Widok

DDA???

Towarzyskie Temat dostępny też na forum:
kto zainteresowany ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przykry temat, jednak mam co nieco do powiedzenia w tym temacie. Ciężko bywa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
doskonale o tym wiem i chciałbym jakoś zachęcić tym wątkiem ludzi do przemyśleń w tym kierunku,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
to jest nie do przerobienia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiesz, to forum chyba nie sprzyja tak osobistym tematom... Sama próbowałam kilka razy "rozkręcić" jakieś troszkę poważniejsze tematy (choć może nie tak osobiste) i nie spotkały się one z zainteresowaniem. Chyba zbyt "lokalne" to forum. Każdy boi się odsłonić karty, powiedzieć coś o sobie... A może po prostu ludzie nie mają potrzeby rozmowy na takie tematy. Nie wiem.

Jeśli zechcesz porozmawiać: losseamorion@gmail.com

Dziś już przysypiam, ale jutro na pewno odpowiem.
dlaczego tak sądzisz?
DDA... nawet tak nie myśl. Wszystko jest do przerobienia. Wierzę w to.
ok napisze
jest
A może po prostu ludzie nie mają potrzeby rozmowy na takie tematy. Nie wiem.
==
Sądząc po zawartości sklepowych wózków, w których nagminnie widuję alkohol i akcesoria (odzież, buty, żywność) dla dzieci - gdzie niejednokrotnie ów trunek jest o wiele droższy od butów np - to ludzie uważają picie "za normę".
W końcu nie bez przyczyny powstał serial świat wg kiepskich będący satyrą na polskie społeczeństwo :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
no własnie bardzo wiele osób nie ma pojęcia że że to jest grząski grunt,samo DDA może prowadzić do czegoś więcej, a potem nieświadomie sami powielają tradycyjnie temat na swoich dzieciach.

Nawet jeśli ktoś to przeczyta i sie trochę zastanowi to myśle że bedzie to jakiś postęp
Hmmm....

Taki eksperyment. Czy jak stoicie powiedzmy w kolejce w sklepie i przed Wami stoi pijaczek obijający się o ladę, nie mogący ustać a nawet po ludzku się wysłowić, to odczuwacie może wstyd za niego albo chęć pomocy mu ?
nie
obrzydzenie niechęć
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba zależy od nastroju,ale czasem myśle też sobie że nie chciałbym sie znalęść na jego miejscu.

z resztą nie tylko takim osobą mam chęć pomagać ale zazwyczaj na chęciach to się kończy niestety
http://www.youtube.com/watch?v=Do5lT-wH2V4&list=RD02Zqm0oXpQwJ4
To nie takie proste :)
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
Obszerna wypowiedź (w 4 częściach, pozostałe podpięte pod pierwszą) na ten temat.
Kobieta dobrze wie o czym pisze- zna to z własnego życia.

http://forum.gazeta.pl/forum/w,898,139006130,139006130,Osoby_toksyczne_oraz_DDD_Pytania_i_odpowiedzi.html
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
super wypowiedź daje dużo do myślenia:)
pozdrawiam :)
Czasem los płata figle i nie możesz uwolnić się z takich relacji, mimo najlepszych chęci. Świadomość relacji DDD wcale nie polepsza sprawy, bo pozbywasz się naiwności i pogardy ale w to miejsce wchodzi świadomość potwora z jakim przebywasz i przebywasz i .... Latami musisz znosić obecność wroga w swoim otoczeniu, latami nie przyśni się Tobie nic dobrego i będziesz zmęczony jak się budzisz i jak idziesz spać. Musisz nauczyć się panować nad emocjami żeby komuś krzywdy nie zrobić.

Jest jeden plus wieloletniej katuszy, wyczuwasz gn.ój na odległość.
no właśnie w DDA najgorzej jest zapanować nad złymi emocjami krzywdzącymi innych i siebie , ale dobre też są zbyt łatwo przyswajalne i wtedy stajemy sie naiwni. a z tym gn..jem to racja

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (111 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (29 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

muza na dziś (784 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry