Widok
Dojrzałość łożyska
Dziewczyny bylam w czwratek u Preisa na USg i niby wszytsko w porzadku po za szyjka oczywiście ale do tego juz przywyklam .
Zastanawiam sie nad dojrzałościa łozyska .
3 tygodnie wczesniej w 21 tygodniu miałam I stopien dojrzałości teraz Preis oznaczył go jak II stopień (24 tydzień)
jak Maciej pytał czy wszytsko jest oki to odpowiedział że na tym etapie ciązy tak i kazał sie zglosic na USg za 1,5 miesiąca,
ja mimo wszytsko martwię sie ta dojrzałością II stopnia bo podobno powinna sie pojawic dopiero w 3 trymestrze a im później tym lepiej.
Lekarz badał mi tez przepływy i nic nie mówił zeby było źle.
Jak to było u was? czy mam sie czym martwić czy nie ?
Wizyte u mojej lekarki mam dopiero 15 kwietnia a nie chcę panikować
Zastanawiam sie nad dojrzałościa łozyska .
3 tygodnie wczesniej w 21 tygodniu miałam I stopien dojrzałości teraz Preis oznaczył go jak II stopień (24 tydzień)
jak Maciej pytał czy wszytsko jest oki to odpowiedział że na tym etapie ciązy tak i kazał sie zglosic na USg za 1,5 miesiąca,
ja mimo wszytsko martwię sie ta dojrzałością II stopnia bo podobno powinna sie pojawic dopiero w 3 trymestrze a im później tym lepiej.
Lekarz badał mi tez przepływy i nic nie mówił zeby było źle.
Jak to było u was? czy mam sie czym martwić czy nie ?
Wizyte u mojej lekarki mam dopiero 15 kwietnia a nie chcę panikować
Oj Magda, Magda....
Czy skoro lekarz - i to tak dobry - powiedział, że na tym etapie ciąży NIE MA SIę CZYM NIEPOKOIć - to czy naprawdę musisz szukać jednak czegoś, czym się zmartwisz?
Przecież każdy przechodzi to inaczej i nie ma co porównywać wyników.
Przecież Twój przypadek jest w ogóle wyjątkowy!
Piszę to w trosce i przytulam na pocieszenie! Trzymajcie się dzielnie!
Czy skoro lekarz - i to tak dobry - powiedział, że na tym etapie ciąży NIE MA SIę CZYM NIEPOKOIć - to czy naprawdę musisz szukać jednak czegoś, czym się zmartwisz?
Przecież każdy przechodzi to inaczej i nie ma co porównywać wyników.
Przecież Twój przypadek jest w ogóle wyjątkowy!
Piszę to w trosce i przytulam na pocieszenie! Trzymajcie się dzielnie!
Co lekarz to inaczej mowi jak chodzilam do mojego to mowil ze lozysko i wszystko jest w porzadku,a gdy poszlam w 31 tc do invicty lekarz ocenil mi lozysko na III stopien.Nagadal mi ze moge urodzic wczesniej poniewaz łożysko jest już stare i może się oderwac.Ja sie wystraszylam i zupelnie niepotrzebnie ,donosiłam całą ciąże a na 4 kwietnia mam termin czyli za 4 dni.Po za tym jakbys poszla do innego lekarza to moglby on ocenic Twoje łożysko na zupelnie inny stopien dojrzalosci..Takze glowa do góry.
Tak, lekarka mówiła, że wszystko ok, że drugi stopień bo już widać lekkie zwapnienia, ale to norma. Nie martw się Preis to spec od USG i bankowo jakby coś było nie tak to by Ci powiedział i teraz nie siedziałabyś w domu tylko pod obserwacją w szpitalu :) z a tymi tygodniami to tak jak dziewczyny piszą, jesteś w 25 :) 24 tydzień masz skończony i 2 dni tygodnia 25 więc za 5 dni skończy Ci się 25 tydzień a zacznie 26 :) Szybko leci, prawda? :D