Widok

Daleko macie do pracy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Tak z ciekawości pytam.
Ile zajmuje Wam dojazd? I skąd dokąd?

Ja mieszkam na Żabiance, pracuję w centrum Gdańska.
I już czasem mam dosyć tego dojazdu.
Niby nie jest daleko, ale... no właśnie jest ale
Komunikacją miejska jadę prawie godzinę w jedna stronę (licze od wyjścia z domu do wejścia do pracy), czyli 2 godziny w ciagu dnia tracę na dojazd.
Samochodem niby szybciej, ale stoję często w korkach ( zależy o której wyjdę z domu) i rzadko kiedy uda mi sie dotrzeć szybciej niż w pół godziny.

A jak jest u Was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też jeżdzę 1h w jedną stronę... :/
Mieszkam w Gdańsku na Stogach,dojeżdżam do Gdyni Orłowa samochodem codziennie rano ok.40 minut jazdy, spowrotem ciutu dłużej;)
ja wcześniej prze ponad rok dojeżdżałam najpierw Oksywia do Gdańska a potem z Redy do Gdańska i wymiękłam , dziennie ponad 3 godziny spędzałam na dojazdach i doszłam do wniosku że czas zmienić pracę bo niedługo własnego dziecka nie poznam tak późno do domu wracałam. A teraz już ponad pół roku pracuje blisko i dojazd do pracy zajmuje mi mx.30 minut w dwie strony.:)
a ja mam trajtaskiem do pracy 10 minuit :)
ja mam 30 minut piechotką-tak zwykle chodzę
ok.5 min.autem ale parkowanie zajmuje duuużooo czasu więc jeżdżę sporadycznie
autobusem ok.15 minut
ja mieszkam na Witominie a pracuję w centrum Gdańska, jeżdzę autem ok 30-40 minut średnio (generalnie pracuję 7-13:30 mniej więcej więc jedzie się w miarę dobrze),a w korkach nawet ponad godzinę,
jest trochę daleko ale mam bardzo fajną pracę i póki co nie szukam czego bliżej.
ja 20 min. piechotką w jedną stronę tu z Janowa - jak mieszkałam z rodzicami, od siebie ze wsi do Rumi 30 min. samochodem/motocyklem lub 20 min. pieszo do autobusu i potem dwoma autobusami prawie 2 godziny, na szczęście lada dzień pracować będę tylko dla siebie i w swoim domku na wsi :)
jeszcze niedawno też miałam ok. 3 minuty a teraz 30min. autobusem z GdyniBabich Dołów do centrum i potem 5 min. pieszo.
a ja 2-3 min na pieszo, codziennie dziękuję za to Bogu, że mam tak blisko do pracy
zardroszcze Wam co macie tak blisko do roboty:-)))
Od wyjścia z domu do wejścia do pracy - 20 min:)
od wyjścia z domu do wejścia do pracy - 1h 10 min, mam jakieś 25 km
wracam do pracy za 2 tygodnie bede dojedzać z moreny do redłowa czyli 15 min autobusem i 40 min kolejka:-(
Hehe... Ja dojeżdżam z Rumi do Gdańska na Suchanino :) 70 km dziennie...

To znaczy dojeżdżałam bo teraz macierzyński :) No i na paliwko to faktycznie kilka setek ładnych idzie....
ja teraz mam 15 minut piechota. ale duzo ludzi od nas dojezdza z gdanska... mi by sie nie oplacalo i nie chcialo...
z osowy do gdyni glownej- autobusem- bywało ze 2 h w jedna strone! a autkiem- 20min do godziny w duzych korkach
Cytrynka ja też tam zabuliłam mandat :P
cześć jolga więc tam Tymo przyjeżdza ?

następnym razem będę ściemniać że do Ciebie przyjechałam :D
Mam ok. 12 km do pracy. Dojezdzam z Łostowic do Wrzeszcza. Rano dojazd samochodem zajmuje , a wlasciwie zajmowal mi ok. 15 min., powrot ze wzgledu na wieksze juz natezenie ruchu ok 30-40 min. W ekstremalnych sytuacjach, jak wychodzilam pozniej z pracy to do godziny max. Srodkami komunikacji miejskiej na ta sama trase potrzebowalabym 1,5 godziny w jedna strone...
cytrynka mieszkańcy nie postawili straży miejskiej;-) Problem był taki że tym naszym skrótem niektorzy jedzili jak szaleni i mimo progów nic sie nie uspokoilo , to walnęli zakaz...a straż teraz jest bardzo często, po kilka razy dziennie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry