Widok

Dobry pediatra w Gdyni

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WItam i melduję się po powrocie ze szpitala do domku. Mamy problem z wyborem dorego pediatry dla naszego maluszka. Znacie kogoś godnego polecenia, kto przyjmuje w ramach NFZ??

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dr Anna Sass przyjmuje w przychodni Gdynia Pogórze

ja polecam dr Teresę Lasek Jarosiewicz z przychodni oksywie na ul.Podchorążych,przyjmuje tez prywatnie;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam pytanie o przychodnie na pogorzu.
dzwonialm do nich aby spytac jak majasie u nich pediatrzy. Pani powiedziala, ze obecnie dr Sass jest na urlopie i nie wiadomo czy wroci. Bylo to ok 2 miesiace temu.
Czyzby wrocila?

Maja tam teraz maly deficyt lekarzy dzieciecych i ponoc zapisy do dzieci zdrowych sa na - 'za tydzien'. kolejka taka.

Czy to prawda?
A gdzieś bliżej Witomina???

Ja polecam dr Reszczyńską. Przyjmuje na Dąbrowie - przychodnia Dąbrowa-Dąbrówka.

Ja tez chodze do Reszczyńskiej, ale mam duże wątpliwości
Wszystko dobrze - jak dobrze, a refluks to sama u dziecka wykryłam i zdiagnozowałam i sama proszę zawsze o jakies skierowania, bo pani doktor sama nie popatrzy i nic nie powie
Ja chodzę do niej i moja siostra, która chodzi tam już 2 lata i zawsze było super.

my chodzimy do dr Kollek z ZOZ Wzgorze na legionow

Uważam,,ze to najlepszy pediatra.Długi staż pracy w szpitalu.Ona czuje dziecko.zawsze ma czas na wysłuchanie malucha.Jest konkretna,rzeczowa i z kazdym problemem z dzieckiem zawsze idę właśnie do niej po poradę.
duże wątpliwości to mało powiedziane. Całkowicie błedna diagnoza trzykrotnie postawiona. Wypisałam się od niej i NIGDY więcej.
Na Karwinach, dr Wesołowski. Super facet, super lekarz. Jeszcze jako dziecko do niego chodziłam. Nie daje antybiotyku bez potrzeby i generalnie jedyny lekarz do którego mam pełne zaufanie. Dla mnie niestety obecnie za daleko :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ZGADZAM SIE Z OSADEM CO DO DOKTOR RESZCZYNSKIEJ.JA BYM JEJ NIKOMU NIE POLECILA.LECZYLAM U NIEJ PRYWATNIE MOJEGO SYNA I CIAGLE BYLY PRAKTYCZNIE WYPISYWANE TYLKO DROGIE LEKI,KTORE I TAK POMAGALY TYLO DORAZNIE .ZMIENILAM PEDIATRE ,KTORY Z MIEJSCA SKIEROWAL NAS DO LARYNGOLOGA .JA POLECAM DOKTOR STAWICKA SZULC-WSPANIALY PEDIATRA PRZYJMIJE NA FIKAKOWIE
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

DR STAWICKA

DR STAWICKA doświadczona ma wielu pacjentów konkretna z dobrym podejsciem do dzieci i rodziców pomocna Leczy dzieci jak SWOJE.Polecamy Wielki Kack KAMIENNA 26.Aby się umówić trzeba chyba wcześniej zadzwonić 502327374
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dr Kania na Abrahama, szczerze polecam
a u dr Korzeckiej byłyście? chodzę do niej od 2 lat i nie narzekam
Ja byłam - ale ona taka jakaś "odjechana" była. Bardziej skupiona na zabawie i podlizywaniu sie dziecku niż chorobie. Dziwna...
a u dr. sobierajskiej? ja ja na korzecka zamieniłam
polecam dr Denca-Radke- przych Orlowo.
Jesli ktos nie lubi antybiotykami szpikowac dziecka, to goraco polecam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
dr Pinkowska, na Wzgórzu
dr.pinkowska 100%
doktor Pinkowska to jeden z najlepszych lekarzy, bardzo dokladna, cierpliwa. Chodzilam do niej jako chorowite dziecko i teraz bardzo zaluje, ze nie moge chodzic ze swoja coreczka, bo mieszkamy w Warszawie:(
my chodzimy do dr Korzeckiej i jestem bardzo zadowolona, co prawda, odpukać, na razie za bardzo problemów nie mieliśmy i Michał nigdy nie chorował, ale zawsze jak chciałam jakieś skierowanie czy miałam jakieś pytanie to dostałam wyczerpującą odpowiedź
dr Pinkowska miła jest ale moje dzieci trafiły przez nią już 3 razy do szpitala! 2 tygodnie temu bez dodatkowych badań chciała leczyć moją 1,5 roczną córeczkę na zapalenie ucha, kiedy ta nie miała żadnych objawów laryngologicznych tylko gorączkę 39 stop. 4 dzień. Odesłała nas z Nurofenem, po dwóch dniach jak nie działało dalej upierała się, że to ucho. Wymusiłam na niej skierowanie na podstawowe badania i.... musieliśmy już zrobić je w szpitalu, małą przebadali od razu od stóp do głów = wynik ostre zakażenie dróg moczowych z zagrożeniem sepsą!!!! Podobnie 2 lata wcześniej ze starszą córką - przy ostrym kaszlu i gorączce ustaliła zapalenie krtani, a po 2 dniach wylądowaliśmy na obustronne zapalenie płuc - w szpitalu ustalono od razu na osłuchu, bez rtg!!!! Niechętna na wizyty domowe. Nawet jak zgłaszałam, że córka ma wysoką gorączkę to kazała przyjść do przychodni. Nie odbiera telefonów, a jak już to ciągle jest po za Trójmiastem. Radzę przemyśleć.
Ja nie moge zlego slowa powiedziec na Dr Pinkowska. Przedwczoraj do niej poszlam bo moja mala od 2 dni mala wysoka goraczke. Od razu dala skierowanie na badania krwi i moczu oraz do laryngologa. Okazalo sie zapalenie ucha do tego cos z moczem mamy nie tak wiec od razu zlecila ponowne badanie. Ogolnie w naszym przypadku od razu daje skierowania do specjalistow. Bylismy juz u kardiologa, chirurga (ktory wykryl wczesnie u nas krecz szyi i asymetrie) 2 razy u laryngologa. Wedlug mnie bardzo dokladna pani doktor bardzo mila i rzeczowa. Do tej pory bardzo moge serdecznie polecic dr Pinkowska.

JA polecam dr Zielińska z Orłowa, sama chodziłam do niej jako dziecko, a teraz chodzę z małym. Dr Denca-Radke rzeczywiście przepisuje leki homeopatyczne, ale ja jako dziecko jej nie lubiłam, teraz też raz musiłam pójśc z synem do niej i jest dość oschła, bardziej pasuje na internistę niż pediatrę, choć diagnoza i wskazania były trafne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Genralnie odradzam zarowno dr Zielińską, małej non stop podawała antybiotyki i w koncu zmieniliśmy lekarza i mała nie chporuje, jak i dr Deńca. Odradzam przychodnie dziecięcą w Orłowie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry