Widok

Dzień Matki a teściowa:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny takie pytanie - czy w Dzień Matki składacie życzenia również teściowej? Czy dla niej rezerwujecie Dzień Teściowej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas to samo. Pomimo tego że nie raz kłócimy się przez naszych rodziców (moich albo mamy mojego męża) to ja mówię do teściowej mamo, a mąż do moich mamo i tato. Zgadzam się z tym, że mamę ma się tylko jedną ale od wieków jest tak przyjęte że się mówi mamo, tato i dla mnie dziwne by było mówić inaczej. Może nie przepadam za swoją teściową ale ona o mnie zawsze pamięta więc korona mi z głowy nie spadnie jak jej złożę życzenia w dzień matki. Dnia teściowej nie obchodzę bo jak już któraś z Was napisała - to idiotyczny wymysł. Jak dzień kota, pracownika biurowego czy kurcze dzień pryszcza ;)
u mnie jak u Basiuli :) z Teściową różnie nam się układa - ale mówię do Niej "Mamo" i dzisiaj złożyłam życzenia :]
Ja złożyłam mamie i teściowej :) w końcu to też mama (spowinowacona, ale mama :))
Dobrze że teściowi nie składacie...któraś napisała że w końcu to mama, jaka mama? bo się utarło? tak samo składanie życzeń dla wszystkich mam ...;/ życzenia na dzień matki powinny być od dziecka dla mamy-rodzicielki...
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
Ja też składam życzenia teściowej- skoro zdecydowaliśmy się na ślub to mamy wspólnych rodziców, ja od nich też dostaje prezenty na dzień dziecka i trochę się dziwię bo trudno byłoby mi sobie wyobrazić, że moi teściowie przyjeżdżają na dzień dziecka - dają prezent czy składają życzenia mojemu mężowi a mi nie.

A tak z ciekawości bo zdziwiła mnie skala nieskładających życzeń ;)
Jak się zwracacie do swoich teściów w takiej sytuacji ? mamo i tato rozumiem, że nie- czyli jak ? po imieniu ?
ja dzisiaj widzialam sie z tesciową, złożyłałam jej życzenia, ale tylko dlatego ze bylam u niej razem z mężem, dostała od nas prezent i kwiatka. ale jak bym miała specjalnie do niej jechać to nie skaladalbym jej zyczen, chociazby dlatego, ze kiedys jak tez wpadlismy w dzien matki i zaczelam jej skladac zyczenia to powiedziała mi, że przecież nie jest moją mamą :) od tamtej pory unikałam odwiedzin jej w tym dniu,mam swoją mamę, którą jutro zapraszam do kina i na kolację. dzisiaj nie miałam czasu i świętowanie przełożyłam na jutro
nascimento czyli kobieta, która adoptowała dziecko też Twoim zdaniem nie powinna liczyć na życzenia w tym wyjątkowym dniu ?
no ja nie mówię mamo, nie umiem, chociaż kiedyś teściowa zaproponowała żebym zwracala sie do niej po imieniu, ale tez jakos mi glupio. jestesmy 5 lat po slubie a moj maz tez zwraca sie bezosobowo do mojej mamy
adopcja to co innego, oczywiście że w takim wypadku jest mamą... ale składanie zyczeń teściowej uważam nie na miejscu, dzień matki osoby która nas rodziła, wychowała i którą kochamy nad zycie a składamy również życzenia tesciowym ktorym chcemy sie przypodobac-bez sensu, takie moje zdanie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No właśnie wydaje mi się, że to zależy od relacji,
ja mam dobrą teściową- wiadomo czasem mnie wkurzy ale nie mogę narzekać, od początku traktuje mnie jak swoje czwarte dziecko- nie miałam najmniejszego oporu, żeby się do niej zwracać "mamo" a gdybym jednak nie chciała to wiem, że bardzo by jej było przykro. Z teściem było ciut trudniej ale w końcu się przyzwyczaiłam ;)
Ale dlaczego uważasz, że dlatego, żeby się przypodobać ?
czasami bywa, że teściowa jak lepsza niż własna matka i bardziej zasługuje na to miano...jak napisałam wyżej - wszystko zależy od tego na jaką teściówkę się trafi.
My byliśmy w trójkę u mojej teściowej z kwiatkami, więc oczywiste że też złożyłam jej życzenia.
Gdybym miała zadzwonić...chyba byłoby mi trudno. Tymbardziej że ciężko przechodzi mi mówienie do niej mamo, aczkolwiek lubię ją i mamy bardzo fajne relacje :) Ale i tak raczej mąż złożyłby życzenia od "nas" razem :)

Ale za to dostałam życzenia od mojego teścia - dla mamy jego wnuczki :)
larisa wyraziłam tylko swoje zdanie ja Cię nie będę przekonywała do swoich racji i Ty mnie tym bardziej nie przekonasz, mam prawo mieć inne zdanie niż Ty. Czy komuś zabraniam? broń Boże, każdy robi co uważa za słuszne...
Oł dżizys, a mój mąż chodzi co rok do mojej mamy z kwiatkiem ;)
masz rację nascimento :)
O matko przenajświętsza!! Na sam widok tytułu mało na zawał nie padłam. Dzień Matki - to taki piękny dzień - dla nas, matek i dla naszych mam :) ...ale żeby zaraz obok przyrównywać zarazę do mamy?? Brrrr, aż mną wstrząsneło :P

Synowa widząc teściową w drzwiach pyta:
- mamusia na długo przyjechała?
- na tak długo jak tylko chcecie- odpowiada teściowa
- to mamusia się nawet herbaty nie napije??
:)
...:)
ja mowie mamo i zlozylam jej zyczenia rowniez.
Do domu wpada uradowana żona.
Mówi do męża:
- Kochanie wygrałam w totka.
Mąż siedzi cicho i nagle mówi:
- Mamusia nie żyje.
Na to żona krzyczy z radości:
- Ja pierdole kumulacja!!!!!!
My razem kupujemy prezent dla mojej mamy i dla Jego mamy i razem dajemy i składamy życzenia. Nie widzę w tym żadnego problemu. Owszem mamę mam jedną, ale to jest moja druga 'mama', teściowa, mama mojego męża, którą kocham i mam wspaniały kontakt. Heh. ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry