Widok

Cytologia - jak czesto robicie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny po porodach: moj lekarz zaleca cytologie co pol roku(chodze prywatnie, 150 zl). Jak czesto poddajecie sie badaniom?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak ginekolog stwierdzi że zachodzi taka potrzeba. Raz na 2 lata masz bezplatną cytologię. Rozumiem, że ta cena 150 zł to z cytologią? Uważam, ze sporo płacisz
może to zależy jaką masz grupę???

Ja robię raz w roku, nikt mi nie zalecał częściej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
co 6mcy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
raz w roku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
raz w roku
ja miałam robiona po porodzie potem po 6 miesiacach a teraz kazał mi przychodzic co roku
ogólnie powinno się raz w roku, ale jak może masz wysoka grupe to moze kazac czesciej, albo naciaga, tez jest taka opcja
Dzieki za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie: moj gin pobiera cytologie na takim dlugim waciku, a czytalam, ze powinno sie pobierac szczoteczka. Jak pobieraja Wasi ginekolodzy? Prosze o namiary na "szczoteczkowego" :)
co pół roku, ale kiedyś było co rok.
hop hop :)
Ja też raz w roku.

Mój lekarz pobiera szczoteczką i to tak "od serca", że nawet lekko krwawię po takim pobraniu (może taka moja uroda).
Dr Szerle - Clinica Medica w Gdyni
Zaleca sie co 6 miesiecy i tak tez robie. Jak juz ktos pisal, co 2 lata masz na NFZ. Sama cytologia kosztuje grosze 20 kilka zlotych + koszt wizyty jesli prywatna. Kiedys ogladalam wywiad ze specjalista od tego tematu i powiedzial,ze cytologia pobrana "na wacik" jest niewazna i nalezy zwiewac od takiego lekarza. Tylko i wylacznie "szczoteczka"!!! No i po badaniu tez zdaza mi sie lekkie krwawienie, ale moja pani dr zawsze ostrzega,ze tak moze byc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja ogolnie raz do roku, chyba ze zachodzi potrzeba czesciej, w tym roku mialam juz trzy i za zadna nie placilam. ciaza ma swoje wymagania;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
na fundusz robie co roku
na fundusz co roku?
czy to dla wszystkich czy dopiero w jakims wieku?

ostatnio jak bylam na nfz prosilam o pobranie to powiedzial ze przysluguje mi raz na 3 lata darmowa
Ja cytologie robie co roku, z czego co dwa lata mam bezpłatnie bo na NFZ ( a jak prywatnie to chyba 30zl )
W mojej przychodni darmowa cytologia jest raz na rok dla biorących tabletki anty., a normalnie to raz na dwa lata.
Dzieki! Bede wdzieczna za namiary na 'szczoteczkowych' ginow z Gdanska.
hops :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry