Widok

Daleko macie do pracy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Tak z ciekawości pytam.
Ile zajmuje Wam dojazd? I skąd dokąd?

Ja mieszkam na Żabiance, pracuję w centrum Gdańska.
I już czasem mam dosyć tego dojazdu.
Niby nie jest daleko, ale... no właśnie jest ale
Komunikacją miejska jadę prawie godzinę w jedna stronę (licze od wyjścia z domu do wejścia do pracy), czyli 2 godziny w ciagu dnia tracę na dojazd.
Samochodem niby szybciej, ale stoję często w korkach ( zależy o której wyjdę z domu) i rzadko kiedy uda mi sie dotrzeć szybciej niż w pół godziny.

A jak jest u Was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też jeżdzę 1h w jedną stronę... :/
Mieszkam w Gdańsku na Stogach,dojeżdżam do Gdyni Orłowa samochodem codziennie rano ok.40 minut jazdy, spowrotem ciutu dłużej;)
ja wcześniej prze ponad rok dojeżdżałam najpierw Oksywia do Gdańska a potem z Redy do Gdańska i wymiękłam , dziennie ponad 3 godziny spędzałam na dojazdach i doszłam do wniosku że czas zmienić pracę bo niedługo własnego dziecka nie poznam tak późno do domu wracałam. A teraz już ponad pół roku pracuje blisko i dojazd do pracy zajmuje mi mx.30 minut w dwie strony.:)
a ja mam trajtaskiem do pracy 10 minuit :)
ja mam 30 minut piechotką-tak zwykle chodzę
ok.5 min.autem ale parkowanie zajmuje duuużooo czasu więc jeżdżę sporadycznie
autobusem ok.15 minut
ja mieszkam na Witominie a pracuję w centrum Gdańska, jeżdzę autem ok 30-40 minut średnio (generalnie pracuję 7-13:30 mniej więcej więc jedzie się w miarę dobrze),a w korkach nawet ponad godzinę,
jest trochę daleko ale mam bardzo fajną pracę i póki co nie szukam czego bliżej.
ja 20 min. piechotką w jedną stronę tu z Janowa - jak mieszkałam z rodzicami, od siebie ze wsi do Rumi 30 min. samochodem/motocyklem lub 20 min. pieszo do autobusu i potem dwoma autobusami prawie 2 godziny, na szczęście lada dzień pracować będę tylko dla siebie i w swoim domku na wsi :)
jeszcze niedawno też miałam ok. 3 minuty a teraz 30min. autobusem z GdyniBabich Dołów do centrum i potem 5 min. pieszo.
a ja 2-3 min na pieszo, codziennie dziękuję za to Bogu, że mam tak blisko do pracy
zardroszcze Wam co macie tak blisko do roboty:-)))
Od wyjścia z domu do wejścia do pracy - 20 min:)
od wyjścia z domu do wejścia do pracy - 1h 10 min, mam jakieś 25 km
wracam do pracy za 2 tygodnie bede dojedzać z moreny do redłowa czyli 15 min autobusem i 40 min kolejka:-(
Hehe... Ja dojeżdżam z Rumi do Gdańska na Suchanino :) 70 km dziennie...

To znaczy dojeżdżałam bo teraz macierzyński :) No i na paliwko to faktycznie kilka setek ładnych idzie....
ja teraz mam 15 minut piechota. ale duzo ludzi od nas dojezdza z gdanska... mi by sie nie oplacalo i nie chcialo...
z osowy do gdyni glownej- autobusem- bywało ze 2 h w jedna strone! a autkiem- 20min do godziny w duzych korkach
Cytrynka ja też tam zabuliłam mandat :P
cześć jolga więc tam Tymo przyjeżdza ?

następnym razem będę ściemniać że do Ciebie przyjechałam :D
Mam ok. 12 km do pracy. Dojezdzam z Łostowic do Wrzeszcza. Rano dojazd samochodem zajmuje , a wlasciwie zajmowal mi ok. 15 min., powrot ze wzgledu na wieksze juz natezenie ruchu ok 30-40 min. W ekstremalnych sytuacjach, jak wychodzilam pozniej z pracy to do godziny max. Srodkami komunikacji miejskiej na ta sama trase potrzebowalabym 1,5 godziny w jedna strone...
cytrynka mieszkańcy nie postawili straży miejskiej;-) Problem był taki że tym naszym skrótem niektorzy jedzili jak szaleni i mimo progów nic sie nie uspokoilo , to walnęli zakaz...a straż teraz jest bardzo często, po kilka razy dziennie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry