Widok

Dieta proteinowa - Pierre Dukan

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ZACZYNAAAAAM!

:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ehhh u mnie lipa dzis bylam u lekarza i nie mam duzych zdolnosci do gubienia kg:((( ale coz...bede trwac chociaz juz mi sie kwaśność robi w zolądku od tych jogurtow,przecierow pomidorowych i innych takich...

magdalena******** a czy ten "Dukanowy" makaron nie ma w sobie węglowodoanow? bo ja widzialam co sprzedaja na allegro i bylam spr w moim sklepie i owszem sa makarony na maizenie ale straaaasznie kaloryczne!
moze masz cos innego?
a w ogole to chcialam napisac bo widzialam ze sa tu dziewczyny z uk ze ja zakupilam sobie taką dietetyczną olivę w sprayu gdzie jedno psiknięcie to tylko 1 kcal. to sie przydaje gdy Dukan karze posmarować teflon 1 kropelką olivy... mysle ze nawet lepsze. nie wiem, moze w polsce tez jest.poszukajcie sobie wsrod olejow i oliv
wlasnie kupilam ja niedawno w lidlu (uk) i pieczareczki sie pieknie podsmazyly, szkoda ze zapomnialam dodac do cukinii i juz sie przypalila :/
wiesz ma węgle ale to chyba jest naturalne jest zalecany ważne że nie ma w nim maki białej i innych zabronionych składników. Przecież w mazeinie czy w otrębach są węgle i także z nich robimy bułeczki czy chlebek prawda ?
Makaron robiony z

Skład: skrobia kukurydziana, woda, śladowe ilości mąki ryżowej, izolat białka grochowego, sól, substancja zagęszczajaca, regulator kwasowości, barwnik: beta karoten
melduje się i ja. Wydaje mi się że dieta wcale nie jest aż taka monotonna i nic nie robię tylko dla siebie. Moje mięska jedzą wszyscy rodzince poprostu dodatkowo gotuję ziemniaczki ryż makaron i robie jakieś sosy.
Miałam niestety 3 tygodnie zastuj, ale w końcu się ruszyło bo już zaczynałam mieć dołą ( w tej przerwie było nawet 1kg+) ale podsumowując moje 2 miesiące z dukanem to mam 10kg- i z 2 rozmiary w dół w ubraniach i jestem mega szczęśliwa. Teraz to już będzie tylko z górki :-) jeszcze drugie tyle i będę szczęśliwa :-)
no tak wkurzyłam się dałam się wyprowadzić z róznowagii i co ?? reszta ciasteczek kruchych zjedzona szkoda że było tak mało :(
Dziewczyny musze się pożalić dziś mam 4 dzień rzucania się na żarcie :/jestem przed okresem i nie moge sie powstrzymać,wogóle nie patrzylam na to co jem Dukan by mnie zrównał z ziemią po tych grzechach :/ ale od jutra obiecuje wracam do dietowego rytmu i od dziś mam nowy plan treningowy bardziej męczący i wyszczuplający :)
aaaaa i musze sie wam pochwalić dziś zamówiłam wkońcu suknie jupiii :D
ja chyba od jutra przejdę sobie na rytm 3/3 bo tragedia te warzywa wyprowadzają z rownowagi nie zjadłam kolacjii i co ? wkurzyłam się uciekłam do lodówki i zjadałam wszystko co mialam w zasięgu ręki. jestem przygnebiona ... i ciężko mi :( zwlaszcza ze mój facet za granicą w pracy wraca za jakieś 2 tygodnie a ja tu sama z dziećmi koszmarrr... załamana jestemmm
magdalenka widze,że ciebie też jakaś melancholia dopadła :/ nei martw sie jak tez jestem sama cłymi dniami z 2 szkrabów,chociaż mój mąz wraca wieczorami i tak sie bardzo mało widujemy i nie zmienia to faktu,że po całym dniu jestem padnięta :/no nic musimy dac rade :)
ale zawsze wraca masz go chociaz na noc.... a ja ... nie mogę się z tym pogodzić uważam że mam marny los a tak naprawdę mam wiele a ciągle użalam się nad sobą męcze siebie i innych swoimi problemami. Cieżko iść dalej z radością jak od jakiegoś czasu nie mogę dać sobie z tym radyyy
magdalena bedziesz chciala sie wygadać czy nawet pożalić pisz smiało na maila czy priv chetnie tez z kimś pogadam,głowa do góry i uśmiech
dzieki ci :) widze że jestes o rok starsza od mnie :) ja jestem z 86 tez mam dwójkę dzieci ale samej wychowywanie ich czasem mnie przerasta chyba juz przeroslo
mnie też tymbrdziej,że bable maja 2,5 i roczek także urwanie głowy niesamowite.Mam w domu diabełka i aniołka jednym słowem kokobongo :/no ale co zrobić i tak je kochamy,chociaż psychicznie już wysiadamy :( ale rymik sie udał :)
Dziewczyny dajcie przepis na naleśniki Dukana
no i zgrzeszylam wczoraj na roczku kolegi Kornelki:( Zjadlam ciasto 1 kawalek... 2 skrzydelka pieczone ale byly w tluszczyku.... i czekolade.... nieeeeeeeeeeeeeeeeee
I co robiec? To 3 dzien z warzywami, przejsc jutro na bialko czy ciagnac dalej z warzywami jeszcze te 2 dni?
Dalej ciągnij tryb z warzywami, rytmu nie zmieniaj....

CIASTO NALEŚNIKOWE DUKANA (na 10 naleśników)
wersja na słodko

250 gr mąki kukurydzianej
4 jaja
1/2 litra odtłuszczonego mleka
1 szczypta soli
1 łyżeczka do kawy zapachu waniliowego
1 łyżeczka do kawy zapachu rumowego (lub 1 łyżka do zupy rumu ;))

Robimy, jak normalne naleśniki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju roztartego ręczniczkiem papierowym.
Dodatki zgodne z aktualnie dozwolonymi produktami w okreslonej fazie diety.
UWAGA!!! Można zjeść wyłącznie 2 naleśniki dziennie, ale wówczas nie można już zjeść ciasteczek (placuszków) owsianych

lub

Naleśniki - 12 małych
niecała szklanka mleka
2 jajka
1 łyżka kakao
1 łyżka zmielonych otrąb
2 łyżki skrobi/mąki kukurydzianej
1 łyżeczka słodziku (dodałam w płynie)
szczypta soli

Składniki dokładnie ze sobą połączyć. UWAGA! Ciasto będzie bardzo rzadkie! Patelnię porządnie nagrzać, zmniejszyć ogień i wlewać ciasto naleśnikowe (wlewałam po pół nabierki na małą patelnię ok.18cm średnicy). Czekać, aż ciasto się zetnie i będzie odchodzić od brzegów (tak jak na zdjęciach).
Smażenie trwa bardzo długo, ale warto!

No ja trochę zaczęłam ćwiczyć, 2 razy w tyg joga by rozciągnąć te moje "mięśnie" a tak to w domu brzuszki itp itd. Ostatnio też miałam chwile grzeszne to wszystko przez @ i strasznie mnie ciągnęło na słodkie i flipsy :) tak lubię je chrupać
ja nalesniki robie z 2 jaj, pol szklanki mleka i lyzka maizeny,troszke proszku do pieczenia :) mieszam i gotowe.ale musialam zakupic naprawde dora patelnie bo mi sie jaraly niesamowicie
JESTEM!

2 kg od poniedziałku- I faza :)
wow

no i tyle.
powiedzcie mi co to za budynie? na allegro je mam kupić ?

a jak to jest z jogurtami- nie można owocowych tak? a co z tymi co maja nicy 0%?
Budyń czekoladowy można zrobić samemu ja korzystałam z tego przepisu:

Składniki (na 1 porcję):

•1 szkl mleka
•1 żółtko
•3 łyżeczki słodzika (wg smaku)
•2 łyżeczki kakao
•1-1,5 łyżeczki skrobii/mąki kukurydzianej

obecnie troche zmodyfikowałam dla swoich potrzeb i upodobań tj, nie dodaję zółtka bo i tak jem powalające ilości jajek, używam mniej słodziku i zamiast skrobii dodaje te zalecane 2 łyżki otrębów i mam pyszną czekoladową owsiankę - niebo w gebie :)
a ja jeszcze inaczej- i budyn u mnie ostatnio prawie codziennie, bo mam taka ochote na slodkie, ze szok

250ml mleka
2łyzki slodzika
2łyzeczki kakao
2 łzyzeczki skrobi
2zółtka

z zóltek i slodzinak z robic kogel mogel, mleko wymieszac z kakaem pozniej dodac skrobie i polaczyc z zoltkami. gotowac na wolnym ogniu, caly czas mieszajac, bo przywiera do garnka i bardzo szybko gestnieje (oczywisice jak zacznie sie gotowac) - to takie proporcje dla fanek Budyniu Ulubionego Dr Oetkera. mmm dzisiaj na kolacje tez chyba bedzie :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry