Widok
Magda, zawsze straszą i podają najgorsze scenariusze. Poczekaj jeszcze. Znam kilka kobiet, które zaszły w ciążę mając tylko strzęp jednego jajnika i całą resztę w kiepskim stanie. Jedna z nich, to matka już ponad 30-letniego syna. Nawet się nie leczyła, bo lekarze nie dawali najmniejszych szans (najlepsi specjaliści w Warszawie).
Nie uwierzę, dopóki nie potwierdzi się to po 30 latach!
Nie uwierzę, dopóki nie potwierdzi się to po 30 latach!
Co nas nie zabije...
Ja na razie jestem niemal pewna, że się uda. A jeśli nie... Mamy w sobie duuużo egoizmu. Może nawet "zdrowego". Bez dziecka też mozna być szczęśliwym. A jaka to wygoda :)
Moim zdaniem i posiadanie dzieci i bezdzietność ma swoje zalety. Ale wolałabym to pierwsze. Bo bezdzietność czasem przynosi pustkę, nawet jeśli jest z wyboru.
A wogóle to wyobraźcie sobie małą Agatkę... Heh, taka cholera sama coś wykombinuje, aby się pokazać na tym świecie. Diabeł wcielony, po mamusi...
Twoje też będą wkurzające, Magda. Gwarantuję :) jeszcze zatęsknisz za wolnością...
Ja na razie jestem niemal pewna, że się uda. A jeśli nie... Mamy w sobie duuużo egoizmu. Może nawet "zdrowego". Bez dziecka też mozna być szczęśliwym. A jaka to wygoda :)
Moim zdaniem i posiadanie dzieci i bezdzietność ma swoje zalety. Ale wolałabym to pierwsze. Bo bezdzietność czasem przynosi pustkę, nawet jeśli jest z wyboru.
A wogóle to wyobraźcie sobie małą Agatkę... Heh, taka cholera sama coś wykombinuje, aby się pokazać na tym świecie. Diabeł wcielony, po mamusi...
Twoje też będą wkurzające, Magda. Gwarantuję :) jeszcze zatęsknisz za wolnością...
Magda, mnie w zeszłym roku (dokładnie w kwietniu), jedna z trómiejskich specjalistek (wg mnie powinno być "specjalistek") powiedziała, ze czeka mnie in vitro:-(. Zaraz zaczęła mi dawać namiary na znajomych lekarzy w Białymstoku itd. Stymulowała mnie nie robiac monitoringu cyklu i pomimo tego, że miałam torbiel (która podczas "leczenia" u niej z niecałych 2 cm urosła do prawie 10cm - w ciągu 3 miesięcy). Uciekłam od niej do Invicty i jestem w 25 tc :-)
Magda, masz jajnik, masz drożny jajowód (?), owulację można spróbować wywołać,jesli TwójMma dobre parametr nasienia może warto byłoby pomysleć o inseminacji - nam właśnie tak się udało. Koszt znacznie niższy niż in vitro, bo my zamknęliśmy się w 800-1000 zł. Sam zabieg IUI kosztuje 400 zl. A mialaś robiony test na wrogośc śluzu ?
Magda, jak zaraz na Ciebie ruszę, to znikniesz z powierzchni forum niczym Falgon!
Ja Ci dam "nie wiem, nie pójdę, nie robię". Jak się chce mieć o****ne, ulewające i wrzeszczące szczęscie, to trzeba się trochę napracować! A Ty myślałaś, że tylko tyle, co w wyrku!
Możesz ewentualnie złożyć podanie o miesiąc przerwy na jęki, załamania i depresje, a potem do roboty! Tak Cię zmusimy do galopu, że lekarze Ci to dziecko zafundują choćbyś już nie chciała, bylebyś tylko do nich nie przychodziła!
Ja Ci dam "nie wiem, nie pójdę, nie robię". Jak się chce mieć o****ne, ulewające i wrzeszczące szczęscie, to trzeba się trochę napracować! A Ty myślałaś, że tylko tyle, co w wyrku!
Możesz ewentualnie złożyć podanie o miesiąc przerwy na jęki, załamania i depresje, a potem do roboty! Tak Cię zmusimy do galopu, że lekarze Ci to dziecko zafundują choćbyś już nie chciała, bylebyś tylko do nich nie przychodziła!
Zobaczymy, zobaczymy...
Jedni moi znajomi tylko pojechali w dwie pary na wczasy... I tylko jedni mieli się starać... Ale że "cuś było w powietrzu", to obie panie wróciły w ciąży... Wszyscy znajomi z uwagą teraz przypatrują się dzieciom, ale na szczęście są podobne do tych rodziców, co trzeba...
To według tej drugiej pary był efekt uboczny dopingu :)
Jedni moi znajomi tylko pojechali w dwie pary na wczasy... I tylko jedni mieli się starać... Ale że "cuś było w powietrzu", to obie panie wróciły w ciąży... Wszyscy znajomi z uwagą teraz przypatrują się dzieciom, ale na szczęście są podobne do tych rodziców, co trzeba...
To według tej drugiej pary był efekt uboczny dopingu :)
Agatha nie chodziło o to ze nigdzie nie ide źle sie wypowiedzialam
nie ide do endokrynologa bo narazie na to za wczesnie trzeba doprowadzic jajnik po operacji do zdrowia i jak nie zacznie mimo to sam pracowac wtedy endokrynolog i zobaczymy co bedzie
dzieki dzieki
Agatha masz na mnie i moje starania zbawienny wpływ i stwierdzenie : niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi" jest tutaj na miejscu
nie ide do endokrynologa bo narazie na to za wczesnie trzeba doprowadzic jajnik po operacji do zdrowia i jak nie zacznie mimo to sam pracowac wtedy endokrynolog i zobaczymy co bedzie
dzieki dzieki
Agatha masz na mnie i moje starania zbawienny wpływ i stwierdzenie : niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi" jest tutaj na miejscu