Widok

Dwa CC i trzecia ciąża?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Pytanie do mam, które są po 2 CC i są/ były w ciąży. Czy z marszu przysługuje mi trzecie CC czy będą męczyć mnie naturalnie?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czasem i tak się zdarza, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok ;) powodzenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co robić, czego nie robić??? Teraz pytasz? Obecnie, to potrzebujesz aborcji ze względu na zagrożenie twojego życia i równolegle, bo może się nie udać ze względu na komformistyczną postawę lekarzy i nienawiść parlamentarzystów do życia, zabezpieczasz dzieci na wypadek zostania osieroconymi.
Jest mi przykro, że to piszę, może jestem niemiła ale ty jesteś odrealniona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Hej i jak u ciebie? Ja jestem po cc ale w marcu 2021.Teraz jestem w ciazy.Miedzy porodami będzie poltora roku roznicy.Myslicie ze każą mi rodzic naturalnie? Po 20 godzinnej męce i ledwo odratowanym dziecku szczerze przyznam że niezabardzo chcę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja jestem po 2cc 2011 i 2016. Po 2 Pani ordynator powiedziała że mam kategoryczny zakaz zachodzenia w ciąży ze wzg na zły stan macicy i dużo zrostów. Teraz wizyta kontrolna u gin i ciąża. Narazie wszystko w porządku ale to dopiero 9tydz a ja sie strasznie martwię. Co robić czego nie robić? Żeby nie dopuścić do rozejścia się blizny? Wiem, że powinnam zapytac lekarza i to zrobię, ale napewno znajdzie się tu ktoś doświadczony kto mi coś podpowie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja jestem po 1 poród sn, drugi CC blizniaki, po 7 latach próbowałam rodzić sn nie udało się więc CC, później po 2,5 roku trzecie CC, i teraz chciałam jeszcze jedno dziecko, poszłam do dyrektora i jednocześnie ordynatora zapytać czy mogę i czy zrobi mi to czwarte CC, pozwolił, powiedział że będzie tak jak przy trzecim, jestem teraz w 35 tc i nie jestem juz mloda:) ciąża bez problemów, badania ok, lekarz mówi, że jest dobrej myśli:)

Witam ,obecnie jestem w 7tyg trzeciej ciąży.Rodzilam 2x cc moje dzieci w tej chwili maja 17 i 15 lat.Teraz mam bardzo poważne problemy i obecnie jestem w szpitalu na podtrzymaniu

Matkowski... sympatyczny jest, ale to wszystko co mogę o nim dobrego powiedzieć. Żebym się go posłuchała półtora roku temu, nie miałabym dziś mojego trzeciego wymarzonego dziecka. Wbrew opini doktora udało mi się zaciążyć trzeci raz (po dwóch cc), ciążę i poród przeżyłam dziecko też.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jesteś z Gdańska? Matkowski to bardzo dobry lekarz..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
A jaki odstęp pomiędzy tymi cc

Jak było już cesarskie, to zapewne zaproponuje Ci również cesarskie. Polecam do sprawdzania cyklu starającym się o ciąże myway, bardzo mi to pomogło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Mialam dwie cc i marze trzecim dziecku bylam u pani ginekolog i powiedziala ze kiedys bylo tak ze tylko dwie cesarki a teraz juz nie podwiązują jajowodów i mprzna spokojnie miec więcej

Słyszałam że po 2CC ciężej jest zajść w kolejną ciążę jak są zrosty... My staraliśmy się blisko 3 lata mimo że wcześniej nie było z tym problemu... Powodzenia
I jak się skończyło?
Witaj chciałam zapytać kto cie prowadził??? Bo jestem 10 miesiecy po 2 cc i zdaje sie jestem w ciazy i tzw wysokie ryzyko istnieje. belissa1@wp.pl to moj e mail prosze o info.

To szkoda że mnie nie widział. Przeżyłam 3 cc.
Tak. Mi tak powiedziala doktorka.
Na prawdę urodziła pani siłami natury?Ja też bardzo bym chciała tylko jak to zrobić by lekarze nie zmusili do trzeciego cc?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nam jednak się udało zaciążyć po raz trzeci :)))
U mnie już połowa ciąży, która przyznam jest najcięższa ze wszystkich jak do tej pory.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez jestem po 2 cerarkach ostatnia mialam 7 lat temu.od 6 miesięcy staramy sie o 3 i nic .jesteśmy zalamani
Witaj ja tez jestem teraz w 3 ciąży i też będzie cc i pani doktor powiedziała że też mam cięki szef a do tego okazał się krwiak i moje pytanie jak się, zakończył twój poród czy były jakieś komplikacje? Proszę o odpowiedź
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry