Widok

Druga ciaza po 30tce..

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wiem ze pewnie byl juz taki watek ale zakladam nowy bo mam metlik w glowie..zdecydowalismy sie z mezem na drugie dziecko a ze mam 32 lata to mam spore obawy czy aby za stara nie jestem..maz nie widzi problemu z moim wiekiem a ja wrecz przeciwnie.....Sa tu mamy ktore rodziy po 30?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13
to ile Ty miałaś jak urodziłaś pierwsze - 20?
To już są absurdalne obawy, że 32 za stara na dziecko, albo kokieteria :p
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja urodziłam drugie dziecko ,na tydzień przed 33 urodzinami ,za stara to nigdy sie czułam i nadal się nie czuje .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam, ja jestem taką mamą która urodziła 2 gie dziecko po 30. wiem co czujesz bo też przez to przechodziłam ale pocieszę cię i powiem ci że to była najlepsza decyzja w moim życiu. moja córa w tej chwili na 6 latek, to moje oczko w głowie, taty też! nie chcę się tu rozpisywać i zanudzać ale mogłabym godzinami opowiadać ile takie "późne " macierzyństwo ma zalet! oczywiście musisz znaleźć dobrego lekarza prowadzącego ciążę i jeżeli nie będzie żadnych przeciwskazań medycznych to naprawdę nie masz czego się bać. powodzenia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam synka, urodzilam w wieku 32 lat ... jest super :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
prosze nie szukaj dziury w całym ,masz mądrego męża .
A co maja powiedziec mamy które rodza pierwsze dziecko grubo po 30 ?

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Asik, jest tu sporo mam po 30, i nawet niektore blizej 40stki.

ja nie czuje sie ataro, ale druga ciaze bardzo zle znioslam, duzo gorzej i sporo problemow, i absolutnie nie wiaze tego z wiekiem, 1 ciaza l.29 , druga 31.
mam teraz niecale 33 i mysle , ze mi czasami brak energii za lataniem za moja dwojka, do tego pogodzenie pracy na pelen wymiar itp, to jest czasami ciezke z energia.
natomiast maz jet blizej 40stki, i kategorycznie mowi dzieciom nie juz, i nie wyobraza nowordka w domu nastepnego za kilka lat, uwaza, ze bedzie za stary, i zabraknie energii na bieganie z dziecmi.

pzdr
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry