Widok
Do mam kupujących buty ECCO:)
Dziewczyny doradźcie mi proszę, bo nie wiem co zrobić. Chodzi o to, że synek ma długość nóżki 14,5 cm i jesienne buty nosił rozmiar 23 ( ma w nich 0,5 cm zapasu) i teraz zastanawiam się, jaki rozmiar zimowych mu kupić. Wzięłam mu rozm. 24 (ma w nich 1 cm zapasu), ale pani w sklepie powiedziała mi, że na pewno nie będą one na cały zimowy sezon, bo mu nóżka urośnie. A jak powiedziałam, że w takim razie wezmę 25, to powiedziała, że będą za duże:( Dodam, że w rozmiarze 25 miałby 1,5 cm zapasu (bo w ecco rozmiar zmienia się tylko o 0,5 cm) i zastanawiam się, co zrobić. Czy nie lepiej ten rozm. 24 (w których ma 1 cm zapasu) zamienić jednak na te 25 (z 1,5 cm zapasem)? Jak sądzicie, czy 1,5 cm zapas będzie ok czy to za dużo? Boję się, że z tych z 1 cm zapasem wyrośnie np. w styczniu i będę musiała drugi raz wywalić 200 zł. A zima trwa aż pół roku i nie wiem co robić:( Z jakim zapasem kupujecie buty swoim maluchom? Dodam, że synek ma 2 lata. A niestety w sklepie nie miałam możliwości przymiarki mu rozm. 25, bo takiego nie mieli i musiałabym zamawiać go przez internet..
a wiecie ze dziecko nie może mieć za dużych butów ...
a wiecie że można mu krzywdę tym zrobić ...
a same chciałybyście mieć buty 2 rozmiary za duże ?
jak noga wtedy ma się trzymać buta i "nie wykręcać" ?
a może lepiej zamiast marka ECCO za 200 to dwie pary za 100 ?? np w Akpolu - tak kupiłam w zeszłym roku
a wiecie że można mu krzywdę tym zrobić ...
a same chciałybyście mieć buty 2 rozmiary za duże ?
jak noga wtedy ma się trzymać buta i "nie wykręcać" ?
a może lepiej zamiast marka ECCO za 200 to dwie pary za 100 ?? np w Akpolu - tak kupiłam w zeszłym roku
można i dwie pary za 100 zł czemu nie ...wszystko zalezy od buta , jak lezy na nodze , czy dziecko dobrze w nich chodzi zalezy jak mierzona jest wkładka , ja staram się aby na zimę było 1 cm zapasu a że kupuję buty zimowe przeważnie w lecie biorę 1,5 cm zapasu - przewaznie mamy 2 pary butów niższe w których chodzi aż nie spadną sniegi i te zwykle biorę mniejsze i wyższe typowe na śnieg i tu staram się aby miały zapas bo zima długa.
Czesto mamy i tak wkladają gruba skarpetkę więc faktycznie z 1,5 cm zapasu robi sie 1 cm . Trzeba bardzo dokładnie zmierzyc stope dziecka i wkładkę w bucie i wtedy zdecydowac . 2 latkowi noga w ciągu 1 sezonu potrafi urosnąc o 3 rozmiary , mój syn w tym wieku latem przed wakacjami nosił 24 a po wakacjach 27 ....2 razy kupowałam sandały tamtego lata ...
Czesto mamy i tak wkladają gruba skarpetkę więc faktycznie z 1,5 cm zapasu robi sie 1 cm . Trzeba bardzo dokładnie zmierzyc stope dziecka i wkładkę w bucie i wtedy zdecydowac . 2 latkowi noga w ciągu 1 sezonu potrafi urosnąc o 3 rozmiary , mój syn w tym wieku latem przed wakacjami nosił 24 a po wakacjach 27 ....2 razy kupowałam sandały tamtego lata ...
U nas było podobnie, chociaż jesienne nosimy w rozmiarze 24 (z Bartka). 24 z Ecco były z takim minimalnym zapasem, ale wzięłam 25 i myślę, że będzie ok :) Ja noszę ciepłe skarpety nawet w butach z gretexem i w ogóle jestem mega zmarzlakiem, więc wolę mieć ten komfort i możliwość założenia grubszej skarpetki na nogi Gosi jeśli uznam, że jest naprawdę zimno ;)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
Moja młoda ma nóżkę prawie 13cm nie podaję rozmiaru, bo w każdym bucie inaczej wypada, nawet w ecco dł wkładki jesiennych butów w rozmiarze 21 to 14cm a w zimowych but 23 ma 14cm :/
Także u nas noga 13cm a but zimowy 14cm
Liczę się z tym, ze mogą być za małe około stycznia-lutego, ale co zrobić, jeżeli zimówki rozmiar większe są sporo szersze i ewidentnie za wielkie na Amelię.
Jeżeli faktycznie wyrośnie mi w nich jeszcze jak zima będzie trwała, to chociaż pocieszam się tym, że będą już wyprzedaże i coś wybiorę dla małej na te 2 miesiące chodzenia ;)
Także u nas noga 13cm a but zimowy 14cm
Liczę się z tym, ze mogą być za małe około stycznia-lutego, ale co zrobić, jeżeli zimówki rozmiar większe są sporo szersze i ewidentnie za wielkie na Amelię.
Jeżeli faktycznie wyrośnie mi w nich jeszcze jak zima będzie trwała, to chociaż pocieszam się tym, że będą już wyprzedaże i coś wybiorę dla małej na te 2 miesiące chodzenia ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Ja mam 26 rozmiar z ecco wkladka ma 17cm w rzeczywistosci nieco ponad 16,5.
25 rozmiar ma niby wkladkę 16,5cm i wypada mniej niz 16cm a więc dla mnie jasne ze skoro mloda ma teraz 15cm stópkę to biorę wiekszy rozmiar. Buty zacznie nosic pewnie za ok. miesiąc. I zadnej krzywdy jej nie robię. bez przesady.
Z takim zapasem kupilam w zeszlym roku i było idealnie.
25 rozmiar ma niby wkladkę 16,5cm i wypada mniej niz 16cm a więc dla mnie jasne ze skoro mloda ma teraz 15cm stópkę to biorę wiekszy rozmiar. Buty zacznie nosic pewnie za ok. miesiąc. I zadnej krzywdy jej nie robię. bez przesady.
Z takim zapasem kupilam w zeszlym roku i było idealnie.
Ja bym kupila 24 ,w zeszlym roku mialam 23 wlasnie z takim zapasem ,niestety widzialm jak jej sie ciezko chodzilo.
TEraz po tatym roku ,buciki byly na styk ,wiec tak szybko nozka nierosnie :)
Teraz kupilam 24 i ma 0.7mm zapasu i mysle ze wystraczy ,przedweszystkim widze jak malej jest wygodnie .
I dokladnie jak napiasla Dejwi ,wyobraz sobie ze masz buty za duze 1/5-2 cm,przeciez w takich sie chodzic nieda.
I niepotrzenba grobej skarpetki ,moja miala normalnie rajstopki i kozcazki i nozki byly cieplutkie :)
TEraz po tatym roku ,buciki byly na styk ,wiec tak szybko nozka nierosnie :)
Teraz kupilam 24 i ma 0.7mm zapasu i mysle ze wystraczy ,przedweszystkim widze jak malej jest wygodnie .
I dokladnie jak napiasla Dejwi ,wyobraz sobie ze masz buty za duze 1/5-2 cm,przeciez w takich sie chodzic nieda.
I niepotrzenba grobej skarpetki ,moja miala normalnie rajstopki i kozcazki i nozki byly cieplutkie :)