Widok

Dojrzałość łożyska

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny bylam w czwratek u Preisa na USg i niby wszytsko w porzadku po za szyjka oczywiście ale do tego juz przywyklam .
Zastanawiam sie nad dojrzałościa łozyska .
3 tygodnie wczesniej w 21 tygodniu miałam I stopien dojrzałości teraz Preis oznaczył go jak II stopień (24 tydzień)
jak Maciej pytał czy wszytsko jest oki to odpowiedział że na tym etapie ciązy tak i kazał sie zglosic na USg za 1,5 miesiąca,
ja mimo wszytsko martwię sie ta dojrzałością II stopnia bo podobno powinna sie pojawic dopiero w 3 trymestrze a im później tym lepiej.
Lekarz badał mi tez przepływy i nic nie mówił zeby było źle.

Jak to było u was? czy mam sie czym martwić czy nie ?
Wizyte u mojej lekarki mam dopiero 15 kwietnia a nie chcę panikować

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pmagdalena, Preis to dobry specjalista, który może nie jest zbyt uprzejmy ale na rzeczy się zna. Jeśli on powiedział, że masz się nie martwić to się nie martw. Ja miałam usg w 20 i 34 tygodniu, więc porównać nawet nie można. Zresztą po co. U każdego może być inaczej!! Głowa do góry! Jest dobrze!

Oj Magda, Magda....

Czy skoro lekarz - i to tak dobry - powiedział, że na tym etapie ciąży NIE MA SIę CZYM NIEPOKOIć - to czy naprawdę musisz szukać jednak czegoś, czym się zmartwisz?

Przecież każdy przechodzi to inaczej i nie ma co porównywać wyników.
Przecież Twój przypadek jest w ogóle wyjątkowy!
Piszę to w trosce i przytulam na pocieszenie! Trzymajcie się dzielnie!

no wiem że musi byc dobrze ale sie troszke tym zmartwilam

ale czym się zmartwiłaś??,ze Praiss powiedział Ci, że jest dobrze:)))))))))))))))))))))))))))))))))Magda, będzie, jak z Twoją cukrzycą i wszystkimi innymi dolegliwościami, których już nawet nie pamiętam:))spoko, będzie dobrze:))
Agnieszka, psssst :) Pamiętasz umowę? Szykuj losy :)
uhu ! ktoś tu będzie miał siną pupkę ! ;)))

nie no wiem że dobrze jest ale chiałam zapytac czy komus tez sie tak szybko starzało ?

Agatha a ty sie nie szykuj bo Majki nie oddam za nic w swiecie

Jak zamiast się cieszyć, bedziesz się martwić, to bedzie to moja Helenka :)
nie oddam ale jak bede chciała wyjsc to wiem kto sie nia chetnie zajmie

Ugh, wydało się :)
Co lekarz to inaczej mowi jak chodzilam do mojego to mowil ze lozysko i wszystko jest w porzadku,a gdy poszlam w 31 tc do invicty lekarz ocenil mi lozysko na III stopien.Nagadal mi ze moge urodzic wczesniej poniewaz łożysko jest już stare i może się oderwac.Ja sie wystraszylam i zupelnie niepotrzebnie ,donosiłam całą ciąże a na 4 kwietnia mam termin czyli za 4 dni.Po za tym jakbys poszla do innego lekarza to moglby on ocenic Twoje łożysko na zupelnie inny stopien dojrzalosci..Takze glowa do góry.
Agatko dzieki o to mi chodziło wlaśnie
Już sie nie martwie w 30 tygodniu ide na kolejne USG i wtedy zobaczymy `

Nie ma za co :) Po za tym nam kobietom w ciąży nie wolno się denerwowac , trzeba myslec optymistycznie :)
a ja miałam do końca ciąży 1 stopień, więc u każdego jest inaczej.

moze ktos jeszcze spojrzy jakie miał ?

Ja miałam w 27 tc 2 stopień, urodziłam prawie 2 tygodnie po terminie i łożysko było jeszcze spoko. Madzia 25 tc to już zaawansowana ciąża i tak naprawdę to jeszcze tylko 13 tygodni i możesz rodzić ;) no i gratuluję córy :)

no ja mam 24 tydzien na razie i wiem ze 3 miesiace musze jeszcze wytrzymac i licze ze tak bedzie

dzieki piri ja chciałam synka ale chyba moja mam w niebie chiała wnuczke

wg Twojej linijki jesteś w 25 tc ;)

Ja też całą ciążę myślałam, że będzie córa a 3 dni przed cc ujawnił się mój figlarz :D no i też miała być Maja :)

zobaczymy byle zdrowe
jak to mi wyswietla 24 i 2 dzien

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry