Widok

Dzieci w wózkach sklepowych

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Irytuje mnie pewne zjawisko występujące w sklepach wielkopowierzchniowych. Otóż sporo rodziców do sklepowych wózków wkłada swoje dzieci. Zaznaczam, że nie chodzi mi o specjalne siedzisko do przewożenia dziecka, a główną część wózka. Zastanawiam się, czy rodzice sądzą, że ich dziecko lewituje nad ziemią, a nie tak jak inni chodzi, wdeptując w piasek, błoto, odchody zwierząt? Ja potem do takiego zapiaszczonego, syfiastego wózka wkładam jedzenie i np. ubrania. Nie mam życzenia potem w domu otrzepywać z piasku zakupionych towarów. Wózki od stania na zewnątrz nie brudzą się tak co od dziecięcych brudnych butów. Temat wraca na różnych forach, a najśmieszniejszy argument, jaki słyszałam to "moje dziecko jest ruchliwe". To w imię ruchliwości dziecka wózki mają być brudne? Dziwię się też brakowi reakcji ze strony np. ochrony w sklepach, ale w sumie wdawanie się w kłótnię z mamusiami tego pokroju to zepsuty cały dzień.

Zatem apeluję: jeśli macie dzieci nie mieszczące się w siedzisku, nie wkładajcie dziecka do wózka! Pomyślcie czasem o innych i o tym, że buciki waszej latorośli też dotykają naszych jakże "czystych" chodników.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 44
Masz Rację ! Ale i tak każdy będzie robił tak aby to jemu było wygodnie nie innym ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9
Chciałam jeszcze dodać, że mam dziecko (na wypadek argumentu: nie ma dzieci więc nie rozumie).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 13
nie mam zwyczaju wkładać do sklepowego wózka żywności ot tak, luzem
zawsze pakuję wszystko w siatki, woreczki, torebki
nie wierzę, że ktoś wrzuca prosto do wózka coś, co potem je bez umycia, obierania (np owoce, warzywa) czy pieczywo...
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 9
Ja też mam w siatkach. Ale chyba nie tarzasz siatek w piasku, co? A wózki są zwyczajnie brudne. A siatki też chcę mieć czyste. Do wózka wkłada się towary, a nie dzieci, na litość.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 25
a bagażnik w samochodzie masz sterylnie czysty?
nie popadajmy w paranoje :)
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 8
Napisz prosze ... Rita ... jak Ty radzisz sobie ze swoimi dziecmi jesli chodzi o "takie zakupy"... ~:)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 6
Nie wiem do jakich sklepów wy chodzicie i jakie tam są wózki, w sklepie w którym ja robię zakupy są wózki z rozkładanymi siedziskami i info.do ilu kg dziecko może tam siedzieć ,nogi dziecka zwisają z tego siedziska poza wózek .Zakupy niestety zrobić muszę a świetlice przy sklepowe jeszcze nie są prowadzone,mało który dwulatek będzie grzecznie z mamusią szedł za rączkę nie demolując po drodze pobliskich regałów z towarami.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 9
Mnie też to irytuje i uważam to za brak obycia i wychowania.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 25
Ja tam w pełni rozumiem Ritę. Nie wkładam towaru do koszyka bez plastikowej torebki. Mimo wszystko takie buty mają kupę zarazków
( np.zwierzęce odchody), które potem na plastikowej torebce przynosimy do domu- czasami kładziemy na blat kuchenny lub krzesło.
Staram się mimo wszystko używać te mniejsze koszyki.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12
Ritę popieram, a przy okazji:

http://zdrowie.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/324774,bakterie-kalowe-na-wozkach-sklepowych.html
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6
Nigdy nie widziałam wózka brudnego od piasku. Jak ju mam pobiadolić to najbrudniejsze koszyki są w Tesco, ale najmniej temu winne są dzieci akurat.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7
Gerberek, a wiesz ile naliczyli bakterii w kropielnicy z wodą święconą ;) w kościele?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6
a ja kilkakrotnie widziałam dziecko w wózku z brudnymi butami. i co mam zrobić ?? zwrócić uwagę ?? pewnie, że nie bo nie mam odwagi!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9
Też irytuję mnie wsadzanie dzieci do koszy z zakupami. Denerwuję mnie argument, że nie wsadzamy żywności bezpośrednio do koszyka ale przecież w domu wyciągamy zakupy np. na blat w kuchni w paczkach, które dotykały ten brudny kosz:(
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 12
zapakujmy dzieci w woreczki!!!
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2
też o tym czytałam :) odgrzebałam:

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/woda_swiecona_siedlisko_bakterii_rzecz_o_kropielnicach_189006.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
a ja mam dwoje małych dzieci, a siedzisko jest jedno, siłą rzeczy jedno dziecko jedzie w wózku,
zaznaczam, że nie mam z kim zostawić dzieci a jeść musimy,
osobiście też się tym nie przejmuję, o wiele więcej bakterii jest na banknotach
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 7
ło matko dobrze, że na kolędzie wlałam wodę żywiec niegazowaną.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
"Po setkach lat stosowania tradycyjnych kropielnic pojawiła się taka możliwość.
Przełomu dokonał Włoch, a więc mieszkaniec kraju, który również borykał się z tym problemem.
Luciano Marabese wymyślił i opatentował "Acquasantiera Elettronica", czyli po polsku:
Elektroniczny dyspenser wody święconej. Zasada jego działania opiera się na fotokomórce i pozwala na bezdotykowe korzystanie z urządzenia, a tym samym ścisłe zachowanie zasad higieny. W perspektywie czasu, w którym korzystano z tradycyjnych kropielnic - jest to prawdziwy przełom w tej kwestii!" :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry