Widok

Druga ciaza po 30tce..

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wiem ze pewnie byl juz taki watek ale zakladam nowy bo mam metlik w glowie..zdecydowalismy sie z mezem na drugie dziecko a ze mam 32 lata to mam spore obawy czy aby za stara nie jestem..maz nie widzi problemu z moim wiekiem a ja wrecz przeciwnie.....Sa tu mamy ktore rodziy po 30?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13
a ja mam 35 i staramy się o pierwsze :) moze do 40 się uda ;p
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
kiedyś to może i był problem ale obecnie lekarze mają narzędzia do obserwacji ciąży i ryzyko/jakiekolwiek problemy w trakcie ciąży przed 40tką są niewielkie. POmijam wskazaną cesarkę od 35 roku życia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja się "wyrobiłam" z urodzeniem dwójki przed 30 i wśród moich znajomych jestem jedną z nielicznych :p Większość dopiero jedno dziecko ma, albo dopiero w drodze lub w planach. Więc dzieci po trzydziestce to raczej teraz norma ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam 32lata ,4 miesiące temu urodziłam drugie malenstwo,wszystko jest ok:) żadnych komplikacji także działajcie:)
Dokładnie tak jak pisze Walerka. Do 35 roku bym się za bardzo nie martwiła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do 35 roku bym sie nie martwila, po 35 rosnie ryzyko, duzo zalezy kiedy dostalas okres i jak pozno twoja mama przechodzila menopauze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja ma 30 lat i bardzo bym chciała mieć drugie dziecko . Córeczka ma 3 latka. Nie uważam żebym była za stara. Ale u mnie inna sytuacja- bo mąż nie chce już więcej dzieci, ja natomiast nie chce jedynaka.. no i mamy problem:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
pierwsze 32, drugie 35, trzecie 38, co za bzdura,że za stara jesteś!!!
Do 40 obecnie kobiety rodzą coraz częściej. Rany po 20 kto by mi kazał dzieci mieć:)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też urodziłam mając ponad 30 lat . Pierwsze dziecko miałam bardzo młodo (20lat) , a synek urodził się kiedy mialam 32 lata.Właśnie za 2 tyg kończy 5 lat :)
Ja mam moje 3 dziecko urodziłam mając 30 lat,teraz mam 35 lat i za rok chciałabym mieć czwarte:)Też myślę,że już "za stara" będę, i się boję,ale jednak bardzo bym chciała:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

U mnie ten sam problem na tapecie - ja też mam 32 lata i 4- letniego synka :) ale akurat za stara się czuję, mam innego rodzaju obawy czy damy radę finansowo i czy ja jestem na to gotowa (te pieluchy, karmienie, ciąża) nie jestem pewna czy chcę przez to przechodzić jeszcze raz, ale bardzo bym chciała, żeby synek miał rodzeństwo :)
u nas pierwsza ciążą - 33 lata, druga 36:)
Dzieciaki zdrowe, fanastyczne i bez problemu:)
NIe moje obaw, że jesteś za stara. Nawet gdybys rodziła teraz pierwsze dziecko to wsyztsko byłoby ok.
Moja koleżanka mając 42 lata urodziła teraz zdrową córkę:).
dzo dzieła:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym sie już nie zdecydowała po 30 rodzić- za dużo obaw że cos będzie nie tak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 19
Moje pierwsze dziecko urodziłam w wieku 32 lat:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzieki Kochane. Dalysciew mi wiatru w skrzydla.
Ja pierwsze dziecko urodziłam mając 20 lat,drugie mając 22lata,a trzecie 38lat i nie czuje się stara.Ne żałuje jest naszym oczkiem w głowie.
Ja mojego synka urodziłam w wieku 31 lat, wszystko odbyło się bez jakichkolwiek problemów. Można powiedziec ciąża książkowa, synek okaz zdrowia. Teraz mam 34 i myślę nad drugim dzieckiem i tez mam różne obawy. Najchętniej to bym jeszcze z rok poczekała z zajściem w ciążę. Ale boję się, że będę już za stara.
No i żałuję, że tak długo dojrzewałam do bycia mamą, ale czasu się nie cofnie niestety.
ja oboje dzieci urodziłam po 30. W zasadzie obaw nie miałam. Nie wpadłam na pomysł rodzenia wcześniej :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej, ja urodziłam syna majac 21 lat a córkę w wieku 32 lat. Absolutnie nie czuję się staro. U syna w klasie kilka mam rodziło podobnie jak ja. Różnica polega na tym, że odzwyczaiłam się od bycia mamą małego dziecka i początki były trudne, ale jak się poukłada plan dnia to jest ok :-) na placu zabaw poznałam kilka mam w podobnym wieku :-)
"późne" macierzyństwo wg. mnie to w okolicach czterdziestki :-)
w okolicach trzydziestki to wg. mnie norma
sama urodziłam pierwsze dziecko w wieku 32 lat
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry