Widok

Częste bóle głowy 10-latki

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Muszę iść z córką na jakieś badania,prześwietlenie itp.. bo skarży się na bóle głowy. W tym wieku to raczej nienormalne..

Czy miał już ktoś taką sytuację ze swoim dzieckiem?
Paulo Coelho

Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy:
cieszyć się bez powodu,
być ciągle czymś zajętym
i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest duża poprawa http://www.prestige-vt.pl/dobre-sposoby-na-bol-glowy/ naprawdę polecam.
I jaka byla u Pani diagnoza
Czy lekarze potwierdxili ze zatoki powoduja ból, czy miała jakis zabieg oczyszczania zatok?

To gorączka

Od pisz mi na pytanie

Kiedy ból głowy jest poszebny

Wewnątrz głowy czuje się coś jakby ucisk, taki pulsujący, lub jakby wiercenie. Miejsca: najczęściej za oczodołami (oboma albo jednym, może być też zamiennie). u szczytu głowy, na potylicy, nad uchem jednym lub drugim.

Przyczyny: np reakcja na zmianę ciśnienia, na odwodnienie, stres, jakieś choroby.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Od pisz mi na pytanie
Co znaczy ból głowy
Moja córka tez sie skarżyła czesto w wieku 7 lat. Pediatra od razu kazala pojsc do Okulisty, Laryngologa i Neurologa. Po 3 konsultacjach okazalo sie ze to zatoki :/ Trzeba sprawdzić kompleksowo i nie zwalac na hormony. Lepiej po kolei wykluczyc inne przyczyny pod okiem dobrych specjalistow.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od pisz mi na pytanie
Jak to jest ból głowy

najelpiej udać się na rezonas, ja robiłąm w szpitalu Elbląśka w Lux Medzie, maja najnowszy tomograf komputerowy, więc badanie bezie preceyzyjne a takich objawów nie mozńa lekceważyć.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie migreny również minęły po porodzie.
nie zastanawiaj się. rezonans albo tomokomp.odplatnie.plus okulista i niewiem co tam jeszcze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do kijek
Zabieg fess. Polecam. Przyszłam na zabieg w piątek. We wtorek już byłam w szkole.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a jaką metodą udrożniono Ci te zatoki? punkcje? operacja?
ja miałam takie bole (mam 19 lat). Lekarz rodzinny zlecił mi "odpoczynek", bo to niby ze stresu + hormony bo dojrzewanie. Mama uparła się i poszlysmy do specjalisty. Okazalo się, że mam totalnie zapchane zatoki i stąd ten ból.... Chodzilam prywatnie. Bylo kilak wizyt,troche to rodziców kosztowało, ale teraz w sumie bo ok. 5-6 miesiacach od pierwszej wizyty w medicus dcl mam naprawdę spokój. Zatoki czuję, że są oczyszczone. Nie tylko ból głowy minął, ale wydaje mi się, ze mam więcej energii, więcej zycia w sobie, bo bylam jak stara babcia wcześniej w wieku 17 LAT!!
Dlatego apeluje do mam - drążcie temat, żeby dzieci nie musialy cierpiec jak ja...
ja mam 11 lat kiedys mnie ciagle bolala glowa i to sie okazalo ze mialam zapalenie zatok i teraz tez to chyba mam bo jak wychodze na zimno to potem mnie strasznie bola i musze isc spac :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dopiero zobaczylam ze to stary watek.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (123 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

wycieczki objazdowe (26 odpowiedzi)

Szukam informacji o wycieczkach objazdowych w Europie. Chodzi nam o zwiedzanie np. autokarem...

do góry