Widok

Dziecko i mieszkanie 2 pokojowe??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie, czy któraś z Was ma dzieciaczka i mieszka w 2pokojowym mieszkaniu? Jak sobie radzicie??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 25
w 2 - pokojowym to nie problem, gorzej jakby to była kawalerka, tego to ja nie rozumiem ;)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
a co to za problem? my mieszkamy w 3 na 12 m2, staramy się to zmienić, ale tragedii nie ma :) też problem.. :P
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7
miliony ludzi tak ma, a inni jeszcze gorzej. Dziwne pytanie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam dwoje dzieci w 2 pokojach.
W jednym jest pokój dzieciaków, w drugim (salonie) śpimy my.
Jedno dziecko w dwóch pokojach to w sumie luksus.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
Luksusem bym tego nie nazwala ale po prostu ok.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zalezy od metrazu tego 2 pokojowego mieszkania. Moze byc 60 m2 zle rozplanowane a moze byc i niecale 50m2 i miec fajny uklad.
My kupilismy 2 pokojowe 48m2, deweloper zaplanowal osobna kuchnie ale przerobilismy i mamy aneks w salonie a syn ma swoj pokoik, my tez mamy swoja sypialnie :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie widzę problemu, każdy ma swój pokój wy i dziecko. Oczywiście fajnie mieć swój tzw salon pokój rodziców, każde dziecko u siebie w pokoju,ale wszystko w swoim czasie. Póki co wcale tak źle nie macie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja to marzę o 2 pokojach:-) my mieszkamy z dwójką dzieci( 6-latek i roczna córka) na 27m, i żyjemy:-)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
mieszkałam w 4 osoby, dwójka dorosłych dwójka dzieci na 23 metrach. Nie jest to co prawda komfortowa sytuacja, ale da się ;)

Całe szczęście to już przeszłość, ale nie rozumiem pytania o dwa pokoje i dziecko ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się z moni. 2 pokoje przy 1 dziecku to luksus. My mieszkamy w 1 pokoju z 1 dzieckiem a za chwilkę już z dwójką i nie uważam tego za tragedię. Dajemy radę jak wiele polskich rodzin.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
2 pokojowe mieszkanie jest dla mnie póki co tylko marzeniem.
Ja mieszkam z dzieckiem w jednym małym pokoju (ok 3 na 3 metry) i jakoś dajemy sobie radę, innego wyjścia nie mamy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
a dla mnie to nieporozumienie, że w polsce 2 pokoje mogą być uważane za luksus....takie smutne realia
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
współczuję wam kobietki i życzę żebyście mogły jednak w normalnych warunkach mieszkać. Dla mnie na rodzinę z dwójką dzieci 4 pokoje to norma i w sumie dzięki temu mam trochę spokoju w domu możliwość wypoczynku bo się nie gnieciemy.Luksus to byłby dla mnie 250 m dom jak się jeszcze nie ma kredytu na karku:) Nie chciałabym tak dużego domu ale przykre to co piszecie.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2
zgadzam się z tobą ~jaa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
A wg mnie Szczęście nie liczy się w m2. Chyba jesteśmy z mężem patologia bo zdecydowaliśmy się na dwójkę dzieci właśnie na dwóch pokojach..możliwe ze w przyszłości zmienimy na większe a jeśli będziemy mieszkać tu kolejne 10 - 20 lat to nie uważam ze to coś złego. Wystarczy umiejętnie zagospodarować każdy kawałek w mieszkaniu aby żyło się wygodnie i dobrze....
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mama - zgodzę się z tobą w zupełności. Sama wychowałam się w 200 mkw domu i metraż szczęścia mi nie dał. Teraz z dwójką mieszkamy w dwóch pokojach i każdy ma dla siebie miejsce.
Inna sprawa, że to nie jest nasze mieszkanie docelowe. Mamy zamiar kiedyś zmienić je na większe, ale też nie za duże, tylko dostosowane do potrzeb.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
"jaa" masz rację, ale takie są polskie realia. Kogo w tych czasach stać na mieszkanie 4pokojowe? Nawet na kredyt... Nielicznych. Ale masz rację, że to powinna być norma. Niestety, w polskiej rzeczywistości 3 pokoje to 3pokolenia często, a 2 pokoje 2 pokolenia, a i nie raz 3 .... To jest przykre w Polsce, za bogaci na pomoc z MOPR, za biedni by żyć...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

do góry