Widok

Czyrak...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, od czego to gówno się robi?
Mam w pachwinie, nie moge się ruszać, cholernie boli...

Wiecie może czym to zwalczyć?

Czy został tylko chirurg...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z czyrakami to niestety jest lipa :/ jeśli nic się przez ostatnie kilka lat nie zmieniło to niestety tylko chirurg... ale przyznam ci szczerze że wizyta u chirurga trwa chwilę, bólu zero bo znieczulają, zabieg trwa dosłownie kilka minut i potem już zero bólu... bo oni to tylko przecinają i ropę usuwają, a nie że usuwają całego czyraka... także naprawdę warto... zawsze możesz poczekać aż sam pęknie, ale zapewniam cię, że naprawdę nie warto, bo po 1 po co cierpieć z bólu a po 2 może zostać mało atrakcyjna blizna...
image image
W poniedziałek idę do gina moze on mi przepisze. Jak mam czekac 3-4 tyg. na wizytę u dermatologa to pozostanie mi tylko zdjęcie zrobić jak wyglądało :)

Ale masakra jakaś. Boli jak jasna....... ##@%$%%^&^%

Teraz siedze a jak wstane to nie będę mogła usiąść.
Dżizas. A tu na zakupy trzeba.... Wrrrrr
Ja miałam czyraka w pachwinie.Takiego ponad 1cm. Wystraszyłam się, że to powiększony węzeł chłonny. Na szczęście dermatolog mnie uspokoił, przepisał maść z antybiotykiem i po 5 dniach ślad po czyraku zaginął. Mówił też, że w tym miejscu u kobiet czyraki często robią się po depilacji. Nie pamiętam jaka to była maść, ale jak pójdziesz do dermatologa, to na pewno da sobie z tym radę, bez pomocy chirurga :)
u mnie pomogla masc detromecynowa ale jak karmisz to chyba nie wolna jej
miałam niestety, na szczęście na udzie
lekarz u którego byłam powiedział że czyrak jest wirusowy, i niektórzy ludzie są na niego podatni a inni nie, nie obronisz się przed nim bo jest w powietrzu,
możesz iść na nacięcie ale długo się barze i może zostać brzydka blizna, możesz brać antybiotyk na rozejście się
u mnie antybiotyk nie podziałał, najpierw smarowałam maścią ichtiolową, ładnie wychodzi do wierzchu, pęka i trzeba go wycisnąć, powtarzać aż do skutku, później odkryłam że szybciej działa olejek pichtowy i nie ma takiego babrania się z maścią
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry