Widok

Do mam kupujących buty ECCO:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny doradźcie mi proszę, bo nie wiem co zrobić. Chodzi o to, że synek ma długość nóżki 14,5 cm i jesienne buty nosił rozmiar 23 ( ma w nich 0,5 cm zapasu) i teraz zastanawiam się, jaki rozmiar zimowych mu kupić. Wzięłam mu rozm. 24 (ma w nich 1 cm zapasu), ale pani w sklepie powiedziała mi, że na pewno nie będą one na cały zimowy sezon, bo mu nóżka urośnie. A jak powiedziałam, że w takim razie wezmę 25, to powiedziała, że będą za duże:( Dodam, że w rozmiarze 25 miałby 1,5 cm zapasu (bo w ecco rozmiar zmienia się tylko o 0,5 cm) i zastanawiam się, co zrobić. Czy nie lepiej ten rozm. 24 (w których ma 1 cm zapasu) zamienić jednak na te 25 (z 1,5 cm zapasem)? Jak sądzicie, czy 1,5 cm zapas będzie ok czy to za dużo? Boję się, że z tych z 1 cm zapasem wyrośnie np. w styczniu i będę musiała drugi raz wywalić 200 zł. A zima trwa aż pół roku i nie wiem co robić:( Z jakim zapasem kupujecie buty swoim maluchom? Dodam, że synek ma 2 lata. A niestety w sklepie nie miałam możliwości przymiarki mu rozm. 25, bo takiego nie mieli i musiałabym zamawiać go przez internet..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja ma niecałe 15cm i kupiłam jej butki 17cm ale wypada tak 16,8 w rzeczywistosci więc na twoim miejscu brałabym 25rozm.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez wziełabym 25
a wiecie ze dziecko nie może mieć za dużych butów ...

a wiecie że można mu krzywdę tym zrobić ...

a same chciałybyście mieć buty 2 rozmiary za duże ?

jak noga wtedy ma się trzymać buta i "nie wykręcać" ?

a może lepiej zamiast marka ECCO za 200 to dwie pary za 100 ?? np w Akpolu - tak kupiłam w zeszłym roku

Dejwi ale w tym wypadku buty niby będą większe o 2 numery, ale w rzeczywistości to jest tylko 1,5 cm (a 1 cm zapasu powinien być zachowany normalnie). a 0,5 cm to nie jest przecież dużo, a wiadomo że zimą dojdzie jeszcze cieplejsza skarpetka.
Dziewczyny ale sądzicie że przez ten sezon zimowy noga urośnie mu więcej niż 1 cm? W sumie chodzi o okres 4-5 m-cy.
jaka cieplejsza skarpetka ?? dziwczyny to my zakladałyśmy cieplejsze skarpetki bo buty byly tandetne - ale nie ECCO z goretexem !!

ja młodej zeszłej zimy zakładalam normalnie i nigdy nie zmarzły jej stopy!!

listości

:)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamacie 1 rozmiar to ok 7 mm
1,5 cm to 2 rozmiary

BUTY POWINNY BYC WIEKSZE O 1 ROZMIAR nie więcej!!

one bedą szersze, dłużesze i dziecko se w tym nogi pokrzywi / połamie

albo kupić jedne buty w czasie zimy a nie w październiku ... no ale wtedy nie za 200 a 300 ...

a teraz KLU do tych które stosują się do wiedzy i doswiadczenia ZAWITKOWSKIEGO

Co On by powiedział na buty 2 rozmiary za duże ??

eee ??

Dejwi akurat myślę że Twój komentarz co ceny butów jest zbędny, każdy kupuje buty takie, na jakie go stać. Jeśli będę czuła taką potrzebę, to kupię synkowi buty nawet za 500 zł.
Cieplejsze skarpetki = bawełniane, ale nie jakieś grube czy coś. Nie mówię tu absolutnie o jakiś wełnianych itp.
to co masz mamuniu za problem ?
nie kumam

można i dwie pary za 100 zł czemu nie ...wszystko zalezy od buta , jak lezy na nodze , czy dziecko dobrze w nich chodzi zalezy jak mierzona jest wkładka , ja staram się aby na zimę było 1 cm zapasu a że kupuję buty zimowe przeważnie w lecie biorę 1,5 cm zapasu - przewaznie mamy 2 pary butów niższe w których chodzi aż nie spadną sniegi i te zwykle biorę mniejsze i wyższe typowe na śnieg i tu staram się aby miały zapas bo zima długa.
Czesto mamy i tak wkladają gruba skarpetkę więc faktycznie z 1,5 cm zapasu robi sie 1 cm . Trzeba bardzo dokładnie zmierzyc stope dziecka i wkładkę w bucie i wtedy zdecydowac . 2 latkowi noga w ciągu 1 sezonu potrafi urosnąc o 3 rozmiary , mój syn w tym wieku latem przed wakacjami nosił 24 a po wakacjach 27 ....2 razy kupowałam sandały tamtego lata ...
To już sama teraz zgłupiałam. Chyba zostawię mu te z 1 cm zapasem i będę mu w trakcie zimy mierzyć, jak będą za małe to po prostu pod koniec zimy kupię jakieś tańsze i już.
to moze zostaw te co masz i już w razie czego na poczatku lutego zawsze mozesz kupić coś przecenionego jakby wyrósł , bo jeśli nie masz możliwości zmierzenia na miejscu rozmiaru 25 to troszkę lipa .
rybalon masz rację, zostawię je i po prostu w lutym najwyżej mu kupię jakieś tańsze na miesiąc, dwa w razie jeśli mu ta nóżka urośnie przez zimę o ponad 1 cm więcej. Dziękuję Dziewczyny :)
U nas było podobnie, chociaż jesienne nosimy w rozmiarze 24 (z Bartka). 24 z Ecco były z takim minimalnym zapasem, ale wzięłam 25 i myślę, że będzie ok :) Ja noszę ciepłe skarpety nawet w butach z gretexem i w ogóle jestem mega zmarzlakiem, więc wolę mieć ten komfort i możliwość założenia grubszej skarpetki na nogi Gosi jeśli uznam, że jest naprawdę zimno ;)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
hop do gory
Moja młoda ma nóżkę prawie 13cm nie podaję rozmiaru, bo w każdym bucie inaczej wypada, nawet w ecco dł wkładki jesiennych butów w rozmiarze 21 to 14cm a w zimowych but 23 ma 14cm :/

Także u nas noga 13cm a but zimowy 14cm
Liczę się z tym, ze mogą być za małe około stycznia-lutego, ale co zrobić, jeżeli zimówki rozmiar większe są sporo szersze i ewidentnie za wielkie na Amelię.

Jeżeli faktycznie wyrośnie mi w nich jeszcze jak zima będzie trwała, to chociaż pocieszam się tym, że będą już wyprzedaże i coś wybiorę dla małej na te 2 miesiące chodzenia ;)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Ja mam 26 rozmiar z ecco wkladka ma 17cm w rzeczywistosci nieco ponad 16,5.
25 rozmiar ma niby wkladkę 16,5cm i wypada mniej niz 16cm a więc dla mnie jasne ze skoro mloda ma teraz 15cm stópkę to biorę wiekszy rozmiar. Buty zacznie nosic pewnie za ok. miesiąc. I zadnej krzywdy jej nie robię. bez przesady.
Z takim zapasem kupilam w zeszlym roku i było idealnie.
ja kupiłam młodej ECCO 23 i 24 --> ten sam model

i te 24 to nawet wizualnie dużo większe niż 23

wiec trzeba uważać ...

Ja bym kupila 24 ,w zeszlym roku mialam 23 wlasnie z takim zapasem ,niestety widzialm jak jej sie ciezko chodzilo.
TEraz po tatym roku ,buciki byly na styk ,wiec tak szybko nozka nierosnie :)
Teraz kupilam 24 i ma 0.7mm zapasu i mysle ze wystraczy ,przedweszystkim widze jak malej jest wygodnie .
I dokladnie jak napiasla Dejwi ,wyobraz sobie ze masz buty za duze 1/5-2 cm,przeciez w takich sie chodzic nieda.
I niepotrzenba grobej skarpetki ,moja miala normalnie rajstopki i kozcazki i nozki byly cieplutkie :)
image
image
No i mierzyć;)
ja uwazam ze kupując w tej chwili buty 1,5 zapasu to jest max. 1 cm u nas na bank nie wystarczyłby bo 25 zakupiłam wczesniej i juz widzialam ze do marca bylyby za malusie.
dziewczyny ale ja mierzyłam mojej corce buciki i są mega wygodne nic jej nie przeszkadza. Bez sensu są wogóle takie dyskusje, kazde dziecko ma inną stópkę, w innym tempie rośnie i takie przekonywanie jest bez sensu;)TYle w temacie.
poza tym ecco ma mniejsze wkladki niz podają przez te zagięcia.
Dokladnie najlepiej mierzyc ,ja klade malej stopke na wkladce :)
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

do góry