Widok
wiecie co to ja jestem w takim razie twarda :))))
Bo tak jak całe życie słodziłam herbatę 2 łyżeczki a piłam jej przynajmniej 5 dziennie, soliłam co niemiara, zżerałam słodycze kilogramami codziennie. To tak teraz mnie w ogóle nie ciągnie i na prawdę nie grzeszę :))) Nawet jak mam zjeść jakąś słodycz Dukana to nie wiem czy mogę to zrobić czy oby mnie nie przytuczy za bardzo :) Chyba mam jakąś obsesję :)
Bo tak jak całe życie słodziłam herbatę 2 łyżeczki a piłam jej przynajmniej 5 dziennie, soliłam co niemiara, zżerałam słodycze kilogramami codziennie. To tak teraz mnie w ogóle nie ciągnie i na prawdę nie grzeszę :))) Nawet jak mam zjeść jakąś słodycz Dukana to nie wiem czy mogę to zrobić czy oby mnie nie przytuczy za bardzo :) Chyba mam jakąś obsesję :)
ufff dziewczyny ale się objadłam ostatnim już dziś posiłkiem był nie samowicie pyszny dziś były warzywa od jutra białko tak 1/1 a to co dziś zjadłam
Jajecznica z 2 jaj na pomidorze i szczypiorku ale nie zjadłam pomidory o tej porze sa ochydne zepsulo to smak więc zrobiłam sobie owsiankę
poźniej wypilam kefir 0 %
obiad szaszlyki z piersi, cebulki, papryki, cukini, ogórka kons. i kiszonego + sos czosnkowo - koperkowy ( z jogurtem )
no i to moje dzielo na kolację
czyli pieczarki skroiłam całą cukinie na plastry na patelnie do tego k. rosołowa zalane wodą dusiłam pod przykryciem na koniec dodałam sos czosn- koperkowy z jogurtem ktory został po obiedzie + 1 łyżeczka m. kukurydzianej wyszła cała miska calą zjadłam tego własnie mi było trzeba.
Ogólnie dziś weszłam na wagę - waga 67 więc powoli leci w dół :)
Jajecznica z 2 jaj na pomidorze i szczypiorku ale nie zjadłam pomidory o tej porze sa ochydne zepsulo to smak więc zrobiłam sobie owsiankę
poźniej wypilam kefir 0 %
obiad szaszlyki z piersi, cebulki, papryki, cukini, ogórka kons. i kiszonego + sos czosnkowo - koperkowy ( z jogurtem )
no i to moje dzielo na kolację
czyli pieczarki skroiłam całą cukinie na plastry na patelnie do tego k. rosołowa zalane wodą dusiłam pod przykryciem na koniec dodałam sos czosn- koperkowy z jogurtem ktory został po obiedzie + 1 łyżeczka m. kukurydzianej wyszła cała miska calą zjadłam tego własnie mi było trzeba.
Ogólnie dziś weszłam na wagę - waga 67 więc powoli leci w dół :)
Dodam parę słów w tym wątku bo też się zmagam z kilogramami. Narazie mam 8 w dół od dokładnie 15 lutego. Dieta, którą stosuję jest połączeniem Dukana, 1000kcal i pewnie czegoś tam jeszcze. Dlaczego piszę?Bo uważam, że Dukan jest strasznie monotonną dietą. Jeśli chce się zjeść coś innego to jest trochę kombinacji i gotowania dla samego siebie. Próbowałam tej diety, ale jak powyżej piszę, nie jest dla mnie ani pewnie dla wielu innych osób. Dla zainteresowanych podam, że jak zaczynam dietę, tę którą obecnie stosuję(niestety należę do tych co się całe życie odchudzają ) robię jakby głodówkę przez 4 dni. Jem wtedy w ciągu dnia dużą Jogobellę i serek wiejski. Później jem wszystko w rozsądnych ilościach oczywiście bez chleba i ziemniaków. Piję też wodę niegazowaną z wyciśniętą cytryną(jest smaczniejsza od zwykłej). efekty jak widać są. Tę dietę stosuję drugi raz. 3 lata temu schudłam 9,5 kg. Teraz mam trochę więcej(po ciąży, przedwcześnie zakończonej, ale siedzialam w domu i taki efekt)Obecnie zaczęłam razem z moją mamą(ona schudła równe 10kg). Postanowiłam napisać bo wiem, że większość chce zobaczyć szybkie efekty. Jeśli się pilnujesz to nie wrócisz do wagi, ale jojo natąpi po każdej diecie, nie ma na to siły. Spróbujcie, naprawdę warto. Jak chcecie wiedzieć coś więcej to piszcie na priv.
Ps. Nie stosuję żadnych wspomagaczy, a ze sportem jestem na bakier, niestety. Życzę powodzenia wszystkim odchudzającym :-)
Ps. Nie stosuję żadnych wspomagaczy, a ze sportem jestem na bakier, niestety. Życzę powodzenia wszystkim odchudzającym :-)
Czytam ostatnie wasze wypowiedzi (dotyczące grzeszków) i jakos lepiej mi się zrobiło . Ja od 5 tygodni na diecie jestem i odstępstw rzadnych jeszcze nie miałam . Oczywiście oprócz tego, ze juz w 3 niedzielę pozwalam sobie na 3-4 kostki czekolady. Normalnie przez cały tydzień zyje z ta mysla, ze w niedziele sobie cos słodkiego zjem. teraz juz wyrzutów miec ie bede :).
czyli na miękko nie można- kurde nie doczytałam?
przeczytałam ksiązkę- na necie ale nie spotkałam stwierdzenia, że tylko na twardo- albo było i znów mi umknęło.
mi mąż na obiad piecze -KURCZAKA!
ja zaczęłam dzisiaj z moim tatą- więc gotuję dla siebie i dla niego.
a co to za ciasto zjadłaś?
podasz przepis?
a co do otręb? już teraz mam je jeść?
przeczytałam ksiązkę- na necie ale nie spotkałam stwierdzenia, że tylko na twardo- albo było i znów mi umknęło.
mi mąż na obiad piecze -KURCZAKA!
ja zaczęłam dzisiaj z moim tatą- więc gotuję dla siebie i dla niego.
a co to za ciasto zjadłaś?
podasz przepis?
a co do otręb? już teraz mam je jeść?
Juz niepamietam czy tu dalaczalam, ale dolaczam:) Bo to chyba 2 czy 3 watek z dukanem:)
Jestem na diecie od 1 marca, i przynaje tez zgrzeszylam. Moje dziecko mialo urodzinki i w ciagu 3 dni zjadlam: paczka, 2 bajaderki i 3 cukierki czekoladowe?:P ale mi to zeszlo juz:)
Jak narazie -7kg:)
Tylko ja mam dziwnie jakos boi na warzywach tyje jakos z 1-1,5, a ppotem mi to momentalnie schodzi:) Woda chyba:)
Powiem wam ze mi lepiej jest na fazie z samymi proteinkami - bez warzywek:) te efekty chyba mobilizuja.
Ale witaminki mimo wszystko lykam.
Jestem na diecie od 1 marca, i przynaje tez zgrzeszylam. Moje dziecko mialo urodzinki i w ciagu 3 dni zjadlam: paczka, 2 bajaderki i 3 cukierki czekoladowe?:P ale mi to zeszlo juz:)
Jak narazie -7kg:)
Tylko ja mam dziwnie jakos boi na warzywach tyje jakos z 1-1,5, a ppotem mi to momentalnie schodzi:) Woda chyba:)
Powiem wam ze mi lepiej jest na fazie z samymi proteinkami - bez warzywek:) te efekty chyba mobilizuja.
Ale witaminki mimo wszystko lykam.
dziś z allegro doszło do mnie wkońcu
mazeina ta mąka dukanowa
zmielone otręby :) jako mąka do naleśników i nie tylko
makaron dukanaaa ummm jutro spagheti hee
budynie
kiśle zaraz idę sobie go zrobić superrrr...
ogólnie dziś dzień z dukanem wygladał tak
rano orbitrek 40 minut
10.00 naleśniki dukana z twarogiem ze szczypiorkiem
14.00 og. kiszony + 3 malutkie udka ale zjadłam skórkę :)
16.00 kisielek dukana
18.30 twaróg 3 %
mazeina ta mąka dukanowa
zmielone otręby :) jako mąka do naleśników i nie tylko
makaron dukanaaa ummm jutro spagheti hee
budynie
kiśle zaraz idę sobie go zrobić superrrr...
ogólnie dziś dzień z dukanem wygladał tak
rano orbitrek 40 minut
10.00 naleśniki dukana z twarogiem ze szczypiorkiem
14.00 og. kiszony + 3 malutkie udka ale zjadłam skórkę :)
16.00 kisielek dukana
18.30 twaróg 3 %
ulala :) ole dziś się objadłam ale tylko produkatami dozwolonymi :)
dziś z warzywkami.
o 10 zjadłam sniadanie mniamm kluski/ leniwe ze szpinakiem z jogurtem i czosnkiem
o 14 zjadłam 100 g. makaronu dozwolonego kupnego z mieskiem mielonym z indyka, puszka pomidorów , czosnek , ziola (spaghetti) pękam bo makaronu było naprawdę sporo
nie wiem co na kolację może tuńczyk lub szk. kefiru w zależności od głodu, a jutro proteiny ...
Zaczeła mi się podobać ta dieta gdyż mogę kombinować z produktami...
dziś z warzywkami.
o 10 zjadłam sniadanie mniamm kluski/ leniwe ze szpinakiem z jogurtem i czosnkiem
o 14 zjadłam 100 g. makaronu dozwolonego kupnego z mieskiem mielonym z indyka, puszka pomidorów , czosnek , ziola (spaghetti) pękam bo makaronu było naprawdę sporo
nie wiem co na kolację może tuńczyk lub szk. kefiru w zależności od głodu, a jutro proteiny ...
Zaczeła mi się podobać ta dieta gdyż mogę kombinować z produktami...
a ja mam metlik.... od niedzieli waga stanela a nawet poszla w gore, za co nie mam do nikogo pretensji, gdyz grzeszylam. w niedziele mialy zaczac sie warzywka- ale bylo ich tyle co kot naplakal jakies pieczareczki fasolka cukinia i cebula. naprawde niewiele. wczoraj bez warzyw, dzisiaj znowu bo mam obiad z wczoraj. jutro chyba zrobie juz warzywka przez 2 dni i zaczne 3/3. bo mam tak jak wy, ze czekalam na faze 2 z warzywami, a teraz mam problem gdzie i jak i co z nimi zrobic. zobaczymy co jutro mi sie uda na sniadanko wykombinowac.