Widok

Dylematy moralne vol. 2

Sytuacja czysto hipotetyczna.

Ktoś z waszego otoczenia zachowuje się niestosownie wobec osoby lub grupy osób. Nie dochodzi co prawda do przemocy fizycznej ale agresor wobec osób przez siebie wybranych zachowuje się jak ostatnie bydlę.
Co w takiej sytuacji robicie? Próbujecie mediacji z agresorem, w miarę swoich możliwości staracie się go powstrzymać pogarszając własne z nim relacje czy ignorujecie całą sytuację uznając że was ona nie dotyczy?
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
też mam
kupiłem w biedrze
antica czy jakoś tak
10 euro za pięciolitrową butlę
sama butla kosztuje 5 euro
więc wychodzi 5 euro za 5 litrasów wina
nawet jak na włoskie nieźle
wysączyłem jak na razie 4 butle
spijam piątą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do Biedronki to idę/jadę dla przyjemnosci.
Mają teraz pieluszki 4+ (9-20kg). Wymarzone dla chłopców ;) (luzy większe)
Wino z Auchan. Jadę tam dla "treningu", o którym pisales.

ps
to jest ten "hamulec" reakcji na akcję? (antica?)
kurna, randi, nie mam auchan w pobliżu.
nie mówiąc o tym że chłopięce pieluszki jakoś mnie nie bardzo, chyba przedwcześnie.
marze o cycatej blondi, lekko wyuzdanej i bez zahamowań w sferze wielokątów, ale to do pieluszek ma się nijak :)
dobrej nocy Smoku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak, dobrej nocy

ps
wyuzdana lub nie... skąd to "lekko" (???)
mam nadzieję, że nie jestem jedyną "płaską" brunetką, która z definicji nie znosi wielokątów... i zasłon dymnych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
spoko, ja jestem tolerancyjny :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Blondi musiałaby umieć, poza wszystkimi innymi zaletami, doskonale czochrać ;)

Poprawka wprowadzona ;) Odwykłam od klawiatury ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
musiałby? ja myślę, że Manson woli kobiety :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
kurcze, vi, teraz mój wpis nie ma sensu ;)

>Odwykłam od klawiatury ;)
Czasem trzeba sobie zrobić przerwę :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Ktoś z waszego otoczenia zachowuje się niestosownie wobec osoby lub grupy osób."
Czyli tylko do wybranych egzemplarzy.
" Nie dochodzi co prawda do przemocy fizycznej ale agresor wobec osób przez siebie wybranych zachowuje się jak ostatnie bydlę."
Przemoc to przemoc, nie ważne czy werbalna czy fizyczna. Przed każdą przemocą trzeba się bronić i reagować na jej przejawy.
Generalnie mam w pupie osoby które dają sobą pomiatać - wolna wola, ich wybór. Ale jeśli proceder odbywa się w mojej obecności to już nie jest tylko ich sprawa. Nie toleruję niewłaściwych zachowań w mojej obecności i nie omieszkam tego wyrazić. Ale robię to tylko z czysto egoistycznych pobudek - mój świat, moje życie i moje zasady. Po prostu w mojej obecności trzeba umieć się zachować, bo inaczej jest problem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Vi, zaczynasz zdradzać sekrety, a to wśród cywilizowanych narodów toczących wojny jest niedopuszczalne :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sekrety,rzecz święta;):D...no to ja też rozruszam paluszki na klawiaturze:)
Dawno Was nie czytałam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Dobrze, Mansonie, nie powiem już ani słowa więcej, cicho sza ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
W sumie to możesz zdradzać :)
O sekretach wiem ja, i ja :)
Wszelkie pozostałe przecieki są kontrolowane:)
(Chodziło o to że kudły Vi mi się podobają od czochrania)
Mnie też się podobają moje kudły, czochrane czy nie ;) Jest to jedna z niewielu rzeczy, z których jestem autentycznie zadowolona :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
Czysto hipotetycznie.
Co robicie w przypadku gdy reagujecie a dana osoba i tak powtarza swoje zachowania. Nic nie robi sobie z Waszych reakcji.
Przestajecie reagować, bo to bez sensu? Czy reagujecie do skutku, bo tak trzeba?
Wszystko zależy od sytuacji. Nie da się uogólnić, bo zależy czy mowa jest o agresji słownej, rękoczynach, nękaniu psychicznym czy jeszcze innym zdarzeniu.
No wiesz, załóżmy, że jesteś świadkiem sytuacji jak ktoś kogoś wyzywa, obraża itd. Reagujesz raz i nic, drugi i nic, trzeci i też nic. Zastanawiam się ile można?!
Do skutku? ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A myślisz, że to możliwe? Byłabyś w stanie tak zrobić?
Ja myślę, że po pewnym czasie bym już sobie darowała. Jak nie mogę nic zdziałać, to próżno tracić swoją energię na kogoś takiego.
Do skutku czasami nie da rady upominać osoby wulgarnej.
Najpierw trzeba znać przyczynę i rozgryść czym sobie na to " zasłużyliśmy"
Jeżeli agresor rzuca w kierunku nas wyzwiska i groźby, nie powinniśmy sobie na to pozwolić, zwłaszcza, jeżeli jesteśmy bogu ducha winni.
W mojej pracy niejednokrotnie ja, czy moje koleżanki byłyśmy wyzywane od pacjentów od różnych, opluwane, czy nawet kopane, ale to był wynik guza mózgu, udaru, delirium, alzheimera czy upojenia alkoholowego, choroby psychicznej itd... W powyższych przypadkach ciągłe upominanie, prośby czy potyczka słowna nie ma żadnego sensu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Hydepark

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Grajdołki (185 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Punki z Zabianki (18 odpowiedzi)

Podobno w latach osiemdziesiątych na zabiance była jakaś punkowa ekipa czy ktoś wie coś na ten...

do góry