalniczką lekko (aby sie nie pruły) aż do pożadanej wielkości
zaznaczam, ze do jedwabnych rajstop sposob sie nie nadaje, jedynie do nylonowych.
ja bede miala buty bez palcow i rajstopy w spray'u czyli wlasciwie bede miala gole nogi poniewaz cienkie rajstopy do butow z odkrytymi palcami to najwieksza modowa wtopa, generalnie wyglada to wg mnie nieestetycznie, do takich butow teoretycznie powinno sie nosic albo gola noge albo bardzo grube rajstopy, takie 80tki minimum :) ale to oczywiscie kwestia gustu tez :)