Widok
Ja byłam tam w 2011 r polecam wspaniała przygoda jednak 2 dni to ża mało na cały disnayland zeby spokojnie sie nim nacieszyć trzeba mieć bynajmniej 3 pełne dni. Polecam wejście na kolacje do bufalo jest to kolacja w stylu kowboja im połączona z przedstawieniem są zwierzęta konkursy bardzo fajna zabawa. Co do wieku dziecka to najlepiej jechać z dzieckiem w wieku szkolnym bo wtedy coś zapamięta i będzie już wiedział sporo apropo bajek w kTorych swiat wchodzimy jeżdżąc karuzelami i różnymi smiesznymi pojazdami. Co do planowania wycieczki najlepiej jechać samemu. Bo wtedy jest dużo taniej tylko ostrzegam trzeba jeżdżąc samemu dobrze Orientowac sie w terenie znać język zeby bezproblemowo moc sie porozumieć. Pozdrawiam
co do noclegu nie pomogę bo my wynajmowaliśmy cały dom na dłużej, ale jeśli chodzi o sam park to nie bardzo rozumiem, jak 10 latki nie mogły skorzystac z wielu atrakcji??? Ja byłam z 7 letnią siostrzenicą i była dosłownie wszędzie a z tymi 100 cm wzrostu na niektóre (bardziej ryzykowne) atrakcje, to prawda. Moja córka miała wówczas 3 lata i wzrostu 102 cm także była tam czesto mierzona ;) No ale bardzo jej się podobało. Jednak teraz ma lat 7 i już nie pamięta z tej wycieczki zbyt wiele. Także chyba najfajniej zabrac tam dzieci, które mają min. 5-6 lat.
No i 2 dni to na sam park trzeba przeznaczyć. Nie opłaca się kupowac biletów jednodniowych.
No i 2 dni to na sam park trzeba przeznaczyć. Nie opłaca się kupowac biletów jednodniowych.
My byliśmy w listopadzie w zeszłym roku. Rezerwujesz najpierw lot, my akurat wizzair. Mieszkaliśmy w Paryżu, ten pensjonat prowadzi Polka , polecam:
http://www.maisonzen.com/
Blisko dworca Gare de Lyon, z którego bezpośrednio dojedziesz pociągiem do Disneylandu. Zajmie to ok. 30 minut.
http://www.maisonzen.com/
Blisko dworca Gare de Lyon, z którego bezpośrednio dojedziesz pociągiem do Disneylandu. Zajmie to ok. 30 minut.
Ja byłam z córką na jej 5 urodzinki i naprawdę było super! Jednego żałuję, że tylko 2 dni byliśmy to za mało na atrakcje jakie tam są > Spaliśmy w hotelu niedaleko Disneylandu, autobusy podjeżdżają co chwile i zawożą na miejsce. Bilety też kupowaliśmy na dwa dni w hotelu bo było taniej. Hotel wynajmowaliśmy przez booking.com i spaliśmy w kilku bo potem zwiedzaliśmy jeszcze Paryż .......
Wejdź też na stronę eurodisney i popatrz na tamte ceny
Miłego pobytu we Francji
Wejdź też na stronę eurodisney i popatrz na tamte ceny
Miłego pobytu we Francji
My wybieramy się w te wakacje z 2,5 latkiem. Mam świadomość, że na ekstremalne atrakcje z nim nie wejdziemy, ale wierzcie tam jest taka ilość innych atrakcji, że z pewnością nie idzie się nudzić :) Jednak wiadomo, że im starsze dziecko tym więcej zapamięta. Ale będą w okolicy nie mogę darować sobie wizyty w Disneyland :)
My byliśmy w październiku 2010 (wiec juz troszkę dawno), spaliśmy 4 km od Disneylandu - hotel zarezerwowalismy przez turez.pl ( bylismy z moją siostrą i jej chłopakiem - pokoj 4 osobowy) za osobe wyszlo nas 80 zł za noc, do Paryża dojeżdzaliśmy autem (z hotelu było ok 35 km - 3 dni spędziliśmy w Paryżu i 1 w Disneylandzie)
Nie byliśmy z dziećmi więc nie zwracałam uwagi na jakieś ograniczenia co do wzrostu ale wydaje mi się ze dla 3-4 latków tez się coś znajdzie :)
Nie byliśmy z dziećmi więc nie zwracałam uwagi na jakieś ograniczenia co do wzrostu ale wydaje mi się ze dla 3-4 latków tez się coś znajdzie :)